Melyik a tiszteletreméltóbb, a papi, vagy a mérnöki "szakma"?
Ha jobban belegondolok egy hu*lye voltam, hogy mérnök lettem, most aztán gályázhatok.
Dumálni kapásból tudok minden marhaságot, hát még ha tanultam is volna. Papként sokkal boldogabb és sikeresebb lettem volna és szerintem még többet is keresnék.
Elhinteném a napi rizsát, aztán oltogatnám a jóképű menyecskéket, csinálnám a jó kis hobbykat. Hétvégén kivágnék egy príma prédikációt, szem nem maradna szárazon.
Ateista társaimat bizonyára nem kedvelném, mert minden tevékenységük veszélyeztetné a jólétem, ezért nem is tűrnék meg egyet sem az egyházközségemben.
De nem ám!
:)
Szia!
A kettő nem zárja ki egymást. Én például mérnöknek tanultam, majd másoddiplomásként elvégeztem egy teológiát.
Egy jó lelkipásztor nagyon sokat adhat a világnak, mert a világnak ugyanolyan szüksége van a lelki dolgokra, mint a testiekre.
Üdv. Péter
Az biztos, hogy Te sem vagy piskóta, jól tetted, hogy nem mérnök maradtál, prímán lököd a rizsát.
Te megtűröd az ateista testvéreidet?
:)
> Melyik a tiszteletreméltóbb, a papi, vagy a mérnöki "szakma"?
A szakmák nem érdemesek a tiszteletre. Az emberek lehetnek tiszteletre méltóak. Létezik olyan pap és olyan mérnök aki nem tiszteletre méltó. (Pl.: pedofil pap, tömegpusztító fegyvert tervező mérnök.) És létezik olyan pap vagy mérnök aki tiszteletre méltó. Úgy általában véve nincs jó válasz.
> Mit adtak a papok a világnak és mit adtak a mérnökök?
Ugye érzed, hogy ez egy teljesen másik kérdés?
Azon csodálkozok, hogy a kérdés egyáltalán felmerült.
A papnak annyi haszna van, mint egy lyuk nélküli seggnek, bár ez ilyen formában nem teljesen igaz, mert az utóbbi legalább nem káros.
A mérnökök az egyik leghasznosabb kategória.
Az tény, hogy az egészségügyisekhez képest (legyen szó orvosról, mentősről, vagy csak egyszerűen egy ápolónőről) a munkájuk túlfizetett játék, de az összes többi kategóriánál messze többet érnek.
A mérnökök adják az ipart. Az ipar ad az országnak megélhetést.
Egyes számítások szerint minden nehézipari munkahely négy egyéb munkahelyet teremt. Ha van egy nagy cég, abból rögtön egy halom kis cég megél: takarítócég, étkeztető cég, buszos cég, biztonsági cég, beszállítók.
Az, hogy a cég jól megy vagy rosszul, nyereséges vagy veszteséges, bővül vagy leépít, jelentős részben a mérnökökön múlik.
Persze ettől függetlenül a mérnökök között is van hülye szép számban, ezt nem tagadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!