Miért hiszik az emberek, hogy az Újszövetség és az Ószövetség ugyanaz?
1) Nem hisszük.
Azt viszont TUDJUK hogy mindkkettő uigyanabban a könyvben van, ÉS tudjuk hogy az Újszövetségben Jézus azt mondja:
"Nem azért jöttem hogy a Törvényt eltöröljem, hanem hogy megerősítsem. Egy vessző sem hagyható el a Törvényből."
Illetve az Ószövetség következetesen így adja meg a törvényeket hogy:
"ÖRÖKKÉVALÓ RENDTARTÁSUL adom ezeket nektek."
2) Én NEM vagyok bűnös. Ha az lennék, börtönben kéne lennem.
3) Nincs olyan a Bibliában hogy "Az Ördög".
4) Én nem tudom te mit olvastál, de Herr Gott az Ószövetségben folyton csapásokkal gyilkolja a népet, az Újszövetség meg folyton avval ijesztget hogy a szemétégetőbe (Gehenna) vetnek.
Tisztelt killixx!
Az Ószövetség és az Újszövetség olyan értelemben ugyanaz, hogy ugyanazt az Istent ismerhetjük fel mindkettőben.
Azért hiszik azt, hogy Isten haragszik a bűnért, mert a szent könyvek kinyilatkoztatása szerint gyűlöli a bűnt. A bűn ugyanis egy önmegsemmisítő folyamat, amely tönkretette az embernek az Istennel, és a másik emberrel való kapcsolatát. Tegyük hozzá, hogy Isten a bánt gyűlöli, a bűnöst szereti.
#kérdező
Akkor nyugodtan mehetek szerinted gyilkolni meg minden, mert Jézus úgyis mindent megváltott?
Ha Jesszum-pepi úgyis elvitt minden múlt-jelen-jövő bűnt, és Isten úgyis megbocsát mindent, akkor azt csinálok amihez csak kedvem szottyan, elvégre nincsenek következmények.
Se a "Sátán" részéről (ki az, vmi másik istenség hogy "utat nyissak" neki?), se Istentől, se semmitől.
Az okfejtésed szerint semmi okom nincs rá hogy ne mészároljak le egy csapat óvodást, aztán közösüljek a holttestükkel. Ha megteszem - meg van bocsátva. A bűnös különben sem én lennék, hanem Jézus. Őt meg csak had vigye el a Sátán, mi közöm hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!