Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A bibliai édenben lévő sátán...

Openyoureye kérdése:

A bibliai édenben lévő sátán igazából nem is kígyó képében jelent meg Ádámnak és Évának?

Figyelt kérdés

A kígyó büntetése:

"Átkozott legyél, mivel ezt tetted! Átkozottabb leszel, mint a többi vadállat! Egész életedben hason csúszva járj, és a föld porát egyed!"

Tehát valójában egy gyík volt és aztán vesztette el a lábait, vagy esetleg szárnya volt? Hogy a csudába lehet másképp kígyóként közlekedni, mint nem csúszva a földön?

Ráadásul az ő büntetése volt a legenyhébb, pedig a felbujtó szerepe nélkül Ádámék el sem követték volna a bűnt...

Extra kérdés, plusz pontért:

A csigának mi volt a bűne, hogy hasonló sorsra jutott mint a kígyó, vagy talán rosszabbra is?

Lehet viccesen hangzik, de a kérdés komoly. Mitől fosztotta meg isten a kígyót(ha egyáltalán az volt az) a bűn elkövetése után?

2014. ápr. 12. 04:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
54%
2014. ápr. 13. 20:54
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

<< A Bibliában említett kígyó tudott társalogni az emberrel. Bűnre vitte az embert, aki egy szellemi lény. Ezen felül ismerte Isten akaratát. Ez nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy a kígyó által jelképezett lény egy szellemi lény volt. Jel. 12,9.: „Levetették a nagy sárkányt, az ősi kígyót, aki maga az ördög, a Sátán, aki tévútra vezeti az egész világot.” >> (IAK)

<< Arra a következtetésre kell jutnunk, hogy a kígyó által jelképezett szellemi lény eredetileg jó céllal lett teremtve, de később bűnbe esett, és Sátánná vált. >> (IAK)

2014. ápr. 13. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

Zolly the Jolly

"A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett."

Eleve állatnak lett teremtve.Nem azt írják,hogy a szellemi lények között volt ravaszabb a többinél.

2014. ápr. 14. 08:41
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

AZT SEM írják, hogy állatnak volt teremtve. SŐT, ravaszabb volt (figyelj!) a föld minden állatánál.

Bármi is volt, ravaszabb volt minden állatnál.

Más helyeken viszont (és én is idéztem egyet a Jelenésekből) egyértelműen szellemi lény, angyalok vezére.

2014. ápr. 14. 16:28
 15/16 anonim válasza:
54%
A kígyó az Lucifer volt. Én legalábbis így tudom. Lucifer árulta el Istent és Isten bezárta a Pokolba. Az, hogy Lucifer a Sátán vagy egy ördög az nem hiszem. Szerintem Lucifer szimplán bukott angyal volt.
2014. ápr. 28. 12:20
 16/16 anonim válasza:

Lucifer büntetése nem az volt, hogy "lelábazták":), vagy hogy "bezárták" a pokolba a szó fizikai értelmében,- a pokol az Istentől való végleges elszakítottság állapota,- hanem hogy:

1. Nincs számára bocsánat soha Istentől, vagyis állapota a folyamatos Pokol, tehát amíg él, folyamatosan szenvedni fog,

2. miközben a Mózes I. 3. 15. értelmében folyamatos küzdelem lesz közte és az emberiség között a történelemben

3. mindezt úgy, hogy csak az emberiség számára opció a bűnbocsánat és megváltás Jézus Krisztus által (Újszövetség)

4. mindezt úgy, hogy a végén mindenképpen meg fog dögleni…

5. és ezzel a ténnyel ráadásul még tisztában is van. :)

Ez azért sokkal keményebb büntetés. A lelábazás’ a hatalom részleges elvesztésének szinonimája inkább.

2016. jan. 21. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!