Miért hisztek istenben?
Kedves Pendulum, én is nevettem mikor olvastam ezt a nézetet.
Én nem vagyok a tudomány ellen, sohasem voltam...bár egyes dolgokkal nem értek egyet.
...például én rám a tükörben nem az "Australopithecus" koponyája néz vissza, :D hanem Istenemnek köszönöm hogy megteremtette szép öseimet, hogy érzem a virágok a finom ételek illatát, a gyümölcs, görögdinnye izét, látom a csodás színes természetet, tudom biztosan hogy müködnek matematikai és fizikai törvényei....
1.Támaszt ad egy gondoskodó öregember létezése, aki mindent megcsinál helyettünk, és irányít mindent, leveszi a terhet.
2.Kényelmes választ ad a világ összes felmerülő kérdésére (attól most eltekinthetünk, hogy okosabbak lettünk-e a választól:)).
grkaty#
Lehet te így gondolod, de sokkal többet köszönhetünk a tudománynak mint a bibliának.
14-es nem vitatkozok Veled a vilégért sem.
De ha nem lenne egy ilyen tudományosan megalkotott agyunk :) és szemünk hát bizony nem olvasnánk el sem a Bibliát sem a tudományos müveket.
Gyenge tucatemberek? Akkor akik nem hisznek Istenben azok erősek? A hitetlenek a gyenge emberek, mert nem MERIK elképzelni azt, hogy létezik Isten. Félnek attól, hogy a világuk amiket saját maguknak alkottak összedől és pontosan ezért nem engedik be Istent a szívükbe, mert gyengék. Az erős emberek nem félnek hinni.
Válaszolva a kérdésedre kedves kérdező pedig csak annyit mondanék, hogy az Univerzum nem hozhatta létre saját magát.
"Univerzum nem hozhatta létre saját magát."
Miért? Isten igen?
16# Menj el egyetemre és doktorálj le fizikából+biológiából.
Utána nevetnél a hozzászólásodon.Bár nem hiszem hogy képes lennél elvégezni...
Tudod az a probléma hogy annyira összetett/bonyolult a világ működése hogy ha egy életen át tanulsz,még akkor sem biztos hogy megérted. Részben ezért van a vallás, egy egyszerű magyarázat mindenre,hétköznapi embereknek.
Pont hogy az erős embereket nem érdekli hogy összedől a világ, mert tudják hogy porból lettünk,porrá leszünk. Ez a természet rendje. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!