A Biblia miért és hol írja azt, hogy ne olvassunk világi könyveket? Miért bocsátanak meg a gyilkosoknak?
Nem mellesleg értelmezhetetlen, hiszen a Biblia volt az első írásos dokumentum, más könyv nem létezett akkor mire írják, hogy ne olvassuk. Ami nincs?
A gyilkosokat szívesen fogadják ha bűnbánatot tanúsít. Én ezt nem tudnám megbocsátani.
Kedves Válaszoló!
Értem a nézőpontodat. Ez is egy lehetséges megközelítési mód. Ugyanakkor azt semmilyen vallásos személy nem mondja tudtommal, hogy vannak bennünk gonosz gondolatok, holott ne haragudj, de maga a Biblia tele van ilyennel amennyire tudom. Akkor miért ítélhető el az az ember, aki esetleg olyan könyveket vesz a kezébe, amelyben történik gyilkosság vagy negatívabb gondolatok? Ettől a rabjává váltunk és azonosulunk? Én biztosan nem, hiszen tudok kritikával olvasni. Mindent nem szabad elfogadni. Azt megértem, ha az egyház szembemegy a szexualitás explicit megjelenítésével ám én ezt is az élethez tartozó dolognak tartom és soha nem lennék hedonista. Akkor gyűlölném is magam érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!