Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan mondjam meg a legjobb...

Hogyan mondjam meg a legjobb barátomnak, aki hívő, hogy ne akarja rám erőszakolni a vallását?

Figyelt kérdés
Katolikusnak vagyok megkeresztelve, ő meg baptista. Nem gyakorlom a vallást, de attól még nem vagyok ateista, mert hiszem, hogy van valaki, nevezhetjük Istennek is, aki irányít, segít engem. Elhiszem, hogy a barátom jót akar, de megbántani sem szeretném.
2010. jan. 18. 20:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az a meglátásom a barátodról, hogy ő úton útfélen meg akar téged téríteni, úgy érzi hogy mint a barátod mindent meg kell tennie hogy a te életed is jobbra forduljon (mint gondolom az övé is jobbra fordult).Ő fontosnak tart téged, annyira hogy "meg akarja menteni az életed". Ha megmondod neki hogy ""köszönöm, hogy megosztottad velem a hitedet ha szükségét látom úgyis hozzád fordulok segítégért"", Azt szerintem meg fogja érteni. És ha lesz valami olyan fordulat az életedben amit nem vártál,és romba dönt, akkor lehet hogy hozzá is fogsz fordulni. Mert addigra megérik benned a gondolat,hogy "Lehet nem mondott hülyeséget".
2010. jan. 26. 09:12
 12/14 Xmes ***** válasza:
Mondd meg neki konkrétan. Az igazság gyakran fáj. Ha tényleg a barátod, elfogadja, hogy te így döntöttél. Ha meg nem... Akkor nem is a barátod, max haverod.
2010. márc. 11. 06:56
 13/14 anonim válasza:

Üdv!

A baptisták nagyon elvakultak a maguk kis világában, még véletlenül se térj át a baptizmusra. Maradj csak meg így ahogy vagy, majd később elég lesz templomba is járnod, amikor késztetést érzel rá.

Mondd meg neki, hogy most nem akarod gyakorolni a vallást, különben pedig lehet vallásos valaki úgy is, hogy nem a templomban ül.

2010. ápr. 12. 21:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Tudod ez egy nagyon nehéz dolog...

Én is baptista vagyok, hiszem azt, hogy van menny és pokol, és hogy a halálunk után számot kell adnunk mindarról, amit tettünk a földi létünk során. És hogy Isten megítél majd mindannyiunkat. A Biblia leírja, hogy aki hisz, és bemerítkezik, az üdvözül.

A barátod is nyilván hiszi ezt, és nagyon szeret Téged, és nem akarja, hogy elkárhozz. Szeretné, ha Te is hinnél és bizonyosságot nyernél arról, hogy ez nem egy "elavult mese"

Talán nem is tudod elképzelni, hogy milyen harcok dúlhatnak emiatt a lelkében...ezt azért tudom, mert az én anyukám is baptista, édesapám viszont nagyon kemény ateista. Édesanyám egy ajándék az apukám életében, és bár boldogok, látom, hogy anyukám a szíve mélyén szenved a tudattól, hogy a férfi, akit szeret, nem hisz...

Nem ismerlek, de kívánom, hogy ismerd meg Istent, és akkor fogod megtudni, hogy mit is jelent boldognak lenni:)

2010. okt. 25. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!