Ha lenne lehetőségetek, választanátok azt, hogy ne menstruáljatok?
Figyelt kérdés
Vannak olyan fogamzásgátló módszerek, melyek nem járnak vérzéssel, használnátok őket? Szükséges-e a női tudathoz a menstruációs vérzés?2014. jún. 3. 23:32
1/8 anonim válasza:
Abban az esetben ha már biztosan nem szeretnék gyereket, akkor bevállalnám, tehát maga a menstruáció nem kell a nőiségem megéléséhez.
2/8 anonim válasza:
én szerettem volna olyat, fogamzásgátló injekció, amit 3 havonta adnak be asszam (de lehet havonta, már nem emlékszem) de azt mondta a nőgyógyász, hogy az a baj, hogy az annyira "erős" fogamzásgátló, hogy csak azoknak ajánlják, akiknek már van gyerekük és nem is akarnak többet, mert az bő 1 év, mire teljesen kiürül a szervezetből. mikor erre rákérdeztem én meg kb 25 voltam, nem volt reális.
3/8 A kérdező kommentje:
És ha a gyermekvállalástól eltekintünk? Csak úgy elméletben, választanátok? Képzeljük azt, hogy így is lehetne gyermeketek.
2014. jún. 3. 23:40
4/8 anonim válasza:
Persze, nem kell annyira a menzesz, a gyerek a funkciója, nyilván egyik klimaxos nő se panaszkodik, hogy de kár, hogy nem menstruál.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 3. 23:43
6/8 anonim válasza:
Nem kell a női öntudathoz. De, mivel így szoktuk, a menstruációs ciklus közben elég komoly hormon ingadozás zajlik, ha úgy elveszik ezt az embertől akkor megérzi pl. klimax vagy sok fogamzásgátló, így a szükséges rossz.
Szóval nem magára vérzésre van szükség hanem a hormonokra.
7/8 anonim válasza:
Ha csak elméleti, akkor én nem fogamzásgátló tablettákat és injekciókat kérnék, hanem egyszerűen kivetetném mindkét petefészkemet. Ebben az esetben soha nem menstruálnék, és soha nem lennék terhes, és nem kell tömnöm a gyógyszereket sem.
Bár már rég elmehetnék egy meddőségi műtétre, de jobban félek a fájdalomtól, minthogy kés alá feküdjek.
8/8 anonim válasza:
Minden fogamzásgátló módszernek, mely a hormonrendszerbe avatkozik be, komoly mellékhatásai lehetnek. Én ezt a kockázatot semmiképpen nem vállalnám be. Természetesen ha olyan módszert találnának fel, ami nem okoz semmiféle mellékhatást, nem hiányozna a menzesz. Erre azonban még várni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!