Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A 7 fő bűnből miért maradt ki...

A 7 fő bűnből miért maradt ki a környezetszennyezés?

Figyelt kérdés
2014. aug. 9. 09:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
53%
Mert a te istened nem gondolt erre :) Látod, látod, valamit még ő sem tud, viszont akkor már nem is mindenható.
2014. aug. 9. 09:23
 2/21 Salx Narval ***** válasza:
95%
Mert az nem közvetlen belső emberi tulajdonság, hanem ezekből táplálkozó közvetett bűn.
2014. aug. 9. 09:25
 3/21 anonim ***** válasza:
70%

Nem maradt ki.

A környezetszennyezés egyszerre gyilkosság és lopás. Gyilkosság, mert elveszed mások egészségét, életét; és lopás, mert anyagi károkat is okozol másoknak.

(Épp nemrég olvastam, hogy csak a légszennyezés évi 3,4 millió! embert öl meg, és elképesztő 840000 milliárd forintnyi kárt okoz – a teljes magyar GDP harmincszorosát. Ráadásul mindennek a feléért önmagában csak a közúti közlekedés felelős. És ezt nem a Greenpeace, hanem a zöldséggel egyáltalán nem vádolható gazdasági szervezet, az OECD hozta ki. [link]

A főbűnök közül több is a környezetszennyezés tipikus motivációja. A kevélység („Ezt igazán megengedhetem magamnak”), a jóra való restség („Csak nem fogok már gyalogolni”), az irigység („Ha neki szabad, akkor nekem is”), a torkosság („Kéne venni még egyet…”) mind-mind a környezetszennyezés melegágya.

2014. aug. 9. 09:38
 4/21 anonim ***** válasza:
74%
Amit az előző ír az érdekes szerintem. Na de nem hiszem, hogy amikor a 7 főbűnt megfogalmazták, konkrét gond lett volna a környezetszennyezés...
2014. aug. 9. 11:34
 5/21 anonim ***** válasza:
21%

Ezt most csak megsúgom, ne mondjátok senkinek se :D

mikor "átrepültem" a kérdésen és a kommenteken hát az elsö gondolat ami az agyamba ötlött, hogy ez meg mááár milyen szamárság? :D

A Bibliában tudjátok mi van leírva? Hogy a Biblia Istene a REND Istene.

Még nem hallottátok, hogy mit jövendöl a Jelenések könyvében?

Leírom nektek jó? Jelenések 11:18: "..és eljött a te haragod...és elpusztítsd azokat, akik a Földet pusztítják"

/Ha akarjátok elolvashatjátok az egész szöveget/

kell ettöl több? Jehova Isten nem sokára közbe fog lépni, nem engedi meg a sok kapzsi, gonosz embernek hogy idötlen idökig szennyezzék a környezetet.

Azért kíváncsi lennék, hogy a hozzászólóknak tényleg tiszta-e a lelkiismeretük? Tényleg?

2014. aug. 9. 15:25
 6/21 t_GaRami_a ***** válasza:
Mert az már 8 lenne -.-
2014. aug. 9. 18:31
 7/21 anonim ***** válasza:
Mert a környezetszennyezés akkoriban még nem volt
2014. aug. 9. 20:35
 8/21 anonim ***** válasza:
Mert a környezetszennyezés akkor még nem volt.
2014. aug. 9. 20:35
 9/21 anonim ***** válasza:

Alapvetően az a "ne ölj" parancs minden életformára vonatkozik. Ezért nem mindegy egy Zsidó vagy Arab számára, hogy az állatot miként ölik meg. Csak megfelelő szertartás keretében és megfelelő szentelt eszközökkel lehet megtenni.

Így aztán az élővilág pusztítása, amit te úgy mondasz, hogy "környezetszennyezés" a "ne ölj" parancsnak mond ellent.

2014. aug. 10. 00:10
 10/21 Salx Narval ***** válasza:
Kedves Katy senkinek nem lehet teljesen tiszta a lelkiismerete, hiszen mindannyian élvezzük a modern világ többnyire környezetszennyező infrastruktúráit. A környezet szennyezéséhez már a puszta létünkkel is hozzájárulunk, de talán amikor ez a kérdés felmerül, nem az ilyen nagyságrendű környezetszennyezésre gondolunk. Tény, hogy a sok kicsi sokra megy, tehát mi magunk is sokat tehetünk, de azért a fő probléma nem az átlagemberek környezetszennyezésével van. Én a magamét megteszem, persze ez nem azt jelenti, hogy barlangban lakom és holdfénynél olvasok, te igen?
2014. aug. 10. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!