Miért ennyire tabu a vallás?
Nem értek ezzel egyet. Az, hogy pl. mi a kedvenc színe, vagy kedvenc étele, az nem egyéni döntés? Dehogynem. Provokációnak veheti, de az az ő egyéni problémája, nem az enyém. Ha ő azért gondolja provokációnak, mert arra gondol, hogy ebbe én majd bele szeretnék kötni, arról csak ő tehet. Szerintem pontosan annyira van hozzá közöm, mint ahhoz, hogy milyen zenéket szeret. Mert ilyen alapon azt is gondolhatja provokációnak, hiszen abba is bele lehet kötni, ahogy mindenbe bele lehet.
Szerintem abszolút nem kéne, hogy tabu legyen, és ez csak az emberek begyepesedett, konzervatív hozzáállásának az eredménye ez.
"Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, melyik pártra szokott szavazni, elítéli-e a homoszexuaélitást, vagy hasonlót."
Így van, de ezekre is rá lehet kérdezni.Ha nem akar válaszolni, nem kötelező.
Azt még talán megérteném, ha valaki a politikai hovatartozását magánügynek tekintené, hiszen a szavazatát is egy eltakart fülkében adja le, na de a villás miért lenne az? Csak a beszélgetés idején magánügy? Amikor templomba megy, vagy keresztelőre, esetleg egyházi esküvőre, akkor nem az? Mármint ezekre a helyekre se álruhában, inkognitóban megy. Vagy ezeken a helyeken azért nem tartja magánügynek, mert a körülötte lévők is az ő hitét osztják?
Szerintem aki magánügynek tartja, az saját magában kellene, hogy rendet tegyen, és ne érezze magát provokálva egy egyszerű, ártatlan kérdéstől.
Nocsak, nocsak. Az egész kultúra kérdése. Például Németországban az igazán tabu téma a fizetés. Ha megkérdezed valakitől, hogy mennyi a fizetése, úgy néz rád, mintha az anyját szidnád. Ugyanakkor harsányan hirdetik, hogy politikailag mely pártnak az elkötelezettjei. Magyarországon amikor megkérdeztem az egyik barátomtól (!) hogy kire szavazott, akkor kioktatott, hogy ilyet nem illik kérdezni. Mivel a barátom, ezért elküldhettem a p...ába, de vicces, hogy az én hazámban mindenki harsányan politizál, ugyanúgy mint a németek, itt meg ez tabu.
Mivel a vallás miatt már Ekhnaton fáraó ideje óta háborúznak, és jelen pillanatban is zajlik vallásháború tucatnyi országban, ezért olyan országokban pl., mint Nagy-Britannia vagy Franciaország, ahol rengeteg a mohamedán vallású ember, a vallás tabunak számít!
Ahány nemzet, annyi szokás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!