Miért ennyire tabu a vallás?
Ez teljesen igaz, de én annyit helyesbítenék ebben, hogy Németországban többször előfordult velem, hogy addig teljesen ismeretlen hölgyek, akik láthatóan érdeklődtek irántam, szinte teljes felmérést akartak készíteni rólam, gondolom a továbbiak miatt, hogy érdemes e nekik velem egyáltalán foglalkozni. Megkérdezték, nős vagyok e, a gyerekekről, a munkámról és mindent, amit csak el lehet képzelni.
Egyáltalán nem óvatoskodtak a vagyoni helyzetem felmérésével, sőt, ez az egyik legfőbb témakör volt, alig tudtam legyűrni a választ, hogy - most én vagyok az érdekes, vagy a pénzem?-
Persze megértem én, hogy eleve nem akarnak valami csóró külföldivel összebonyolódni, de akkor is meglepő volt a számomra, nálunk ezt sokkal finomabban illik kezelni.
Az is igaz viszont, hogy munkahelyen nem illik a kollégát ez iránt faggatni, az tényleg tabu.
Szerintem kulturális körönként, egyénenként ez változhat.
Nálunk a rendszerváltás után voltak viharos ellentétek, aki egy kicsit baloldali nézeteket vallott, azt lekommunistázták, aki inkább jobboldal felé hajlott, az mindjárt fasiszta lett és ezek a heves összeveszések miatt óvatosabbak ma sokan közülünk.
Akadhat, akinek a vallás is ilyen lehet, a személyes élményei dominálnak.
Véleményem szerint sokan más, más dolgot kezelnek bizalmas információként, attól függetlenül, hogy nem titokként kezel valaki valamit, nem óhajtja, hogy rögtön közhírré legyen téve.
" Napfonat " -tal értek egyet, valójában nem létezik olyasmi, hogy " mit illik " és " mit nem illik csinálni ". Az egész csak nézőpont kérdése, ezért fontos tudni azt, hogy kinek a nézőpontjáról is van szó.
Ahány nemzet, annyi szokás és még a nemzeten belül is ahány ember, annyi szokás. Vannak dolgok, amiket előre tudhatsz, de vannak olyanok is, amikre véletlenül bukkansz rá és ilyenkor nem kell fennakadnod, csak haladj tovább.
Amikor az emberekről való kiismerésről van szó, a legjobb szabály az, hogy semmin se lepődj meg.
Mindenkinek vannak elfojtott dolgai, félelmei, rögeszméi, tévhitei, stb. - ezekről senki sem szeret információt átadni és sokszor nem is meglepő, hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!