Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek istenben?

Ottó5 kérdése:

Miért hisztek istenben?

Figyelt kérdés
Én nem értem a hívőket, hogy a fenébe lehet hinni istenbe? Aki hisz istenbe az hisz a sellőkbe, óriásokba, télapóba is..?? :-) nem beszélve a több százezer civil áldozatot hozó cunamiről, a nagyszámú csecsemőhalandóságról és még sorolhatnám... nincs isten !
2014. aug. 10. 19:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Kedves Pendulum, én is nevettem mikor olvastam ezt a nézetet.

Én nem vagyok a tudomány ellen, sohasem voltam...bár egyes dolgokkal nem értek egyet.

...például én rám a tükörben nem az "Australopithecus" koponyája néz vissza, :D hanem Istenemnek köszönöm hogy megteremtette szép öseimet, hogy érzem a virágok a finom ételek illatát, a gyümölcs, görögdinnye izét, látom a csodás színes természetet, tudom biztosan hogy müködnek matematikai és fizikai törvényei....

2014. aug. 11. 11:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert gyenge tucatemberek. Kell valami amin támaszkodhatnak, afféle olcsó pszichológus.
2014. aug. 11. 13:00
 13/23 anonim ***** válasza:

1.Támaszt ad egy gondoskodó öregember létezése, aki mindent megcsinál helyettünk, és irányít mindent, leveszi a terhet.

2.Kényelmes választ ad a világ összes felmerülő kérdésére (attól most eltekinthetünk, hogy okosabbak lettünk-e a választól:)).

2014. aug. 11. 14:14
 14/23 anonim ***** válasza:

grkaty#

Lehet te így gondolod, de sokkal többet köszönhetünk a tudománynak mint a bibliának.

2014. aug. 11. 15:37
 15/23 anonim ***** válasza:
43%

14-es nem vitatkozok Veled a vilégért sem.

De ha nem lenne egy ilyen tudományosan megalkotott agyunk :) és szemünk hát bizony nem olvasnánk el sem a Bibliát sem a tudományos müveket.

2014. aug. 11. 17:36
 16/23 anonim válasza:
0%

Gyenge tucatemberek? Akkor akik nem hisznek Istenben azok erősek? A hitetlenek a gyenge emberek, mert nem MERIK elképzelni azt, hogy létezik Isten. Félnek attól, hogy a világuk amiket saját maguknak alkottak összedől és pontosan ezért nem engedik be Istent a szívükbe, mert gyengék. Az erős emberek nem félnek hinni.

Válaszolva a kérdésedre kedves kérdező pedig csak annyit mondanék, hogy az Univerzum nem hozhatta létre saját magát.

2014. aug. 13. 23:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Univerzum nem hozhatta létre saját magát."

Miért? Isten igen?

2014. aug. 14. 00:21
 18/23 anonim válasza:
0%
Ezt ne úgy képzeld el Isten megteremtette magát. Isten mindig is volt. őt nem kellett teremteni mert Ő van. És mindig is lesz
2014. aug. 14. 01:35
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ne úgy képzeld el Univerzum megteremtette magát. Univerzum mindig is volt. őt nem kellett teremteni mert Ő van. És mindig is lesz
2014. aug. 14. 01:42
 20/23 anonim ***** válasza:

16# Menj el egyetemre és doktorálj le fizikából+biológiából.

Utána nevetnél a hozzászólásodon.Bár nem hiszem hogy képes lennél elvégezni...

Tudod az a probléma hogy annyira összetett/bonyolult a világ működése hogy ha egy életen át tanulsz,még akkor sem biztos hogy megérted. Részben ezért van a vallás, egy egyszerű magyarázat mindenre,hétköznapi embereknek.

Pont hogy az erős embereket nem érdekli hogy összedől a világ, mert tudják hogy porból lettünk,porrá leszünk. Ez a természet rendje. :)

2014. aug. 14. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!