Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha lenne lehetőségetek az...

Ha lenne lehetőségetek az alábbi vallások közül melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
Buddhizmus, Mormon, Iszlám, Zsidó, Szcientológia, Sámánizmus.
2014. aug. 4. 22:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

" Pl. nem sajnálják a születési rendellenességgel rendelkezőket, mert szerintük ez egy előző életben elkövetett bűn következménye."

Ez nem igaz :) A buddhizmus egyik legfontosabb alapelve az együttérzés. Segítjük, támogatjuk a másikat.

Természetesen, ha pl: velem történik valami rossz, akkor nem siránkozom rajta, hanem változtatok, mert tudom, hogy ez az én hibám, van még hova fejlődnöm.

De abban egyetértek, hogy a buddhizmus nem olyan vallás, mint sokan elképzelik. Sok ember fejében az az elképzelés él, hogy a buddhizmus egy nagyon liberális vallás, amelyben azt csinálsz, amit akarsz, néha meditálgatsz békésen, aztán ennyi. Pedig komolyan véve a buddhizmus sokkalta szigorúbb vallás, mint a kereszténység. Csak hogy egy példát mondjak, "tiltva" van a zene hallgatása, színházak/mozik látogatása, a nem megfelelő időpontban való étkezés, stb.

Persze, nincsenek tiltások, ezek amolyan irányelvek, de ha követünk egy vallást, akkor szerintem ne mazsolázzuk ki azt, ami nekünk tetszik, hanem kövessük egészében..

Én buddhista, vagy sámánista lennék. Az utóbbi azért, mert szeretem a természetközeli vallásokat, az előbbi meg azért, mert tudok azonosulni a filozófiájával.

2014. aug. 5. 12:45
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
Egyiket se választanám az itt felsoroltak közül, de ha muszáj lenne, akkor talán zsidó. Az angol wikipédia szerint ha ateista vagyok, de zsidó az anyám, akkor az ortodox vallásvezetők attól még zsidónak fognak tekinteni engem kulturális és etnikai szempontból, szóval attól még meg lehetne a véleményem a dolgokról, ami szerintem fontos.
2014. aug. 5. 15:39
 13/18 anonim ***** válasza:
A mormonoknál a szigorú és konkrétan meghatározott életvezetés szimpatikus, úgy tűnik, mintha minden másodpercükben, minden cselekvésükben Istenre "gondolnának". Gyakorlatiasak a hitben, ha lehet ezt mondani. Egyébként én más vallású vagyok, nem választanék más vallást, csak a felsoroltak közül a mormonokkal töltenék el egy pár hónapot, ha választanom kellene.
2014. aug. 5. 17:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Iszlám
2014. aug. 5. 17:31
 15/18 A kérdező kommentje:
Valahogy a Krisnásokat kifelejtettem.
2014. aug. 5. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Hare Krishna

Hare Rama

Hare Liga

(Hare minden margarin)

:)

2014. aug. 5. 20:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Na azé'.:) Már azt hittem, hogy az én vallásom kimarad.:)[thx:D]

Rámabolo, Sitabolo, Haribolo.:)

2014. aug. 6. 08:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Sámánizmus. Van is egy könyvem róla, és igazából hinni nem hiszek benne, de tetszik ez az állatbőrbe bújt kántálós szerep, ahol gyógyítod a rászorulókat, és át tudsz járkálni az asztrális síkok között a holtak világába.
2014. aug. 10. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!