Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért Sátán a bűnős?

Miért Sátán a bűnős?

Figyelt kérdés

Hiszen ő csak a tudást adta.Vagy isten azt akarta hogy,az ember primitív maradjon?És nem sátán aki megbüntette az ember hanem isten!Isten az aki megátkozta az ember és halandóvá tette!Isten sok-sok millió embert ölt meg,betegségeket terjeszt és aki nem engedelmeskedik neki a pokolba küldi szenvedni.Isten miért sajnálta az embertől a tudást?Hisz miután Sátán átadta a tudást,az ember elkezdet számolni,írni,olvasni,filozófiázni(stb,stb) és sokkal kulturáltabb lett és már szabad gondolata lett!

Sokkal civilizáltabbak voltak a pogányok,mint a keresztények akik a "sötét középkorban" több száznyi tudományt fékeztek meg!

“Lám, az ember olyan lett mint egy közülünk, tudván jót és rosszat: és most kinyúl és az élet fájának gyümölcsébe is belekóstol és örökké fog élni. Ezért az úr Isten kitaszította őt az Éden kertjéből…” – Mózes 1, 3:22-23

Olyanok lettünk mint,az istenek?Hány isten is van?Akkor sátán az istenek tudását adta nekünk?

Ha,isten halandóvá tette az ember,akkor itt miért mondja azt hogy örökké élni fog?És mit ért az alatt hogy tudja a rosszat és a jót?Csak nem magára gondol isten?

2014. júl. 3. 17:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

# 8

Nem kedves kérdezö , Sátán nem adott az embereknek semmilyen tudást.

Semmi bölcsességet, semmi értelmes dolgot. Egy gonosz hazug. Mai napig félrevezeti az emberiséget. Jézus Krisztus úgy jelölte meg öt, mint aki embergyilkos.

-De,ezt a Biblia kijelenti!Vagy megtagadod istened "szavát"!?Nehogy a pokolbankős ki!Ja,és nem sátán küld oda!"jézus" mondhat bármit,sátán nem ölt embert legalábbis a biblia szerint! [link]

Lehet hogy az téveszt, hogy Isten az Édenben nem akarta, hogy az ember megtudja a rosz és a jó közötti különbséget. A jót adta az embernek. Ádám szép társat kapott, feladatul kapták Édenné tenni az egész Földet, benépesíteni. -Nem látom a logikát!Rossz nélkül nincs olyan hogy "jó"!

A rosz, amit nem akart Isten hogy megtudjuk, a halál, a betegség kínja. -Mégis ő az aki ránkszabadítsa és nem sátán

# 9

Figyelj,végig sem olvastam(Bár azt amit olvastam meg bírtam volna cáfolni!)mert egy hang így szólt a fejemben:

Az ostoba ember csak azt látja, amit ő gondol.Köszönöm sátán!:)

De,egy dolgot kiemelnék!:

"Te is nagyon jól tudod. Ne add a hülyét. Ha meg hamis az istenképed, akkor kérd hogy mutassa meg magát, hátha észhez térsz. ".Na,ha istened eljön és személyesen mondja el nekem a dolgokat akkor behódolók neki!De,addig...

2014. júl. 3. 22:27
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Te örökké akarnál élni ebben a világban, amit a sátán manipulál kedvére? Nem hiszem. Na ezért kell az embernek meghalni.

Egyébként Isten pontosan 2014 évvel ezelőtt földi életünkben is elérhetővé tette számunkra a mennyet, és a hozzá kapcsolódó természetfölötti dolgokat.

2014. júl. 3. 22:32
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
Nézz utána Prométheusz történetének.
2014. júl. 3. 23:36
 14/18 A kérdező kommentje:

Prométheusz,aki ellopta a tűzet az Istenektől az embernek.:)

Köszönöm hogy,felhívtad rá a figyelmem!

2014. júl. 4. 14:55
 15/18 János114 ***** válasza:

Kedves kerdezo

Te messze bolyongo tevelygesben jarsz.

A satan az ember nyilvanvalo ellenseg.

Azt tudod h az Isten teremtette az egeket es a foldet. ?

Szerintem tudod!

Gondolkozz a satan maga is egy teremtmeny. Milyen hatalma lehet neki a Teremtovel szemben.

Csupan annyi ammenyit az Isten lehetove tesz neki. Istennek nincsen vetelytarsa. A satan az ember ellensege, szerinted tehet barmit is amire nem kap hatalmat Uratol. Az Isten hatalmat adott neki h tevutra vezzesse a halatlan embereket . De a jo hivok felett nincs ereje.

Valoban ugy hiszed az ordog barmit is tehet Isten tudtan kivul.

A vesztes oldalt partolod kerdezo, nezz utana jobban

2014. júl. 5. 17:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A Teremtés története nem több a sumér eredettörténet lemásolásának és monoteista istenképbe való beleírásának.

Innentől mindegy ki a bűnös.

2014. júl. 5. 22:02
 17/18 anonim ***** válasza:
Na kapcsoljátok már ki ezt a TVt jófiú, ne szívjátok már el a zokszigént
2014. júl. 6. 14:48
 18/18 A kérdező kommentje:

# 15

Te messze bolyongo tevelygesben jarsz.

A satan az ember nyilvanvalo ellenseg.-Talán közelebb járók az igazsághoz mint,Te.

MIÉRT?Sátán az ember ellensége?Erre válaszolj!

Azt tudod h az Isten teremtette az egeket es a foldet. ?

Szerintem tudod!-Igen,és a föld lapos...Egyébként istened csak a földet teremtette!?Szóval az univerzum nem az ő műve!?

Gondolkozz a satan maga is egy teremtmeny. Milyen hatalma lehet neki a Teremtovel szemben.

Csupan annyi ammenyit az Isten lehetove tesz neki. Istennek nincsen vetelytarsa. A satan az ember ellensege, szerinted tehet barmit is amire nem kap hatalmat Uratol.

-Őőő,pusztán annyi hatalma lehet hogy isten tervét megbolygassa és fel tudjon ellene lázadni!?Egyébként nem említik hogy teremtmény...És mégis szembe tudod vele szállni!Na,akkor istenednek van vetélytársa?

Az Isten hatalmat adott neki h tevutra vezzesse a halatlan embereket -Ezt nem értem.

De a jo hivok felett nincs ereje.-Miért?

Valoban ugy hiszed az ordog barmit is tehet Isten tudtan kivul.-Az ördög nem,de sátán lehet,sőt tett is!

A vesztes oldalt partolod kerdezo, nezz utana jobban-Na,most akkor Sátán uralja a világot és azért ilyen rossz vagy isten ilyen kegyetlen,döntsük már el....

# 16

Tudsz nekem linkelni olyan oldal ahol utánaolvashatnák?

# 17

Ez eddig a legértelmesebb válasz!Köszönöm...

2014. júl. 7. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!