Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten nem fizikai lény,...

Zenon kérdése:

Ha isten nem fizikai lény, hogyan írhatta meg a Bibliát?

Figyelt kérdés
Nem kézzel,az biztos.Az nem válasz,hogy megszállt vagy ihletett embereket.Szóval?
2010. jan. 21. 21:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
48%

" Biblia szerint például a rovaroknak 4 lábuk van..."

Miért? Más szerint mennyi van?

2010. jan. 21. 22:53
 12/32 anonim válasza:
91%
ma 22:53 Általában 6 lábuk szokott lenni.
2010. jan. 21. 23:01
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
ez nagyon buta kerdes volt, mar ne is haragudj...:-)Valoszinu, hogy ez is ilyen provokalasszeruseg akart lenni, de visszajara sult el:-)mert szerintem ezen a kerdesen meg az ateistak is rohognek:-)
2010. jan. 21. 23:10
 14/32 anonim ***** válasza:

Salamon uralkodásának kezdete

Ennek a népnek, Izráelnek Istene kiválasztotta a mi atyáinkat, és e népet fölemelte, mikor Égyiptomnak földében jövevények valának, és onnét kihozá őket hatalmas karja által. És közel negyven esztendőnek idejéig tűrte az ő erkölcsöket a pusztában. És minekutána eltörölt hét népet a Kanaán földén, azoknak földöket sorsvetés által elosztá nékik. És azután mintegy négyszázötven esztendeig adott birákat mind Sámuel prófétáig; Annakutána pedig királyt kérének maguknak, és adá nékik az Isten Sault, a Kis fiát, a Benjamin nemzetségéből való férfiút negyven esztendeig. És mikor őt elveté, támasztá nékik Dávidot királyul; kiről bizonyságot is tőn és monda: Találtam szívem szerint való férfiút, Dávidot, a Jesse fiát, ki minden akaratomat véghez viszi. (ApCs 13:17-22) 530 év

Így uralkodott Dávid, az Isai fia az egész Izráel felett. Az idő pedig, a melyben uralkodék Izráel felett, negyven esztendő. Hebronban uralkodék hét esztendeig, Jeruzsálemben pedig harminczháromig uralkodék. (1 Krón 29:26-27) +40 év

Ezzel szemben:

És megépítteték az Úrnak háza az Izráel fiainak Égyiptom földéből való kijövetele után a négyszáznyolczvanadik esztendőben, Salamon Izráel felett való uralkodásának negyedik esztendejében, a Zif hónapban, mely a második hónap. (1 Kir 6:1) 476 év

Az eltérés majdnem száz év.

2010. jan. 21. 23:11
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

vannak 4 lábú rovarok, például az imádkozó sáska.

egyébként valószínűleg csak négy lábát tekintették valódi lábnak. Azért olyan hülyék nem voltak, hogy ne tudják, hogy néz ki egy rovar. Hát pásztornép voltak vagy mi.

Meg hogy a denevér nem madár. igen, a madár jelenleg érvényes definíciója szerint nem, de akkoriban madárnak mondtak mindent, ami hasonlított a madárra.

2010. jan. 21. 23:14
 16/32 anonim ***** válasza:
47%

A Biblia nem lehet Isten szava, mert tele van felodhatatlan ellentmondásokkal.

József fiai pedig, kik Égyiptomban születtek, két lélek. Jákób egész házanépe, mely Égyiptomba ment vala, hetven lélek. (1 Móz 46:27)

Mindazok a lelkek pedig, a kik Jákób ágyékából származtak vala, hetvenen valának. József pedig

Égyiptomban vala. (2 Móz 1:5)

És József elküldvén, magához hívatá az ő atyját, Jákóbot, és egész hetvenöt lélekből álló nemzetségét. (Ap 7:14)

Hetvenen vagy hetvenöten voltak?

2010. jan. 21. 23:15
 17/32 anonim ***** válasza:
A kérődző nyulat és hörcsögöt ki ne hadjátok!
2010. jan. 21. 23:19
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia egy Best Of kiadás az akkori evangéliumokból meg miegyebekből. Nem kell őrült módjára az ellentmondást keresni benne, mert nem tökéletes. Többen írták, többen hallottak mást és máshogy. Senki sem tudta mi az eredeti és gondolom nem javították ki. Mert hát mi alapján? A Biblia nem kőbe vésett predesztináció az embereknek hanem egy útmutató, egy kézikönyv, mondjuk segítség az élethez ha valakinek ilyen segítségre van szüksége. Le van szarva hogy a rovaroknak hány lába van és mikor kinek hány rokona van benne, mert nem ez a lényeg. A könyv hitelességét nem ebben kell keresni. Sőt annak aki nem hisz benne, nem is kell benne semmit keresnie, főképp nem meggyőzni másokat a saját hitükről, kétségeikről. Én ateista vagyok, de a Biblia egy mocsok jó könyv, kiforgatni pedig olcsó játék a szavakat, történeteket.
2010. jan. 22. 01:07
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Isteni sugalmazásra írták emberek, nem Isten írta, csak ő sugalmazta! Nem szállt meg senkit, csak megihlette őket.
2010. jan. 22. 10:21
 20/32 A kérdező kommentje:
Azért írtam,mert hallottam valamit,és magyarázatot szerettem volna kapni.Bár sokszor szeretek,provokálni,most azért tettem fel a kérdést,mert érdekelt.De rájöttem,hogy kár volt.:( Köszi azoknak,akik értelmes válaszokat adtak.
2010. jan. 22. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!