Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tehetek ebben az esetben?...

Mit tehetek ebben az esetben? (Jehova Tanúi kérdés)

Figyelt kérdés

Egyre többet vagyok itthon egyedül, mivel a szüleim dolgoznak és már el tudom látni magam. De egyik délután a suliból jövet láttam, hogy a szemben lévő háznál 2 férfi kopogtat. Gondoltam, hogy valami hittel kapcsolatos dolog, hiszen hallottam már ilyenről. Nemsokkal utána felhívott a nevezetes szomszéd, hogyha kopognak véletlenül se nyissam ki az ajtót, mert Jehovások. (Máskor sem szoktam nagyon, de a szüleim sok ajánlott levelet kapnak és a postástól át kell vennem.)

A kérdésem tehát az lenne, hogy ha kinyitom az ajtót és térítők lennének mit kell mondani? Persze a szüleim is mondtak dolgokat, de mi van ha túl erőszakosak?

Nekem semmi bajom a más vallásúakkal, de nem érdekelnek a térítők, megvan a magam nézőpontja. (Az ajtónkon sajnos nincs kukucskáló.)Szóval senki ne értse félre, engem ők nem zavarnak, csak másképp látjuk a dolgokat és nem szeretnék velük leállni.)

Köszönöm! 14/L

2014. szept. 6. 10:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"-Jézus ilyet sosem tett!!!

Már csak azért sem, mert ilyen eszközökkel csak manipulálni lehet az arra alkalmas egyéneket."

No, ezt is megtudtam végre! De a viccet félretéve, az apostolok a jézusi módszert alkalmazták, amikor "házról-házra" tanúskodtak, ez pedig tény. :-) Remélem nem Lukács versét akarod kiragadni te is.

"Félelemből sosem fakadnak jó dolgok -istenfélelemből sem. Negatív, gonosz dolgok annál inkább, ezt a történelem számtalanszor igazolta."

Pedig a Biblia egyértelműen beszél az "istenfélelemről", ami alatt a természetes és legmagasabb-rendű "tiszteletet" érti, vagyis olyan tiszteletet és "félelmet", ami ahhoz hasonló, mint amit pl. egy búvár érez a mély vizek iránt. Nem retteg tőle, hanem EGÉSZSÉGES tiszteletet érez iránta, nem becsüli le.

Amit a történelem igazolt, az nem ez a módszer!

2014. szept. 7. 19:27
 12/16 sandor76 ***** válasza:
16%

Volt egy motoros banda,kemeny fiuk.

A Tanuk arra jartak,es hat belejuk kotottek,mert ok a kemenyek.

A Tanuk igyekeztek valaszolni az undorito,es megalazo kerdeseikre,ahogy tudtak,majd elvaltak utjaik.

A Banda fonoknek valami megragadta a figyelmet,es parancsba adta az eggyik,fiatal haverjanak,hogy tudja meg kik ezek,es hozzon roluk informaciot.

A fiatal mocis,vitte is hogy ezek ilyenek,meg ilyenek,jarnak osszejovetelre ahol a Bibliarol tanulnak,es hogy hu meg fuu.

Na erre azt mondta a vezer,hogy ezentul minden heten amikor Osszejoveteluk van te is elmesz es hirt hozol nekem mirol van ott szo.

Na a mocis engedelmessegbol,es tiszteletbol,vett egy szep oltonyt,inget feloltozott es elment az osszejovetelre.

Masnap beszamolt mi tortent mirol tanultak, es milyen baratsagosak ott az emberek.

Ez igy ment egy par heten keresztul.

Egyszer gondolt eggyet a nagy vezer,es o is elment egy ilyen osszejovetelre,hogy o is lathassa tenyleg ugy van-e ahogy mondtak neki.

Szepen jart mindig amikor tudott,es egyszer csak ugy dontott,hogy mar nem szeretne a bandahoz tartozni,mert talalt egy jobb,es ertelmesebb dolgot ami erdekli.

Kilepett a motoros bandabol,majd kesobb Jehova Tanuja lett.

Mindeggy ki milyen poloban,puceron,satanista ruhaban jon ki,ha helyes a szivallapota Isten vonzani fogja ot.

Tehat nem azert nem mennek vissza testvereim,mert ugy megijedtek,hanem mert te igy dontottel,es ez a fontos szamunkra.

2014. szept. 7. 20:30
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

Ez az utolsón annyira érződik, hogy kitalált, szinte leírhatatlanul... :D

Mintha így kezdted volna: "Hol volt, hol nem volt..."

2014. szept. 7. 22:49
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, köszönj nekik a következővel:

"Zeusz hozta önöket, miben segíthetek?"

Vagy esetleg másik tervnek jó ha meghívod őket egy áldozásra a Sátánnak, ezek után biztos nem fognak többször zavarni.

2014. szept. 7. 22:57
 15/16 anonim ***** válasza:
46%

#12 - had meséljek én is egy megható megtérési történetet.

Teal'c élete nagy részében a Goa'uldok parancsára gyilkolt ártatlanokat, olyannyira effektíven, hogy első harcos vált belőle. Nem azért tette, mert szerette, hanem mert tudta, hogy csak így védheti meg a családját. Rengeteg csatát nyert, ezrek haláláért volt felelős, az ellenségei, de még pár Goa'uld is rettegett tőle. Aztán egy nap különös foglyok érkeztek a városába. Pár nyüzüge alak, addig soha nem látott felszereléssel és fegyverekkel, állításuk szerint az első világból, a Tau'ri-ról, az állítólag elveszett világból, amit évezredek óta próbáltak felkutatni, mind hiába. Tealc' ekkor kételkedni kezdett a hitében és a küldetésében, nem volt meglepő, sokszor történt már meg vele, de ezúttal különösen erős volt az érzés. Amikor elvitték a gazdatestnek szánt személyeket, Apophis parancsot adott a többi fogoly kivégzésére, melyet Teal'c és emberei konstatáltak is. Már élesítette a fegyverét, O'Neill elá állt és ezt mondta "Én mindenkit megmenthetek! Segíts!". Teal'c egy arcizma se rendült, megszokta, hogy az áldozatai könyörögnek az életükért ám ez más volt. Elszánta magát s így szólt "Sokan mondták már ezt", ekkor hirtelen és még ennél is váratlanabbul hátrafordult és megölte a kivégzőosztag egyik tagját, majd a fegyverét O'Neill ezredesnek adva ezt mondta "De te vagy az első akinek hiszek". Véres harc következett, melyben Teal'c az övéi ellen harcolt az ismeretlen emberek oldalán. Az őrökkel együtt sok fogoly is életét vesztette, ám végül győzött a rabfelkelés. A volt társai füstölgő holtestein végignézve Teal'c tudta, hogy itt már nincs maradása, az egyetlen dolog, ami itt vár rá az a kínhalál, amit az árulásáért kapni fog, ha elfogják. Meredten bámulva maga elé állt a szanaszét lőtt börtönben, miközben mindenki sietve távozott a cellából, míg végül O'Neill is távozott, ám a sokat látott ezredes a magában álldogáló, lesújtott, hitehagyott jaffa felé fordult. Hálából a segítségéért felajánlotta neki, hogy magával viszi a Földre, ahol új életet kezdhet.

A két férfi ezek után fegyvertársak, később pedig legjobb barátok lettek és 8 éven keresztül együtt szolgáltak.

Übereld ezt a jehovásaiddal!

2014. szept. 8. 07:53
 16/16 ceri ***** válasza:

"istenfélelemről", ami alatt a természetes és legmagasabb-rendű "tiszteletet" érti, .."

Aha már megint a manipuláció -ezt mondom, de alatta azt értem.

Az igaz dolgokat nem kell megmagyarázni ! az egyértelmű és világos. A fehér fehéret, a fekete meg nem zöldet jelent.

2014. szept. 8. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!