Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges hogy Jézus alkoholi...

Lehetséges hogy Jézus alkoholista volt (lent több)?

Figyelt kérdés

Ugyebár a legtöbb keresztény ünnepben mindig borral ünnepelnek és a kis keresztények (nem vagyok keresztény természeti vallásban hiszek) növendékekkel is bort itatnak és azt mondják az jézus vére, de hát a bor az alkohol a "pusztít, rombol, nyomorba dönt" miért nem a víz szimbolizálja az ő "vérét" elvégre az minden élet forrása a tisztaságé a megújulásé.

Az jutott eszembe hogy lehetséges hogy titkok jézus alkoholista lehetett és a hívőit ezúton teszi ő maga is azzá (megjegyzem nem egy hithű keresztény láttam már részegen borzalmasan viselkedni)

2014. júl. 10. 14:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
Előfordulhat. Senki sem tudhatja,mivel senki nem él már aki személyesen ismerte :D A hiteles forrás pedig az lenne ugye, vagy esetleg egy videofelvétel róla. Ez pedig kivitelezhetetlen.
2014. júl. 10. 14:53
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy az volt a tanítványaival együtt, még az Isten is alkoholista mert szándékosan teremtette meg a bort. Meg az a gyerek is alkoholista aki megevett egy konyakos meggy bonbont.
2014. júl. 10. 14:54
 3/23 A kérdező kommentje:
2-es én egyetértek veled én is így gondolom bár a konyakos bonbon túlzás mert azért egy gyerek még nem tudja mi az az alkohol viszont a felnőttek akik szándékosan borral itatnak gyerekeket és azt nevezik jézus szent vérének az igaz...borzalmas
2014. júl. 10. 14:58
 4/23 anonim ***** válasza:

Ha az lett volna, akkor tuti meg is vádolják ezzel is, de ilyesmit egyik apostol sem említ. Nézd, az alkoholistán első ránézésre látszik, hogy alkololista, ezen nincs mit vizsgálni. Rengeteg ember rendszeresen iszik alkoholt, és mégsem alkoholista. Az alkoholizmus egy függőség, az alkalomszerű vagy akár gyakoribb alkoholfogyasztás pedig egyáltalán nem "izmus".

Te ittál már alkohol tartalmú italt? Ha igen, akkor pont annyira vagy alkesz, mint Jézus, semennyire.

Jézus is vizet ívott, az, hogy ünnepi vagy nagyon fontos alkalmakkor előkerült a bor is, teljesen természetes volt akkoris, ahogy most is az. Jézusnak nem kellett rászoktatnia a borra senkit sem, a megfelelő alkalmakkor itták azt az emberek maguktól is.

Katolikus keresztény neveltetésben részesültem, de nem szoktunk bort inni ünnepeken, vasárnaponként az ebéd előtt egy kis diólikőrt iszunk, de azt sem vallási okokból. Nem tudom, honnan szedted azt, hogy a keresztények ünnepeken bort isznak. A pap a misén iszik egy kis bort. Az áldozásnál meg kenyér helyett mindenki ostyát kap, inni meg otthon iszik mindenki amit akar. Valószínűleg van olyan egyház ahol bort is isznak, dehogy attól nem rúgott be még sem felnőtt sem fiatal az is biztos, gyerekeket meg egyik egyházban sem itatnak borral, ez sületlenség.

2014. júl. 10. 15:04
 5/23 A kérdező kommentje:
Nekem nagymamám boszorkány volt (jómagam is az vagyok) és ő sokat mesélt arról hogy sokszor eltűnt a misebor is meg a szomszédasszonyok is panaszkodtak mellesleg a pap a miseborból mulatozott a faluban asszonyokkal is
2014. júl. 10. 15:15
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk biztosan, és senki nem állíthatja, hogy igen/nem.

Egy biztos. (!!!)

Az, hogy itt vagyunk a földön, élünk. Semmi mást nem mondhatunk biztosnak.

2014. júl. 10. 15:25
 7/23 anonim ***** válasza:
94%
A farizeusok megvádolták,hogy részeges és falánk ember volt.Valami alapja biztos lehetett,még ha az ellenségei mondták is.Nem feltétlen volt alkoholista,csak mondjuk szeretett bulizni,és ilyenkor nem vetette meg a bort.
2014. júl. 10. 15:39
 8/23 A kérdező kommentje:
7-es köszönöm szépen a válaszod nagyon hasznos volt és én is így gondolom mint ők (bár a falánkságról nem tudok semmit de ők ismerték szóval csak igaz lehet)
2014. júl. 10. 16:06
 9/23 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2014. júl. 10. 16:46
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Alkoholista Jézus, boszorkány nagymama?!Anyám borogass!
2014. júl. 10. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!