A bibliai édenben lévő sátán igazából nem is kígyó képében jelent meg Ádámnak és Évának?
A kígyó büntetése:
"Átkozott legyél, mivel ezt tetted! Átkozottabb leszel, mint a többi vadállat! Egész életedben hason csúszva járj, és a föld porát egyed!"
Tehát valójában egy gyík volt és aztán vesztette el a lábait, vagy esetleg szárnya volt? Hogy a csudába lehet másképp kígyóként közlekedni, mint nem csúszva a földön?
Ráadásul az ő büntetése volt a legenyhébb, pedig a felbujtó szerepe nélkül Ádámék el sem követték volna a bűnt...
Extra kérdés, plusz pontért:
A csigának mi volt a bűne, hogy hasonló sorsra jutott mint a kígyó, vagy talán rosszabbra is?
Lehet viccesen hangzik, de a kérdés komoly. Mitől fosztotta meg isten a kígyót(ha egyáltalán az volt az) a bűn elkövetése után?
Jaj, te már megint logikusan akarsz gondolni olyanról, amibe nincs logika :)
Pláne, hogy ügye elvileg a sátán környékezte meg Ádámékat, kígyó formájában. Namármost, a sátán ügye a pokolban van, ahová isten száműzte (csak néha feljön?) - a kígyók akkor miről tehetnek?
Ez olyan, mintha pingvin ruhába öltözve megölsz valakit, ezért levágják az összes létező pingvin szárnyát, nehogy bármelyik le tudjon lőni valakit :)
Én azt olvastam a magyarázó jegyzetekben,hogy "a kígyó eredetileg négy lábon járó állat volt" Tehát látod,van itt magyarázat,logika mindenre:) Már csak a porevést kell megfejtenünk,no meg azt,hogy egyáltalán a szerencsétlen állatnak mi köze volt ehhez az egészhez,mert én egy kígyóról nem tudom elképzelni,hogy ravasz hazudozó,ember megrontója lenne,bár lehet szegényes a fantáziám:)
A csiga eredetileg hosszútávfutó volt 20 lábbal,de az egyik versenyen doppingolt,ezért elvették a lábait,viszont kárpótlásul kapott egy házat,hogy ne sírjon a szája.A meztelen csigáknak nem volt ilyen szerencséjük,mert ők megbocsájthatatlan bűnt követtek el,túl hajlékonyak voltak,ezért hajléktalanok lettek.
Szia!
Az egyiptomi, héber, iráni és indiai hagyományban egyaránt, a kígyó az emberi egó szimbóluma. A többit gondolom ki tudod bogozni. A Biblia nem materialista természettudományos könyv.
A kígyóval szerintem az a bibi, hogy amikor Isten balhézott, nagyon mérges volt. (kobra, vagy vipers)
Na erre persze jött a lelábazás.
A csigák meg nem lennének olyan könnyen megfoghatók a franciák levesébe, ha el tudnak szaladni.
Az ördög pedig jó munkájáért kitüntetésben részesült, Isten megvitatja vele a dolgokat, néha még fogadnak is és a legfontosabb dolgokat megbeszélik azóta.
Egy kígyó természetű angyal volt. Csak egy hasonlat az igazi kígyó és a sátán között.
A hatalmától fosztotta meg, hogy az asszony magva a fejére tapos.
A 4-es és 7-es komment kapta a plusz pontot, azok volt a legjobbak :)
5-nek köszi a választ, tehát metaforikusan kell értelemzni.
6-nak:
Ez lenne az új világnézeted, vagy a keresztényeké? Sok sikert hozzá.
8-nak:
" megfelelő nevű felhasználó válasza:
Egy kígyó természetű angyal volt. Csak egy hasonlat az igazi kígyó és a sátán között.
A hatalmától fosztotta meg, hogy az asszony magva a fejére tapos.
A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
"
Ennek ellenére mind a mai napig elég jó befolyása van az emberekre. Mi lenne ha még a hatalma is megmaradt volna?
"Egy kígyó természetű angyal volt. Csak egy hasonlat az igazi kígyó és a sátán között."
"A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett."
Hol írják,hogy angyal volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!