Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Elmagyarázzátok...

Keresztények! Elmagyarázzátok nekem, hogy mi a szép Ábrahám és Izsák történetében?

Figyelt kérdés

Nincsenek illúzióim arról, hogy senki nem látja benne a szépet. Ugyanakkor kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudjátok megmagyarázni, hogy mindez szép és jó volt.

A történetet gondolom mindenki ismeri. Valami oknál fogva sokak szerint egy szép történetről és hasznos erkölcsi útmutatásról van szó.

Levéve - az amúgy szép meg díszes, csillogó - villogó köntöst, szerintem ez a bibliai rész egyszerűen szörnyű. Mást nem tudok mondani.

Van egy felnőtt férfi és a fia, eddig OK a dolog.

A férfi hangokat hall. A hangokat csak ő hallja.

A férfi ezeket a hangokat egy felsőbb hatalomnak - Istennek tulajdonítja.

Az események bekövetkezésének idején orvostudomány is alig volt, nemhogy pszichiátria vagy neurológia, de a mai ismereteink tükrében bátran kijelenthetjük, hogy a férfi skizofréniában vagy valami hasonló betegségben szenvedett.

A mai tudomány alapján az is egy (enyhénszólva) meglehetősen valószínű dolog, hogy a hangok csak az ő fejében léteztek, és az idegrendszer abnormális működésének hatására keletkeztek.

A férfi a hangok hatására majdnem megöli a saját fiát, az esemény nem bekövetkezése csak a szerencsén, a véletlenen múlik. A semmiért.

Az eredeti történetben az sem kerül megemlítésre, hogy a gyermek számára mindez mennyire traumatikus élmény lehetett.

Ebben a történetben mégis mi a szép? Vagy ez a történet mennyiben ad a XXI. századi ember számára bármilyen útmutatást?

2014. okt. 30. 22:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
50%

Ábrahám és Izsák története jó kis MK-Ultrás cucc... a Biblia tele van ilyesmivel.

Ellentmondásokkal operálva számolja fel a(z eredeti-/természetes) személyiséget és felépít helyette egy másikat (=egy hamis, manipulálható-/befolyásolható személyiséget).

Ezek tipikusan MK-Ultra technikák.

2014. nov. 2. 01:11
 22/22 anonim ***** válasza:
32%
Én legalábbis így hívom/nevezem ezeket a technikákat/módszereket.
2014. nov. 2. 01:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!