Ha lenne lehetőségetek az alábbi vallások közül melyiket választanátok?
Nekem egyik sem tetszik.
Ha mindenképpen vallásosnak kellene lennem, akkor kommunista, Maoista, Trockista, vagy ehhez hasonló vallásban hinnék, amely itt a Földön hozná el a boldogulást az utódaimnak.
Ebben talán lenne valami realitás, ha működésképes lenne.
Buddhizmus - mert irányt mutat, és nem fenyeget -nem alávetett vagyok, hanem egyenrangú út kereső.
Sámánizmus sokféle lehet, nem elég kézzelfogható éppen ezért, bár esetleg biztos van olyan fajtája ami nem ellenszenves nekem.
Mormon, Iszlám - túlságosan lekezeli az egyes embert, az egyéniséget. A mormon eléggé zavaros, mint ált. a 19-20 szd-i keresztény elfajzások. lásd még Jehovások, akik ráadásul Jahve-t imádják (a zsidó istent) aki nálam egyelő a sátánnal.
scientológia - sztem ez is a bizniszről szól akár csak a már említett 19-20. szd-i szekták túlnyomó többsége, csak persze ez nem azokon a maradi, zavaros alapokra épül, mint a mormon, Jehovás, hitgyüli stb.
Első sorban sámánizmus. Nem tudom megmondani miért, egyszerűen vonz (persze nem gyakorlom, csak érdekel). :)
Buddhizmus másodsorban, és csak azért másodsorban, mert nem olyan ártatlan vallás, mint amilyennek látszik. Pl. nem sajnálják a születési rendellenességgel rendelkezőket, mert szerintük ez egy előző életben elkövetett bűn következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!