Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az ami a mennyben vár...

Openyoureye kérdése:

Mi az ami a mennyben vár minket? További böjt, testi örömök megvonása, önostorozás, önsanyargatás?

Figyelt kérdés

A keresztény vallás szerint a kicsapongó élet, az élet élvezete (amit amúgy az isten teremtett meg) a sátánt szolgálja és aki e szerint él az nem lehet együtt istennel, akkor mi az ami a mennyben vár minket? További böjt, testi örömök megvonása, önostorozás, önsanyargatás?

Ha az élet élvezete bűn, akkor a mennyben nem igazán lesz örömnek helye. Kíváncsi vagyok, hogy fel tudnátok e sorolni néhány olyan örömet, mely nem köthető bűnhöz és elfogadott lehet a mennyben is.

A szex alapból kizárva, mert a vágyat nem lehet irányítani, így képtelenség, hogy ne érezz vonzalmat más ember iránt is.

Aki sértésnek érzi a kérdést inkább ne válaszoljon, ne szítsuk a tüzet, nem annak szántam.

2014. szept. 10. 19:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A keresztényeknek nem tilos élvezni az életet! Ami fontos, az a mértéktartás (mert a mértéktelenséggel ártunk magunknak), ill. az, hogy ne ártsunk másoknak.
2014. szept. 14. 18:30
 22/31 János114 ***** válasza:

Tisztelt Kerdezo

A mennyben milyen az élet?

Ez sokat vitatott kerdes, de ha azt vesszuk alapul amit kinyilatkoztataskent kaptunk akkor nekem !!!!! (ez egyeni velemeny nem alapigazsag , szoval ne cikizzetek ,,nagyon :) )

Nekem az a kep ugrik be hogy az emberek egy csodas eletteli novenyektol burjanzo,bekes helyen elnek. Minden szuksegessel el vannak latva legyen az etel ital vagy tarsasag. A menyben az ember nem szomjas nem éhes es nem farad el nem oregszik es nem hal meg . Istennek hàla oda mar megtisztulva erkezunk bunos vagyak es rosszra valo hajlam nelkul .

Nem ertem az embereket miert mondjatok h nem lesz szex vagy alkohol de lesz sõt az ottani ital mentes lesz az evilagi italok hatranyaitol, nem reszegit es nem okoz rosszul letet viszont felvidìt.

Nem lesz bunozes mindenki megelekszik majd azzal amit kap es nem kivanjuk a masiket hiszen nekunk is jut annyi ami mar tul sok is.Ràadàsul allando lesz az emberekben a boldogsag erzese, nem szomorkodnak es nem unatkoznak soha.

Mitil feltek meg ? vagy mi tobbet akartok ezeken tul?

2014. szept. 14. 21:18
 23/31 A kérdező kommentje:

"Mitil feltek meg ? vagy mi tobbet akartok ezeken tul?"

- Senki nem fél semmitől. Mi többet akarhat az ember? Ha csak kicsit iselgondolkodsz azon itt mit akar a földön, talán rájössz: Fejlődni. Mivel kíváncsisága kiapadhatatlan egy olyan hely ahol mindened megvan, nem is túl lassan unalmassá válik. Nincs kihívás, nincs olyan, hogy te jobb lehetsz a másiknál, nincs olyan hogy különleges vagy, így elveszti minden a varázsát. Ezzel a földön is szembesülhet az ember: Ha megnyered a lottót, természetesen ideig óráig minden izgalmas, mert új. De egy idő után mikor már mindent kipróbáltál az egész ellaposodik és valami újra vágysz ismét. Ez az amit unalomnak hívnak és ez az ami az elmondásod alapján a mennyben vár.

Egyébkén nem cikizésből, de szerintem te át sem gondoltad mit írsz le:

"Minden szuksegessel el vannak latva legyen az etel ital"

Aztán a következő mondat:

"A menyben az ember nem szomjas nem éhes "

???

2014. szept. 14. 23:19
 24/31 János114 ***** válasza:

Latod milyen vagy ?!! En is csak beszelgetni akartam..,

Olvasd el figyelmesen amit irtam, A mennyben nem lesz szomorusagerzes v faradsag vagy unalom, es igen nem leszel ehes viszont kivanod az etelt italt es azt ehetsz amit szeretnel, nem kell sietned sehova :)

Es honnan veszed h nem talalsz tennivalot v szorakozasi lehetoseget , lehetnek ott akar szorakozohelyek , tengerek vagy amit kivansz , ha kihivast vagy celokat keresel azt is biztos talalsz.

Vagy nem tudod elkepzelni Istenrol aki teremtette a foldet es az egesz vilagot , h kepes lenne lefoglalni egy embert?

Javits ki ha szerinted ertelmetlen. :)

Vagy ird le a te verziodat

2014. szept. 16. 15:23
 25/31 anonim ***** válasza:

"Szép lesz az élet a halál után,

A Mennyországban Isten vár!

De én választom inkább a Poklot,

Ott találok majd minden barátot!"

2014. szept. 16. 21:07
 26/31 A kérdező kommentje:

24-nek:

"Olvasd el figyelmesen amit irtam, A mennyben nem lesz szomorusagerzes v faradsag vagy unalom, es igen nem leszel ehes viszont kivanod az etelt italt es azt ehetsz amit szeretnel, nem kell sietned sehova :)

Es honnan veszed h nem talalsz tennivalot v szorakozasi lehetoseget , lehetnek ott akar szorakozohelyek , tengerek vagy amit kivansz , ha kihivast vagy celokat keresel azt is biztos talalsz. "

- Értem, tehát szerinted az Isten azért teremtette az embert, hogy szórakozzon, egyen igyon ha kedve tartja és lekösse magát amivel akarja. Szerintem semmi értelme azért létrehozni egy élőlényt, hogy vegetáljon és ellegyen magával az idők végezetéig. Az a baj, hogy csak és kizárólag a saját nézőpontodat tudod elképzelni, hogy neked milyen jó lesz majd odaát(ha odakerülsz) és ettől a világ minden kincséért sem tudsz elvonatkoztatni. Pedig én arra lennénk kíváncsi, hogy szerinted az Isten miért teremtette meg az embert? Az emberi lét értelme, hogy szórakozgasson a másvilágon? Ez elégé gyermeteg logika.

2014. szept. 17. 02:36
 27/31 János114 ***** válasza:

Latod ! !!!! mindig piszkalsz :/

megmondalak anyanak...

Kedves kerdezo

Ne terelj! A kerdes az volt h szerintem milyen a menny .

Es en arra valaszoltam .

Most bedobsz egy masik kerdest es azt mondod gyerekes voltam .

Arra nem is utaltam h mi az elet ertelme csak te akartad kiolvasni belole.

De ha rendes leszel azt us leirom de, holnap

2014. szept. 17. 22:22
 28/31 anonim ***** válasza:
Tettem már fel egyszer egy hasonló kérdést, és a válaszok alapján rá kellett jönnöm, hogy még annál is szánalmasabb és egyszerűbb a legtöbb keresztény, mint ahogyan azt én korábban feltételeztem. A szereteten meg a boldogságon kívül nem is írtak nagyon másról, és valójában nem is gondolkodtak el rajta, milyen is lehet az öröklét az istenük országában. Koncepciótlanok és primitívek, megrekedtek valahol az ovis szint végén.
2014. szept. 21. 09:54
 29/31 Napfonat ***** válasza:

66%-os! Mit akarsz ezzel a végtelen arroganciával és felsőbbrendűség-szindrómával?

Elképesztőnek tartom, amikor valaki ennyire vak, és még nincs is tudatában vakságának!

Annyira vak vagy, hogy fel sem ismered, hogy az összes hozzászóló közül te vagy a legnagyobb hívő! Csak magadban hiszel, mivel nem vagy képes az öt érzékszerveden kívül mást elfogadni. Mert egyéb megismerési utakat el sem tudsz képzelni csökött idegrendszereddel!

De nem kell sokáig várnod, hogy szembesülj az igazsággal! Halálod napján minden feltárul előtted. Akkor majd vezekelni fogsz!

Most, ebben az életedben pedig hagyj meg mindenkit a hitében, és ne gyere embereket sértegetni!

2014. szept. 21. 11:15
 30/31 anonim ***** válasza:
A Mennyben Isten közelségét élhetjük meg, megérthetjük a miértjeinket, megélhetjük a valódi szeretetet, örömet és ezek szabadságát. Nem lesz önzés(bennem sem), sem fájdalom, sem nehézség. És rosszindulat sem. Hirtelen ennyi juott eszembe. Élvezetekről a mértékletesség a lényeg és persze az egészség károsítása nélkül.
2016. febr. 7. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!