Ezt ti miként látjátok? Keresztények elsősorban.
Jézus nem azért jött a világba, hogy azt elítélje, hanem azért, hogy Életünk legyen.
Isten a Szeretet.
Ebben mi a félelemkeltő?
Egy Római Katolikus
Az Ó-szövetség a zsidók történelme, mítoszai.
A keresztényekre az ÚJ-szövetség vonatkozik.
Az Ó-szövetségben vannak előképek, utalások az ÚJ-szövetségi eseményekre, de a kettő között mégis fontos különbség van.
A keresztényekre az ÚJ-szövetségben írtak vonatkoznak a mindennapi, gyakorlati életben, ami alapján élnünk kell.
Egy Római Katolikus
Akkor lenne érvényes a tükör elve, ha gonoszért gonoszat kapnál, nem pedig a másik szenved.
Ha más rosszat kap, neked is rosszat kell kapni, vagy a másiktől kell elvenni a rosszat.
"Akkor lenne érvényes a tükör elve, ha gonoszért gonoszat kapnál, nem pedig a másik szenved.
Ha más rosszat kap, neked is rosszat kell kapni, vagy a másiktől kell elvenni a rosszat."
Visszakapjuk a rosszat,ha azt tesszük mással.A gonosz tetteknek következményei vannak.Lehet,hogy kívülről úgy látszik,hogy a gonosz ember röhög a markába,de szerintem már azzal,hogy mással gonosz,párhuzamosan a saját lelkét is pusztítja.Belül üres,és a saját nyomorában él.
A bűn attól bűn, hogy büntetést vonz maga után, a bűn nem is lenne rossz, ha semmi rossz következménye nem volna. Ebben egyet értünk.
Viszont ez a rossz következmény nem következik be mindig azonnal legalábbis nem mindig a teljes súlyával. Ha például kirabolok egy bankot, lehet nem ér el az igazságszolgáltatás, akár életem végig is élvezhetem a rengeteg pénzt. A keresztények szerint azonban minden bűn előbb vagy utóbb, legkésőbb az utolsó ítéleten elnyeri méltó büntetését.
Nem nagyon értem, hogy a túlvilági büntetés, amit te külön büntetésnek nevezel, mitől lenne felesleges? Szerinted mindenki megkapja méltó büntetését már ezen a világon? Nem tudom hol élsz.
Köszönöm a linket.Buzgón felsorol jó néhány újszövetségi idézetet,igyekezvén bizonyítani,hogy az Ó-és Újszövetségi Isten kép nem ellentmondásos.De akkor ezeket pl.miért hagyta ki? Vajon azért,mert így már mégsem csak látszólagos az ellentmondás?
"Mt 5:43-48
Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek, szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!