Lehetséges hogy Jézus alkoholista volt (lent több)?
Ugyebár a legtöbb keresztény ünnepben mindig borral ünnepelnek és a kis keresztények (nem vagyok keresztény természeti vallásban hiszek) növendékekkel is bort itatnak és azt mondják az jézus vére, de hát a bor az alkohol a "pusztít, rombol, nyomorba dönt" miért nem a víz szimbolizálja az ő "vérét" elvégre az minden élet forrása a tisztaságé a megújulásé.
Az jutott eszembe hogy lehetséges hogy titkok jézus alkoholista lehetett és a hívőit ezúton teszi ő maga is azzá (megjegyzem nem egy hithű keresztény láttam már részegen borzalmasan viselkedni)
Ha az lett volna, akkor tuti meg is vádolják ezzel is, de ilyesmit egyik apostol sem említ. Nézd, az alkoholistán első ránézésre látszik, hogy alkololista, ezen nincs mit vizsgálni. Rengeteg ember rendszeresen iszik alkoholt, és mégsem alkoholista. Az alkoholizmus egy függőség, az alkalomszerű vagy akár gyakoribb alkoholfogyasztás pedig egyáltalán nem "izmus".
Te ittál már alkohol tartalmú italt? Ha igen, akkor pont annyira vagy alkesz, mint Jézus, semennyire.
Jézus is vizet ívott, az, hogy ünnepi vagy nagyon fontos alkalmakkor előkerült a bor is, teljesen természetes volt akkoris, ahogy most is az. Jézusnak nem kellett rászoktatnia a borra senkit sem, a megfelelő alkalmakkor itták azt az emberek maguktól is.
Katolikus keresztény neveltetésben részesültem, de nem szoktunk bort inni ünnepeken, vasárnaponként az ebéd előtt egy kis diólikőrt iszunk, de azt sem vallási okokból. Nem tudom, honnan szedted azt, hogy a keresztények ünnepeken bort isznak. A pap a misén iszik egy kis bort. Az áldozásnál meg kenyér helyett mindenki ostyát kap, inni meg otthon iszik mindenki amit akar. Valószínűleg van olyan egyház ahol bort is isznak, dehogy attól nem rúgott be még sem felnőtt sem fiatal az is biztos, gyerekeket meg egyik egyházban sem itatnak borral, ez sületlenség.
Nem tudjuk biztosan, és senki nem állíthatja, hogy igen/nem.
Egy biztos. (!!!)
Az, hogy itt vagyunk a földön, élünk. Semmi mást nem mondhatunk biztosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!