Hogyan egyeztetik össze a hitükkel az Ősrobbanást a vallásos emberek?

Szerintem ezt a "nem e világról való" Istent és a birodalmát úgy kell érzékelni, ahogy a szentencia mondja.
A képzelet világáról van szó...

És még azt mondják, hogy nem törvényszerű a magas kultúra megjelenése...
Anonymus

Kolosse2/8"Meglássátok,hogy senki ne legyen,aki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által,mely emberek rendelése szerint,a világ elemi tanításai szerint,és nem a Krisztus Jézus szerint való."
Javaslom,hogy higgy inkább Istennek,aki igazat mond,"aki megfogja a bölcseket az ö csalárdságukban".Ismeri az Ùr a bölcseknek gondolatait,hogy hiába valók."(1Kor.3/20);"Mert e világ bölcsessége bolondság az Isten elött.Mertmeg van írva:Megfogja a bölcseket az ö csalárdságukban."(1 KOr.3/19)
grkaty-nak:
"El sem képzeled mennyit olvasok a tudományról az archeológiáról, érdekel az orvostudomány a történelem a psychológia az univerzum, a világesemények /nem szeretem a bulvárt és a filozófiát/ "
-->El tudom képzelni. Körülbelül azokról a "tudományos" szakaszokról lehet szó, amik az Őrtorony kiadványokban vannak. Ellenkező esetben ha tévedek, nevezz már meg egy pár tudományos könyvet, amit olvastál, és azt is, hogy mit sikerült belőle megértened.
"Sok mindent össze tudok egyeztetni. Tudod miért? Mert ismerem mind a két oldalt."
-->Azt kétlem, hogy valóban ismered mind a két oldalt, hiszen te Jehova Tanúja vagy, ők pedig a világnézetüket nem a tudományos könyvekből, hanem az Őrtorony tanításaiból építik fel, abban a zárt rendszerben értelmezve mindent.
"Ezt hiányolom itt ezen az oldalon, elég merev, egyoldalú nézetek"
-->A te nézeted tényleg nem egyoldalú? Kb annyira érted az elméleti fizikát, mint mondjuk a katolikus teológiát? Vagy egyikben sem vagy otthon, csak az Őrtorony tanításokban ? :-)
"És föleg ami nem tetszik a sértödöttség, a rugdoskodás, és teljesen mindegy, hogy az illetö vallásos, vagy ateista
"
-->Ez igaz. Ez tényleg nem jó dolog.
"egy igazi tudós megalázás, sértegetés nélkül tud nézetcserét folytatni....nem gurul be azonnal mint a pulyka :D .. nem is volna rosz az ebédre egy kis pulykahusi"
-->Én azt a kérdést tenném fel, ki az, akivel az "igazi tudós" eszmecserét folytat? Az ÉRTEM mozgalomhoz hasonló szervezet? Az ilyenek miatt még begurulni sem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!