Miért tekinti a vallás bűnnek az önkielégítést?
Nem tudom , hány vallásnál tekintik bűnnek, leírhatjátok, melyekben.
Keresztény vallásban talán bűn, a tízparancsolat is írja, hogy ne paráználkodj, és ez ezt fedi.
De miért tekintik bűnnek az önkielégítést? Bűn ez?
Ezért gyónni is szoktak? (komolyan kérdezem)
Rossz ember a vallás szerint, aki magához nyúl, és a pokolra juthat?
Miért rossz dolog az önkielégítés?
@12:31
Itt a teljes szövegkörnyezet:
"De Ónán tudta, hogy az utód nem az övé lesz. Ezért amikor bement a bátyja feleségéhez, a földre vesztegette a magot, hogy ne támasszon utódot a bátyjának. De az Úr gonosz dolognak tartotta, amit tett, ezért őt is megölte." (Gen 38,9-10)
Kérdés, hogy mi volt az a "tett", amit az Úr gonosz dolognak gondolt. A liberális vallásos emberek szerint az, hogy nem támasztott utódot a bátyjának, a hívő emberek szerint pedig az, hogy a földre vesztegette a magot.
Köszönöm, hogy beidézted a Deuteronomium 25. fejezetét, mert ezzel még nyilvánvalóbbá vált, hogy abban az esetben, ha a sógor nem akar utódot támasztani, akkor NEM jár halálbüntetés. A fejezet 9-10. verse elmondja a következményeket. Tehát Ónán nem azért halt meg, mert nem akart utódot támasztani - megjegyzem, a te logikáddal, már akkor is halálbüntetés járt volna, ha a sógor nem akar házasodni, mert az egyenlő azzal, hogy nem akar utódot nemzetni - hanem azért, mert elvesztegette a magokat. Ez volt gonosz dolog az Úr előtt. Rúth könyve 4. fejezete meg idekapcsolható, mert ugyanezzel az esettel állunk szemben. Sem Rúth legközelebbi rokona, sem pedig Onán nem akart gyermeket nemzetni. A házasság ebben az esetben számít a legkevésbé, mert itt az utódnemzésen van a hangsőly, az csak egy eszköz ebben az esetben abban, hogy a lényeg megtörténjen.
"Ennek pedig semmi köze nincs az önkielégítéshez, hiszen azt az emberek (különösen a nők) nem azért végzik, mert nem szeretnének gyereket, hanem egyszerűen csak mert jó nekik."
De köze van hozzá, mert ami a maszturbáló emberek és Onán esetében történt >>végeredményben<< ugyanaz.
Jó. Tegyük helyre a sok összehordott hülyeséget. Először is a maszturbálás/önkielégítés igen is bűn. Csak hogy helyre tegyük a rossz hozzászólásokat.
Másodszor pedig, a Bibliában az van benne, hogy a szexuális életet Isten a házasságba teremtette. Arra teremtette, hogy a szex által a nő és a férfi egy testé váljon. Azért veszi bűnnem / paráznaságnak a Biblia az önkielégitést, mert az nem az Istentől elrendelt módon történik. És bárki bármit mond ez így van. Aki nem hiszi, az keressen egy Bibliát és kutakldjon utána kicsit!:)
Utolsó:
Szerintem inkább te kutakodj a Bibliában! Légy szíves idézd nekem azt a részt a Bibliából, ahol le van írva, hogy "az önkielégítés bűn", és akkor legalább lesz mire támaszkodnod a véleményeddel szemben. Mert ez így kb. annyira hihető, mintha én most kitalálnám, hogy a Föld lapos, és azt mondanám, hogy nézz meg egy térképet, mert az is lapos.
Mindenesetre legjobb tudomásom szerint SEHOL nincs leírva a Bibliában, hogy az önkielégítés bűn lenne, de természetesen meggyőzhető vagyok, megfelelő bizonyítékok fejében.
25ös, ha már egyszer van, ezt is tudja, ahogy minden mást is.
Szerintem ez senkinek sem árt, nem lesz egy egyedülálló bűne, hogy nem lesz gyereke egy aktusból...Hiszen nincs is kivel.
A lényeg az, hogy konkrétan az nincs le írva sehol, hogy az önkielégítés bűn lenne. Az le van, hogy bizonyos esetekben, amikor EMBEREK szokása volt (ahogy sokat vitatkoztok rajta) házasítani a népet ha kell, ha nem akkor emberek szemében volt bűn.
De mindegy is, ha valaki jó ember módján él, és hibázik akkor sem lesz pokolra való, vagy épp megsemmisítésre, melyik vallásban hogy...
Sőt, a legtöbb vallásban még csak nem is említik, mivel az nem nemi aktus. Meg aztán miért kaptunk volna olyan ösztönöket, amik arra valók, hogy rosszat csináljunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!