Ha isten nem fizikai lény, hogyan írhatta meg a Bibliát?
Ne haragudj, de az igazságot már a kérdésfelvetésedkor kizártad. Azt mondtad, az nem válasz, hogy ihletéssel. Akkor nincs válaszom a számodra.
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Kedves Kérdező!
Nos, a kinyilatkoztatás révén íródott a Biblia. Emberek, akiket Isten kiválasztott, "megszállta" a Szentlélek. De ne azt hidd itt, mint a japán rajzfilmek szerint, hogy kék lett a szemük, az értelmük eltűnt, helyette Isten leke volt stb. Az ihletés alatt úgy értsd, hogy a szerző lelke összefolyódott Isten lelkével, és részese lehetett meghatározott ideig Isten nagyszerű tudásának, létének, amelyeket valószínűleg a menyországban fogunk tapsztalni. Ezek olyan gondolkodáson felüli elemek, amelyeket rációnkkal nem (amelyet, Isten a Föld megértésére adott), csak lelkünkkel tudunk megtapsztalni, és amit ezen folyamat között látott leírta. Ennyi.
Üdv: Teos
17:44
Ha az egyszerű,hagyományos értelemben vett megihletéstől,ihletett állapotról beszélünk,akkor igen.
Más módjára vonatkozó lehetőséget nem!
"vannak 4 lábú rovarok, például az imádkozó sáska."
01-21 23:14
Benned egy zoologus veszett el b*zdmeg!:D
Ragtam fel egy képet ,tanulmányozd!
Ja és mellső végtagját FOGÓLÁBNAK hívják! 8ebbe a rendbe is tartozik)
"" Biblia szerint például a rovaroknak 4 lábuk van..."
Miért? Más szerint mennyi van?"
Szerinted? Mondjuk 6. Általános iskolában tanulhattad...
négy lábú az imádkozó sáska olyan értelemben, hogy négy lábon jár (quadrupedalizmus)
Egyébként ha továbbolvasnátok az említett Bibliaszöveget, rájönnétek, hogy Isten azt mondja, hogy a négy lábú rovarok tisztátalanok, nem minden rovar.
"A szárnyas rovarok közül mindaz, ami négy lábon jár, utálatos legyen nektek. 21Ami azonban négy lábon jár ugyan, de hosszabb hátsólábakkal bír, amelyekkel szökdécsel a földön, 22azt megehetitek; ilyen a cserebogársáska és fajtája, a szarvasbogársáska, a kígyóval vívó sáska, a nagy sáska és ezek fajtái. 23Aminek azonban csak négy lába van a szárnyas rovarok közül, az utálatos legyen nektek."
Ugye mennyivel másabb így, hogy nem kiragadott mondatokat vizsgálunk?
"Egyébként ha továbbolvasnátok az említett Bibliaszöveget, rájönnétek, hogy Isten azt mondja, hogy a négy lábú rovarok tisztátalanok, nem minden rovar. "
De hát épp ez az! Nincs négylábú rovar!
Bocs, hogy még utoljára kötekszem de: nem értem, miért írjátok, hogy 4 lábbal közlekedik. Az első kettőt is használja, amikor megy... a saját szememmel láttam.
De ha az én szememnek esetleg nem hinne valaki, ezen látható, pl. 1:16-nál: http://www.youtube.com/watch?v=6hGuallLPcM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!