Mit tehetek ebben az esetben? (Jehova Tanúi kérdés)
Egyre többet vagyok itthon egyedül, mivel a szüleim dolgoznak és már el tudom látni magam. De egyik délután a suliból jövet láttam, hogy a szemben lévő háznál 2 férfi kopogtat. Gondoltam, hogy valami hittel kapcsolatos dolog, hiszen hallottam már ilyenről. Nemsokkal utána felhívott a nevezetes szomszéd, hogyha kopognak véletlenül se nyissam ki az ajtót, mert Jehovások. (Máskor sem szoktam nagyon, de a szüleim sok ajánlott levelet kapnak és a postástól át kell vennem.)
A kérdésem tehát az lenne, hogy ha kinyitom az ajtót és térítők lennének mit kell mondani? Persze a szüleim is mondtak dolgokat, de mi van ha túl erőszakosak?
Nekem semmi bajom a más vallásúakkal, de nem érdekelnek a térítők, megvan a magam nézőpontja. (Az ajtónkon sajnos nincs kukucskáló.)Szóval senki ne értse félre, engem ők nem zavarnak, csak másképp látjuk a dolgokat és nem szeretnék velük leállni.)
Köszönöm! 14/L
Sok ilyen eset van ez az eggyik kozuluk.
Jehova Tanui jartak hazrol-hazra predikalni azt a jo hirt minden embernek ami a Bibliaban van ,es Jezus parancsot adott ra,hogy a kovetoi tegyek meg.
Elerkeztek egy olyan hazhoz,ahol a hazigazda eppen ongyilkos akart lenni.
Fel akarta akasztani magat,es mar minden el volt keszitve ahhoz,hogy megtegye,epp a nyakan volt a kotel.
Ekkor epp kopogtattak az ajton.
Azt gondolta ,meg megnezem ki az.
Miutan elmondtak a Tanuk miert jottek,o is elmondta nekik epp mit akart tenni.
A Tanuk megkerdeztek miert tenne ezt magaval.
Elmondta,hogy nem lat semmilyen kiutat a helyzetebol ,es ezt latja a legjobb megoldasnak.
Beszelgetes kezdodott,es a Tanuk megmutattak,hogy mit ir ezekrol az utolso idokrol ,es a sok borzalmas dolgokrol a Biblia ,amiknek meg kell tortenniuk.
Megbeszeltek,hogy ujra felkeresik ha lehet,es bebizonyitjak,hogy minden asszerint zajlik,ahogy a Bibliaban le van irva,es ezek a mostani dolgok amik a vilagban tapasztalhatok meg fognak szunni.
Nem a Tanuk beszede mentette meg a ferfit,hanem az az uzenet ami a Bibliaban van.
A Tanuk megtettek amit Jezus parancsolt,hogy osszak meg masokkal is.
Csupan ezt teszik Jehova Tanui.
Hát igen, vannak történetek. És vannak labilis emberek, akik egyik pillanatban nem látnak kiutat. aztán meg pár perc szöveg után hirtelen elhivatottnak érzik magukat. Eszembe jut ilyenkor a nagyszüleim elmondása, hogy a II. világháború idején a véres szájú nyilasok közül is egyesek milyen gyorsan ugyanolyan véres szájú komcsik lettek. A nagyszüleim figyelmeztettek, hogy vigyázzak azzal az egyik díszpéldányukkal, aki történetesen a szomszédságban lakott.
Sok tétova üresfejű birkának fontos, hogy valaki más mutasson neki utat. A párhuzammal csak erre akartam rámutatni, és még véletlenül sem akarom összemosni a vallást a diktatúrákkal. A közös vonás az emberi gyengeség, amelynek megoldása a csordába/nyájba történő tömörülés. Ha ezeknek az embereknek lenne megalapozott, igazságon alapuló, belülről jövő hite, akkor magukban keresnék és találnák meg istent, de ha azt nem is, legalább az embert.
Ami meg a térítésnek ezt a tolakodó formáját illeti -Jézus ilyet sosem tett!!!
Már csak azért sem, mert ilyen eszközökkel csak manipulálni lehet az arra alkalmas egyéneket. Ilyen emberekkel meg nem lehet szilárd (egy)házat építeni, csak 1 kupac valamit összehordani.
Félelemből sosem fakadnak jó dolgok -istenfélelemből sem. Negatív, gonosz dolgok annál inkább, ezt a történelem számtalanszor igazolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!