Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek istenben?

Ottó5 kérdése:

Miért hisztek istenben?

Figyelt kérdés
Én nem értem a hívőket, hogy a fenébe lehet hinni istenbe? Aki hisz istenbe az hisz a sellőkbe, óriásokba, télapóba is..?? :-) nem beszélve a több százezer civil áldozatot hozó cunamiről, a nagyszámú csecsemőhalandóságról és még sorolhatnám... nincs isten !
2014. aug. 10. 19:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%

Én sem hiszek benne de attól még tisztelni kéne másokat és a hitüket..

Az ilyen ateistákat utálom akik le akarják nyomni a másik torkán hogy: márpedig ez az igaz!

2014. aug. 10. 19:50
 2/23 anonim válasza:
48%
Én hiszek Istenben(egyébként az Isten nagybetű). És nem, nem hiszek a Télapóban(ki hisz már benne?), a sellőkön és az óriásokon még nem gondolkodtam. Egyébként a hívők azon nem gondolkoznak, hogy miért vannak katasztrófák, halál, stb.(nekem az a véleményem, hogy azért nem akadályozza meg, mert az emberek már nemfoglalkoznak azzal, hogy jót tegyenek, még azzal sem, hogy ne tegyenek rosszat, nem tartják be a tíz parancsolatot, hiszen tudjuk, milyen a mai világ). Egyébként azért vannak hívők, mert mondjuk valakit így neveltek, esetleg valami pluszt ad az illető életébe, ezer oka lehet, ugyanúgy, mint annak, hogy valaki nem hisz benne. Amúgy meg szerintem nem kell piszkálni sem a hívőket, sem a nem hívőket, mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez, van választása, elvégre szabad országban élünk!
2014. aug. 10. 20:00
 3/23 anonim válasza:

Én nem vagyok hívő, de valamilyen szinten megértem őket. Elvégre jó lehet abban a tudatban élni, hogy valaki odafentről figyel minket és vigyáz ránk.

Csakhogy én ilyenekben már nem tudok hinni, pontosan az olyan dolgok miatt, amit fent te is leírtál. Ha van isten, akkor miért hagy annyi embert szenvedni?

2014. aug. 10. 20:04
 4/23 gr Retekfalvy József válasza:

'estét!

Mert öreg fejemmel már elég nehéz megérteni bármit is a természettudományos összefüggésekből.

Üdvözlettel,

gr. Retekfalvy József

2014. aug. 10. 21:55
 5/23 sandor76 ***** válasza:

Mindenki hisz valamiben,te is.

Csupan a te erdeklodesi korod masfele iranyul.

Nem igazan volt meg szukseged ra,hogy hozza kozeledj,vagy annyira zarkozott vagy,hogy nehez megnyilnod elotte.

bizonyitekok alapjan is van,csak meg te nem vizsgalodtal ebben a temaban.

2014. aug. 10. 22:10
 6/23 anonim ***** válasza:
Sőt, még anyád.ban is hittünk.
2014. aug. 10. 22:49
 7/23 anonim ***** válasza:
55%
A vallásosság a felelősséghárítás legjobb módja. A z egyházak kész válaszokat adnak és meghozzák a döntéseket helyetted. A gyáva embereknek való, akik félnek szembenézni a világgal és belátni, hogy rajtuk múlik minden.
2014. aug. 11. 00:40
 8/23 anonim ***** válasza:

Azért mert hatalmas erőt ad az embereknek.

Régen én is sokat gondolkoztam ezen, nem beszélve az egyházról... de aztán rájöttem hogy az egyik legfontosabb dolog az életben a hit.

Pont az a lényege a vallásnak hogy az embereket megszabadítsa a hétköznapi gondoktól.

Egyébként miért akarod másra rányomni a saját dogmáidat?

Én az ilyeneket nem értem mint te. Mivel árt neked az ha valaki hisz istenben ?:)

Ja és nem hiszek istenben.

(+nézd meg az Éli könyve c. filmet)

2014. aug. 11. 08:50
 9/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdezö.....

Sajnos sok baleset történik az utakon is...sok szerencsétlen áldozattal, akik nem is voltak hibásak. Betartották a közlekedési szabályt.

Azt jelenti talán ez, hogy nincs állam, aki kiadta a törvényeket?

Az emberek nagy mértékben hozzájárulnak sajnos a globális felmelegedéshez. Nem vitázni akarok, vannak tudósok, akik ezt tagadják, de egyre több bevallja, hogy igen az ember nagymértékben bünös....

A egyik következménye a kiszámíthatatlan idöjárás.

Isten ennek nem sokára véget fog vetni. Jelenések 11:18 Zsoltárok 37:10,11

tegnap olvastam az Origo-n egy hozzászólást, azt hiszem egyesek 7 métert fognak ugrani ha elolvasák :D.

Idézem: "Tudomány = a vallás, ami folyamatos hazugságok sorozata, de tanait állami intézményekben magoltatják. A legerösebb szekta"

Hangsúlyozom, nem én találtam ki ezt a mondatot, csupán lekopíroztam

2014. aug. 11. 08:59
 10/23 Pendulum92 ***** válasza:
100%

"Idézem: "Tudomány = a vallás, ami folyamatos hazugságok sorozata, de tanait állami intézményekben magoltatják. A legerösebb szekta""

Régen most írtam volna egy mérges választ erre... Most jót mosolyogtam magán a gondolaton :) Viszont aki ilyet ír, nagyon el lehet keseredve... :(

2014. aug. 11. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!