Ha isten nem fizikai lény, hogyan írhatta meg a Bibliát?
Húúú, ez meg milyen kérdés? Ki állította, hogy isten írta meg a bibliát? Kicsit olvass utána kultúrtörténeti szempontból, mert a kérdésedből is látszik, hogy gőzöd sincs az egészről! Most ez független attól, hogy vallásos vagy-e vagy sem! A biblia az alapműveltség része!
akár: [link]
Vazzeg... xD xD
Ez most fél tíz felé hatalmas nagy felüdülés volt... :D
Mózes könyve, Jónás könyve mióta utal arra, hogy Isten írta? :D
Mert mindenhol azt hallom,hogy isteni sugallmazású,ihletésű
könyv,benne Isten szelleme,stb.Nem vagyok teljesen hülye,
többen is írták ezt ezen az oldalon.Nos,én vagyok a hülye vagy a hívők,akik ezt írták?Jól tudom,hogy emberek írták,ateista vagyok,és olvastam már a Bibliát!Akkor itt valaki nem mond igazat...
Az ókorban különböző szerzők írtak vallásos műveket, evangéliumokat. Ezek egy részét gyűjtötték össze a Bibliában. Több olyan evangélium is ismert, melynek a felfogása eltér a fő irányvonaltól, és nem kerültek bele a bibliába. A korai keresztény egyház vezetői megpróbálták megsemmisíteni az eretnek tanokat.
Az evangéliumok szerzőinek egy része ismert személy, mások a történelem homályába vesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!