Miért bűnös minden ami kicsit is élvezetesebbé teszi az életet?
Ami csak egy szemernyi izzást,pezsgést ad vagy úgy mond életet visz,hoz az éveinkbe az mind bűnös,tilos cselekedet.
Tilos csajozni,ismerkedni,de még csak megnézni valakit vagy gondolni a szexre, tilos berúgni,pénzért dolgozni is-legyünk szegények.Ha azért vágatot le a hajad, hogy szebb legyél akkor hiú vagy és az bűnös. Lövöldözős filmeket nézni és hasonlókat,mert erőszakra buzdít.
Még egy jót káromkodni is bűnös cselekedet.
Tilos jógázni. Ha azért sportolsz, hogy szebb legyen a külsőd, hogy elfogadd magad, hogy mások szemében vonzóbb legyél az is bűnös. Ha külföldre költözöl és nem tudod az idősödő szüleid segíteni akkor is bűnös vagy, mert mellettük lenne a helyed.
Mit szabad akkor ha el vagyunk tiltva attól ami élvezetessé teheti az életet ?
Az a helyzet, hogy én keresztény embernek tartom magam és azt hiszem még az is igaz rám, hogy konzervatív vagyok, mármint abban az értelemben, hogy nem divatos szekták önigazultságát fogadom el...sőt mondhatom a biblia ismeretem sem ma keletű, ...szóval mégis amit írsz, azok nagy része csúsztatás.
Biblia a szexuális életet jónak tartja, igaz, csak a házastársaddal. Ennek teljesen egészséges okai vannak és picit átgondolod, nagyon is van értelme.
Ha néha iszol alkoholt, de nem részeges vagy, ebben önmagában nincs probléma, hiszen Jézus és tanítványai is ittak bort. Alkohol fogyasztás nincs tiltva a bibliában, hanem ebben is mint sok egyébben az egészséges önuralom a cél.
Ha egy nő szép, vagy ad magára, ezzel a biblia szerint önmagában nincs gond. Gond akkor van, ha valaki a külsejét jobban domborítja, mint az Istennel való kapcsolatát, vagy a belső értékeket. Gond akkor van, ha öltözködése, vagy épp annak hiánya szexuális felhangú.
Önmaga a szépség egy adottság.
Lövöldözős filmekkel nem értem mi a gond.
Horror film az valóban ijesztő, véres, kaszabolós, valójában senkinek nem ajánlott, de ha néha pufogtatnak, vagy egy jó westernnel nincs gond.
A szülők tisztelete, segítése valóban bibliai, de úgy hiszem ez mélyen emberi. Elvileg jó működő családban a szülők felnevelik, taníttatják, etetik a gyerekeiket. Öreg korban a befektetett munkájuk megtérül és visszakapnak belőle a hálás csemetéktől, akik nem felejtettek.
Optimális esetet írtam, ahol a szülők ellátják a feladatukat.
Összességében, bár nem tértem ki mindenre, de egy Istenben hívő ember azért lesz hívő egy aspektusból, mert felismeri, hogy Isten semmi jótól nem fosztja meg, hanem ami kifejezetten káros a személyiségre/társadalomra nézve, azoktól óv.
- Még egyszerűbben: Minden értünk van. Istennek nincs ellenséges érzületű tiltása, vagy akarata, hanem minden a teljes javunkat, boldogulásunkat szolgálja.
Általában akik ezt cáfolják, -utóbb mindig kiderül, hogy gyakorlatilag semmit nem tudnak Istenről, sem a bibliát nem olvasták soha, hanem csak hallottak valahonnan valami felszíneset és akkora nagyágyúk lettek tőle, hogy felületes ismeretből koncepciót gyártanak, majd osztják az észt......osztanák legalábbis, ha lenne mit.
Boldogság forrása Isten és az ő akaratának megcselekvése. Lehet ezt tagadni, cáfolni, nem hinni benne, de valójában egyetlen boldog embert sem láttam még, aki nem hívő.
A bűn ideig-óráig való élvezésétől nem lett még senki boldogabb, sőt inkább elindulnak a személyiségük szétroncsolásának lejtőjén, ami hitem és a biblia szerint egyenes út a kárhozatba, de nem kellene ennek így lennie.
6-os, engedj meg nekem egy reakciót. Nekem az a meggyőződésem, hogy a keleti vallások, sőt általában minden szellemi dolog, ami nem Istenhez visz, gonosz forrás. Amit írsz, hogy közülük is üdvözülnek, egyértelmű, de nem az őket körülvevő hamis vallásokhoz való viszonyuk alapján, hanem a lelkiismeretük alapján, ami független a vallástól, amibe születtek. Ez persze elméleti megállapítás, tudom hogy a gyakorlatban nagyon meghatározó amiben folno az ember. De tegyük fel, hogy egy ilyen ember megtagadja az isteneit, és csak a természetes élettel foglalkozik. Ezzel jobb helyzetbe kerül (feltételezve hogy nem lesz gonosz, de itt jön képbe a lelkiismeret). Tehát a hamis istenekhez való kötődés mindenképp rossz.
Ez csak kikivankozott belőlem, mert jol ismerem ezt az állapotot.
A kérdéshez: csak megerősíteni tudom, hogy az Isten tiltasaiban valóban nincs semmi ellenséges érzület vagy szándék. Amiket írtál, nagy része nem igaz. A részegség, paráznaság, káromkodás valóban nem jó dolgok, de azt hiszem ezek finoman szólva nem elengedhetetlenek a boldogsághoz. Azt megjegyzem, hogy az sem igaz, hogy ne lehetne megnézni egy nőt. Amit Jézus mondott, az a szándékra vonatkozik.
6-os vagyok.
Ezt én is így gondolom, lehet kissé félreérthetően fogalmaztam. Nem maga a vallás üdvözít, hanem a lelkiismeret. El tudom képzelni pl., hogy Buddha üdvözülni fog, ahogy Ghandi is. Nem azért, mert ők buddhisták, vagy hinduk voltak, hanem azért, mert a körülményeikhez képest ők maximálisan a lelkiismeretük szerint éltek. Ebben nem a vallás segítette őket, tehát ha más követi a vallási tanaikat, nem lesz hozzájuk hasonlóvá. Mert ember nem tud jó lenni önmagától, ezért volt szükség Jézus áldozatára. Kivételes emberek mindig voltak, de csak nagyon kevesen.
Akkor megnyugodtam :) Mondjuk pl. Buddhánál nem vagyok biztos a dologban, ha abbol indulunk ki, hogy nem a fejéből pattant ki a hamis tanítás, hanem gonosz szellem adta át, ahogy Mohamednek is, de ez végülis nem lenyeges a mi szempontunkból.
Az egyértelmű hogy Istentől származó kinyilatkoztatás nélkül a lelkiismeret számít, ez a lényeg :)
Kedves kérdezö,
meglep a kérdésed. Vannak benne gondolotok, amik tényleg "bünösek". Mond kérlek, mennyivel vagy boldogabb, ha káromkodsz? Ez csupán önuralom kérdése. Ha csajozol, azért még boldog nem leszel. Ha megtalálod az "igazit" és hü maradsz hozzá, az a valami
Ha leissza magát valaki, összehányja magát, alkoholistává válik, mire jó az?
Sportolni, hát miért ne sportolhatnál? Miért ne járhatnál túrákra, csodálhatnád a hegyeket, völgyeket, miért ne úszhatnál a tenger vizében? kerékpározás jó barátokkal, vagy séta az erdöben, este tábortüz....olyan csodálatosan szép
Miért ne lehetne az ember szép? A hajaddal is azt csinálsz amit akarsz.... Dolgozni pénzést hogy helytelen, hát ezt a baromságot meg már ki találta ki?
Tudod az a baj, hogy sok vallás helytelenül értelmezi a Biblia tanítását. Nem hiába mondta Jézus Krisztus, hogy "megismeritek az igazságot és az igazság SZABADOKKÁ tesz titeket"
Ha külföldön élsz, akkor is tudsz a szüleiddel kapcsolatban lenni, hiszen van telefon, van internet, és haza is mehetsz látogatóba segíthetsz nekik.
Hírtelem felindulásból írtam és én is azok közé tartozom aki felületes ismeretekkel rendelkezik.
Minden felekezet mást mond. Honnan tudjam kinek van igaza?
Olvassam a Bibliát? Ki magyarázza meg nekem amit olvastam és honnan tudjam, hogy ő helyesen értelemezi-e?
Gondom az, hogy annyi mindenért büntetés jár.
Eléggé félre vagy tájékozódva...
Tilos csajozni,ismerkedni - :-) ez hol van leírva? Ki mondta, hogy szaporodjatok, sokasodjatok?
Tilos berúgni? Ihatsz, de mértékkel, nem vagy állat, két naponta egy kis sör, vagy egy pohár finom, márkás bor jót tesz. A papok rendszeresen főzték a sört.
Pénzért dolgozni? Erre inkább már nem is válaszolok...
Káromkodni? Attól függ, mit,ha az égieket mondod az nem szép dolog, meg amúgy is minek káromkodsz, én nagyon ritkán szoktam, akkor is annyit, hogy b@ssz@ meg, max havonta 1x ha kicsúszik. nincs miért idegeskednem. Amúgy meg nem attól lesz szent az emberek, hogy szépen és nyájasan beszél.
Te ilyen bűnközpontú vagy? Neked inkább dilidoki kell... már bocs.
6-os és 13-as vagyok.
Ne felekezetet válassz, hanem Istent. A Bibliát olvasd. Itt jön a képbe a kérdésed, hogy egyedül nehéz olvasni, ha pedig segítséget kérsz, akkor okvetlenül egy felekezethez kell közelednek.
A megvizsgálása annak, hogy melyik felekezet értelmezi helyesen kétféleképpen történhet.
Egyrészt az alap, hogy nem csak egy felekezethez mész. Tehát akár párhuzamosan is érdemes tanulmányozni több felekezettel, lehetőleg ugyan azt a témát átvéve. Ha egy felekezetnél már van egy témátok, akkor nyugodtan kérdezz rá arra a témára a másiknál is, így össze tudod vetni a dolgokat. Nyugodtan olvass utána neten is, vesd össze a Bibliával azt, amit mondanak, illetve - ez az egyik legfontosabb és legérdekesebb - az egyikük érveit használd a másikuk ellen. Tehát ha állítanak valamit a katolikusok, akkor azt állítsd Te a Jehova Tanúinak, nézd meg mit reagálnak rá, és ugyanezt fordítva is. Az se baj, ha úgy adod elő, mint a Te véleményed, akkor fogsz a legjobb választ kapni. Így begyűjthetsz minden információt és kialakíthatod a saját álláspontod. Nem gondolom, hogy a végén azt fogod mondani, hogy igen, ennek a felekezetnek van igaza, mostantól rájuk hallgatok, maximum addig juthatsz el, hogy rendben, itt hallottam a legkevesebb ellentmondást, itt volt a tanítás a legérthetőbb, stb... De nem érdemes leragadni egy felekezetnél, mindig nyitottnak kell lenni mindenre.
A másik útnak nem is kell másiknak lennie, jöhet az előző után is. De valaki (sokan) kihagyja az első verziót, és rögtön ezzel kezd.
Ez úgy néz ki, hogy elmész a gyülekezetekbe, az Istentiszteletekre, eljársz a Bibliatanulmányozásokra különböző felekezeteknél. Beszélgetsz az emberekkel, megismered őket és azt, hogy amiről beszélnek, azt ők hogyan élik meg a mindennapokban. Azaz, megpróbálod megtudni, hogy melyik felekezet a leghitelesebb, illetve melyik felekezet az, ami a legszimpatikusabb, befogadóbb, stb...
Ez kicsit az érzelmi út, de egyáltalán nem elvetendő. Ha Te őszintén keresed Istent, akkor meg fogja neked mutatni, hogy hol a Te helyed. Az viszont nagyon fontos, hogy Te tényleg meg akard találni Őt.
A büntetésekről: felejtsd el ezt a büntetés dolgot.
Az ember, ha bűnt követ el, akkor ugye halál a büntetése. Erről beszélsz Te, hogy ezt se, meg azt se szabad, mert különben a pokolban fogsz égni. Igen ám, de pont arról szól az evangélium, hogy Jézus ezt a büntetést vette el felőlünk az Ő halálával! Tehát Neked nem kell bűnhődnöd azért, amit akár a következő órában tenni fogsz.
Akkor mi értelme Jézust követni? Mert Jézus nem erőszakolta rád az Ő váltságát. Tehát amikor meghalt a kereszten, azzal egy felajánlást tett arra nézve, hogy HA AKAROD, akkor Ő kifizeti helyetted a büntetést. Ha nem akarod, akkor nem fogja, akkor Te nyugodtan bűnhődhetsz a pokolban, viszont ha szeretnéd, akkor elfogadhatod Őt és megvallhatod Neki a bűneidet, amit rendezni szeretnél.
Ezzel nyilván még nem lesz vége. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve azt csinálsz, amit akarsz, mert Ő úgyis megfizet helyetted minden büntetést.
Nem, ezek után Ő segíteni fog neked megszabadulni a KÁROS dolgoktól. Tehát mindentől, ami árt neked. Mint írtam már korábban, nincs egy egyértelmű szabálygyűjtemény, hogy mik ezek a dolgok, ez mindenkinél egyéni. Ő fog formálni, nem a más emberek által alkotott szabályok, ez az egész benned fog lezajlani. Ez egy logikus folyamat. Ha elfogadod Jézust megváltódnak, akkor nyilván feltételezed, hogy van Isten. Ha van Isten, akkor Ő mindenható. Ha mindenható és mindent tud, akkor Ő jobban ismer Téged, mint Te saját magadat. Ő ismeri a benned rejlő tehetséget, potenciált, tudja, hogy mivé tudsz egyszer vállni, hogyan hozhatod kimagadból a legtöbbet, miként lehetsz a saját képességeid szerinti legjobb ember. Ezért jó, ha rábízod magad, mert Ő vezetni és formálni fog.
Nyilván, lesznek bukások, lesznek félrelépések, de ezek miatt sem kell aggódnod, mert ha őszintén megvallod őket Istennek, akkor ő odaszögezi a keresztfára a többi mellé.
Tehát a szándék, az akarat és a döntés a legfontosabb dolgok. Nem szent életűnek kell lenned, hanem őszintén akarnod Jézust. És akkor Ő szentté tesz. :)
Alapvetően két verziót látok ezzel kapcsolatban.Elsőként,az ilyen jellegű szélsőséges tiltásokat olyan emberek találják ki,akik maguk is félnek az élettől,ezért másokat is korlátozni akarnak,hogy ezzel saját magukat igazolják.Emögött van egy egyfajta megkeseredettségből fakadó rosszindulat,úgy gondolják,ha a másik sem teheti meg,akkor ők is nyeregben érezhetik magukat,mert nem kell emésztődniük a sárga irigységben.
Másodszor,a tiltás jól működik,ha tömegeket akarnak valakik irányítani-léteznek ilyen jellegű felekezetek,szekták,ahol elég sok mindent tiltanak,ezzel magukhoz láncolva a híveket,és az általuk meghatározott dolgoknak gonosz,veszélyes színezetet adva a külső világot igyekeznek távol tartani tőlük,így gátolva az önállósodásukat.
"Hírtelem felindulásból írtam és én is azok közé tartozom aki felületes ismeretekkel rendelkezik.
Minden felekezet mást mond. Honnan tudjam kinek van igaza?
Olvassam a Bibliát? Ki magyarázza meg nekem amit olvastam és honnan tudjam, hogy ő helyesen értelemezi-e?
Gondom az, hogy annyi mindenért büntetés jár."
Igen,ez megint egy dolog.Jézus szavait már az ő idejében sokan félreértették az emberek,nemhogy még miután leírták papírra...Jézusnak is be kellett járnia egy utat,tehát nem azért nem tett meg bizonyos dolgokat mert tilosként kezelte,hanem mert már nem volt rá szüksége,mivel kipróbálta őket.És ez az,amit sokan félreértenek."Bűntelen volt,soha nem vétkezett"...nem,nem volt tökéletes ő sem.Mondott olyat is,hogy szeressétek ellenségeiteket,de előtte asztalt is borogatott,csattogtatta a korbácsot a templomban,korholta a farizeusokat kemény szavakkal.
A lényeg,hogy mindenki csak önmaga lehet.hallgass a belsődre,használd a józan paraszti eszed,és tudni,fogod mi hamis,és mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!