Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Vallásos emberek mit gondoln...

A Vallásos emberek mit gondolnak a kibírhatatlanul fájdalmas genetikai rendellenességekről?

Figyelt kérdés

mert arról már hallottam, hogy aki ilyesféle betegségben szenved az általában nem vallásos

de aki teljesen egészséges és vallásos, hogyan vélekedik erről?

2014. okt. 14. 16:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%

Istent miért érdekelné az anyag test, az, hogy él e vagy hal, milyen kínokat él át? Nyilván neki sem öröm az ember szenvedését elnézni, ezért néhol segít az emberen, de szigorúan egyetlen dolgot vesz figyelembe: az a te "tisztulásodat" segíti vagy sem? Ha igen, megsegít, ha nem, akkor bármit tehetsz, ha nem boldogulsz saját erődből, akkor nem éred el célod. Illetve az is szempont, hogy másokat segít e szenvedésed. A helyzet az, hogy mivel szellem vagy te és halhatatlan nem igen mérvadó az, hogy meghalsz, vagy szenvedsz a testben, mert a cél pont az, hogy elhagyd, akkor miért is kellene kényelmessé és fájdalommentessé tenni a bőrzakót?

Az emberek egy része felismerte, hogy a gonoszság mennyivel könnyebben meg tud nyilvánulni a világban. A gonosz emberek felhagytak azzal, hogy ők visszakerüljenek a fény világába, helyette ezt a világot választották. Egy gonosz embernek mindig könnyebb lesz látszólag az élete ebben a világban, hisz ez a támogatott. Ha jó ember akarsz lenni, akkor e világ urával fordulsz szembe és jön a stressz meg a gyomorfekély.

Egyébként az amit leírtál magadról nem genetikai hiba. A stressz során adrenalin termelődik, de ha azt nem mozgod le rövid időn belül, mondjuk intenzív futással, akkor a testben pangó adrenalin sejtméregként hat. Roncsolja a sejteket. Inkább az idegrendszert teszi tönkre gyorsan. Ezért olyan romboló hatású a rengeteg hollywoody film, mert a legtöbbje stresszeli az embert ezzel az idegeket rongálva. Ezért van rossz hatással a gyerekekre, mert az idegrendszerük nehezebben fejlődik ki.

A fekély egy gomba fajtától alakul ki. A gyomor belső falán megtelepszik és irritálja a gyomrot. Mivel a test próbál védekezni ellene ezért erős savasodás indul meg, annak pedig egyébb kellemetlen mellékhatásai is vannak többek között, hogy kilukad a gyomor ott ahol a gomba megsérti a has belső falát. Megoldás gyógyteakezelés.

Mivel a belekben emésztesz így a rossz emésztés a rossz bélműködés miatt van. A sok olajos étel amely egy vékony filmréteget képez a gyomor falon és a belekben egyszerűen megakadályozza a tápanyagok felszívódását. Ehhez jönnek a cukrok, amik az édes ételekből vagy szénhidrátokból képződnek. A cukorra inzulint termel a test, de az inzulin megakadályozza a sejtek tápanyagfelvételét, így a test hízik. Ezért hízlal annyira a sültkrumpli pl.

A mozgás is arra kell, hogy elégessük a cukrokat, aztán a test elvégzi a többit. Az olajokat nehezen bontja le és üríti a testből, mivel nem tudod megemészteni. A belekben viszont letapadást okoz, így a reggeli szendvicstől kezdve az egy hónapja elfogyasztott macisajtig minden ott pang a belekben. A bélbolyhok meg a felszínén fulladoznak. Ezt azzal tudod orvosolni, ha tartasz egy személyes beöntést és átmosod magad. Ezt kb. Évente egyszer érdemes megcsinálni. De ez a gyors módszer, van lassabb módszer is.

Ilyen a bölyt. Ha tartod, akkor is tisztul a test, pihen a gyomor, pihennek a belek. Egyszerűen ilyenkor csak zöldséget és gyümölcsöket eszel frissen, illetve húst csak vasárnaponként, 42 napon át. E mellé napi egy kávéskanálnyi steril agyagport 3 deci vízben oldva. Az agyag olyan mint a smirlgli, segít a béltakarításban. 1 hétig elég. Aztán nem kell több. Régen a parasztbácsi földet evett, ugyan az, csak ugye ma már nem tudni mi van a kerti földben.

Anonymus

2014. okt. 15. 09:54
 12/22 anonim ***** válasza:
Anonymus: Mi van azzal a szenvedéssel, amitől nem fejlődik az ember? Sem az illetőnek nem használ, sem másoknak nem szolgál tanulságul? Csak rohadtul fáj?
2014. okt. 15. 22:31
 13/22 anonim ***** válasza:
54%

"Anonymus: Mi van azzal a szenvedéssel, amitől nem fejlődik az ember? Sem az illetőnek nem használ, sem másoknak nem szolgál tanulságul? Csak rohadtul fáj?"

Nem igazán tudom mire gondolsz, ha kifejted bővebben talán tudok válaszolni. De mint említettem vannak dolgok, amelyeket gonosz dolgok szülnek. Ezeknek fő jellemzőjük, hogy igazából senki sem hibás. Sem az Isten, sem az aki megbetegszik, vagy lesérül, lebénul miatta. A gonosz dolgoknak nincs értelmük és nem jár semmiféle tanulsággal.

Ilyenek a vírusok, háborúk, és gyilkosok - sorozatgyilkosok által kiváltott fájdalom és szenvedés a világban. Ezek a legközvetlenebbek. De persze ide lehet sorolni az éhezést, a tv káros hatásait, a rasszizmust, a politikát, a bankokat, és a többit. Ezek mind a gonoszt szolgálják, nincs értelmük, létezésük feladata, rövid - hosszú távon fájdalom, nyomor, pusztítás, és minél nagyobb kár okozása, célja a félelem fenntartása, aki fél az bármit hajlandó megtenni.

Legfőbb ismertető jele: Nincs értékteremtő tulajdonsága. Parazita életformában tud csak létezni. Ha nem lenne, csak több lenne nélküle a világ, de kevesebb biztos, hogy nem.

Ilyen például az, hogy függőséget építettek ki a fél világon. Függünk az olajtól, az áramtól, a víztől és a multiktól. Bármelyik megszűnne most ebben a pillanatban, akkor a "civilizáció", a városi "kultúra" azonnal összeomlana és az emberek egymást gyilkolnák, többé a törvény sem lenne visszatartó erő.

Szóval, ha a gonosz dolgokra gondolsz, akkor igazad van, semmi tanulság nincs benne, de nehogy ezt Istenre kenjük már, vagy akár a mellettünk levőkre. Ebben kollektíven hibás az emberiség, hogy hagytuk eluralkodni a gonoszt a világban. Bár az igazság az, hogy nem nagy meglepetés, meg volt ez már jövendölve nagyon rég...

Nah, jól elkalandoztam. Szóval mond, hogy mire gondoltál és válaszolok.

Anonymus

2014. okt. 15. 23:03
 14/22 Laminin válasza:

Először is a vallás nem egyenlő a hittel és a hit nem egyenlő a vallással.

A keresztény hit alapja az Jézus Krisztus!

Isten nem egy diktátor, mindenkoron tiszteletben tartja a szabad akaratot, ezért is tűri meg a Sátánt a világban, mert ha nem lenne jelen rossz akkor már nem lenne szabad akarat, akkor nem lehetne két út közül választani.

"Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;"

5Móz30:19

Isten mindig kinyújtja felénk a kezét, de csak akkor tud működni az életünkben ha kérjük, hívjuk, ezt nem lehet ráeröltetni senkire se, beleszületni se lehet, ezt csak a különböző felekezetek csinálják akik szeretik tartani a statisztikát, de semmi közük Istenhez.

A genetikai rendellenességekre térve, ott egyértelmű az átok működése, egy újszülött esetében tapasztalt rendellenesség az egyértelműen a szülő felelőssége, mert a szülő hite tartja meg a gyereket.

Hogy mik hoznak átkot valakire? elsősorban az idegen istenek imádata, illetve bálványimádás, istenkáromlás, különböző okkult praktikák, jóga, szellemidézés, és még lehetne a sort folytatni. az 5Móz27:15-26 ez mind arról szól.

Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt. Mt7:14

Viszont, minden nehézség, nyomorúság, betegség és kísértés ellenére, van egy lehetőségünk ha bizalmunkat Jézus Krisztusba helyezzük és előítéletek nélkül nyitott szívvel befogadjuk az életünkbe, akkor gyökerestől megváltozik az életünk.

Aki adta önmagát a mi bűneinkért hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból, az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint. Gal1:4

Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért. 1Ján4:10

A lényeg, hogy én még nem találkoztam olyan emberrel, aki, ha valamilyen betegségben szenvedvén tiszta szívvel megtér az ő bűnös útjaiból és megvallja bűneit ne kezdődne el a gyógyulása, Jézus ma is ugyan úgy gyógyít, mint annak idején, csak bízni kell benne és át kell adni neki a vezetést az életedben.

Persze azt is tudom, hogy a legtöbben, hogy reagáltok, de higgyjétek el nekem, hogy addig nem lesz boldog és elégedett életetek és a lelketekben lévő üresség sem lesz betöltve addig, amíg nem fogadjátok el Krisztust.

Viszont egyben biztos lehetsz, egyértelmüen megfogalmazta Jézus, hogy aki nincs vele az ellene van Mt12:30.

A legfontosabb pedig, hogy ne legyetek langyosok, egyszer egyik úton, egyszer a másikon :Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból. Jel3:16

Minden jót!

2014. okt. 16. 15:57
 15/22 anonim ***** válasza:

No ezek azok a butaságok, amik miatt születnek ilyen kérdések mint ez. Mi az, hogy az anya bűne a génhibás gyerek? Te végiggondolod amit írsz? Vannak gyilkosok és rendkívül gonosz emberek, akiknek a gyerekei élnek és egészségesek. De neem, isten az a gyereket bünteti, akinek semmi köze ahhoz, hogy az anyja Jógázik vagy sem.

Mi van, ha egy nagyon hívő asszony gyereke szület hibával? Benne van a játékban.

Ez ilyen baromság, amivel ijesztgetik a buta népet, hogyha nem térsz meg, akkor degenerált lehet a gyereked.

Ezek a félelmetesen primitív ijesztgetések miatt fordulnak el az emberek az Istentől.

Nem inkább azt kellene hirdetni, hogy "ne félj nálunk van a gyógyulás kulcsa, gyere kövesd Jézust és rendben lesz minden". Jaaaa mert már egy náthát nem tud meggyógyítani az egyházi emberke. Szomorú, pedig Jézus mondta: Mind képesek lesztek arra, mint amire én, sőt még annál is többre.

Jézus meg embereket hozott vissza a halálból. Ma meg elbagatelizálják azzal, hogy nem ilyesmire gondolt. Nem hát, de azért mert jógázol degenerált lehet a gyereked. Gondolkodjunk már emberek.

Anonymus

2014. okt. 16. 16:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Egyes keresztény tanítások szerint a fájdalmat fel lehet használni, és a szenvedés által közbenjárni bizonyos ügyekben. Akár néhány percet felajánlhatsz egy célra, a következőt egy másik célra, és váltogathatod a különböző célokat. Persze azért is imádkozhatsz, hogy ne fájjon.
2014. okt. 16. 17:30
 17/22 ceri ***** válasza:
A buddhizmus ad egyfajta választ a kérdésre.
2014. okt. 16. 17:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Ceri, mi az a válasz? Leírod nekünk? Illetve ugye jól értem, hogy a fő kérdésre írtad ezt? Csak nehogy félreértsem.

Anonymus

2014. okt. 16. 18:22
 19/22 ceri ***** válasza:

Anonymus!

nem, inkább a 12-es közbevetésre válaszoltam, de akár a fő kérdésre is.

A konkrétabb válaszom pedig a reinkarnáció és a karma. Ezeket a betegségeket, mint megoldandó feladatot hozzuk magunkkal az aktuális életbe. Ezeknek a feladatoknak pedig a lényege, hogy a lélek egyre magasabb fejlettségi szintet érjen el. Tehát konkrétabban ezek a betegségek az előző életekben elkövetett (vagy el nem követett) cselekedeteink következménye. A célja pedig a fejlődés. Bizonyos dolgokat csak ilyen élethelyzetekben tud megtanulni az adott lélek.

Röviden ennyi.

2014. okt. 16. 19:36
 20/22 Laminin válasza:

Lehet, hogy némely dolog abszurdumként hat a mai kor fiainak, de még mindig a Bibliában van a legelfogadhatóbb magyarázat a világ problémáira.

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek;

Tekintettel a saját életünkre ez nem hangzik túl jól, mivel az őseink bűneinek mi is ki vagyunk szolgáltatva, viszont van alternatíva, meg van adva a gyógyulás lehetősége és ez Jézus Krisztus, ha tetszik ha nem.

Ha tetszik hanem, elhiszitek vagy sem, a látható világon kívül van egy láthatatlan is, és a cselekedeteink irányítják ezt a világot, ami majd meghatározza a történéseket.

Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen: 1Pét5:8

De vedd észre, hogy van még kegyelem számunkra, soha nem tapasztaltad, hogy valami igen nagy baj kellett volna történjen veled és mintha egy láthatatlan valami megakadályozta volna, hogy bajod essék? ez a gondviselés.

De nehogy azt hidd, hogy a szellemvilág mind jót akar:

"A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson" Ján10:10

Azt is tudom, hogy ezt értelmetlennek találjátok, és én ezt elhiszem, mert tudom, hogy ki irányítja a világot.

Viszont majd ha az életetekbe elérkeztek egy útkereszteződéshez, vagy egy sötét zsákutcába ahonnan azt hiszitek, hogy nincs kiút, jusson eszetekbe, hogy nektek is van kegyelem!

http://www.youtube.com/watch?v=7fYBi78tjmw

A buddhizmusról csak annyit szólnék, hogy próbálkoztam vele de valahogy nem értettem egyet a lélekvándorlással, annak ellenére, hogy boldognak tűnnek, folyamatosan foglalkoztatja őket, hogy mi van a halál után, a vallásuk több alternatívát nyújt a halál utáni állapotokat nézve,

elérheted a nagy semmit, vagy újjászülethetsz, persze ezt sokkal fenköltebben fogalmazzák meg, namármost, de csak nézd meg a számokat, sokkal több gyakorló buddhista tért meg Jézus Krisztushoz, mint amennyi "gyakorló" keresztény buddhistának.

A másik, hogy a buddhisták eleve kizárják egy nagy "Tervező" létezését, tekintettel földünk kincseire, meg magára az ember komplex összetételére én valahogy nem hiszem, hogy ez véletlenül alakult volna így ki.

Minden jót, egy szép napot!

2014. okt. 17. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!