Honnan tudhatjuk, hogy milyen lesz a mennyország?
Lehet abban a "dimenzióban" geometriai kockák leszünk ,akiknek egyedül az nyújt örömöt ,hogy foroghatunk a fehér semmiben. Isten mindig fénysebességgel pörgetne minket.
Pokolban pedig Sátán a tüzes radírjával állandóan eltűntetné és újra rajzolná a szerencsétlen, 2des körré alakult testünket.
Ez se hízelgő ajánlat...
Megeshet ,hogy tényleg így van. Ki tudja mi lesz halál után.
A mennyország csak valami emberi fantázia szülte fogalom, én nem is hiszek benne. Vallásos se vagyok, ugyanebből kifolyólag. Nem hiszek semmi természetfelettiben, misztikusban.
Viszont: Én azt mondom, hogy a halál után igenis lesz valami. Mégpedig azért, mert itt van ez a világ több milliárd éve, és még minimum ugyanennyi ideig létezni fog ez a mindenség, amiről szintén nem tudom, hogy hol kezdődött és hol a vége. De: Az számomra elfogadhatatlan, hogy ebből az örökkévalóságból nekem csak ez a néhány tíz év jutott, és pont most! :) Azt, hogy a halál után esetleg egy más testben születek újjá, vagy valami teljesen más formában egy egész más univerzumban leszek jelen, nem tudom, de úgy gondolom, hogy ez az életem előtt, és ezután is érzékelni fogom valamilyen formában az engem körülölelő mindenséget, mert a semmit nem fogom elfogadni :)
Semmi. Akkor boldognak érzi magát, hogy azt csinálja amiben hisz. Én abban hiszek, hogy kémiai folyamatok összessége vagyok. Tehát megyek is és kibelezem magam, mert csak valami folyamat hatására fogom azt hinni, hogy fáj.
Kinek számít egy kémcsőnyi vegyület? Nem etetem tovább, mert fáradtságos. Jujj dehát a lustaság is egy kémiai reakció. Azta! Bármit gondolok, az csak valami vegyületek hatására van. Szuper!
Kedves Kérdésfelvető!
A választ több részre bontanám. Igyekszem röviden összefoglalni a lényeget. Elsőként arra hívnám fel a figyelmed, hogy a Biblia szerint a halál után mindenképpen következik feltámadás, Jézus szavaival élve, az emberek fel fognak támadni, mégpedig "a kik a jót cselekedték, az élet feltámadására; a kik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására. (Jn 5,29).
Jelenések könyve szerint a két feltámadás között 1000 esztendő telik el: Jel 20,5 "A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás."
Az első feltámadás után az üdvözültek Krisztussal a mennybe mennek, ahol nem fognak unatkozni:
"Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig." (Jel 20,6)
Magáról a mennyről egyébként részletes leírást találhatsz Jelenések könyvében több helyen is. Az ezer esztendő arról szól, hogy akik nem üdvözülhetnek, azok miért nem...erről Dániel könyvében olvashatsz:
"Tűzfolyam foly és jő vala ki az ő színe felől; ezerszer ezeren szolgálának néki, és tízezerszer tízezeren állának előtte; ítélők ülének le, és könyvek nyittatának meg." (Dán 7,10...stb).
Ezután következik a második feltámadás az előbb említett "kárhozat feltámadása" és a tulajdonképpeni ítélet végrehajtás:
"És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állni az Isten előtt; és könyvek nyittattak meg, majd egy más könyv nyittatott meg, amely az életnek könyve; és megítéltettek a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint. És a tenger kiadta a halottakat, akik benne voltak; és a halál és a pokol (sír) is kiadta a halottakat, a kik ő náluk voltak; és megítéltettek mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol (sír) pedig és a halál vettettek a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vettetett." (Jel 20,12-15).
Ezután így folytatódik Jelenések könyve:
"Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt; és a tenger többé nem volt..."
Amit mi mennyországnak hívunk, az a valóságban az újjáteremtett Földön lesz, erről szól Jelenések könyve 21-22. fejezete: [link]
Ez a részletes leírás koronázza meg a Bibliát, amely a Teremtéstől az Újjáteremtéseig végig halad a teljes emberi történelmen, és az utolsó két fejezete beszél a "mennyországról" az újjáteremtett Földön!
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Jel 20,1 - Jel 20,10
Egy angyal szállt le a mennyből, hogy megkötözze a sátánt. Sokan Szent Mihályt vélik felismerni ebben az angyalban. A megkötözés ezer évre szól, és ez alatt Krisztus hívei vele együtt uralkodnak. Ez az ezeréves együtturalkodás sok vitának volt a kiindulása. Akik betű szerint vették, eretnekségbe jutottak. Az ezer év zsidó elgondolásból származhat: a hétnapos teremtésnek megfelelően a világ 7000 évig marad fenn, amelyből az utolsó ezer évre vonatkoznék Krisztus ezeréves uralma, míg az utána következő nyolcadik ezer év az örökkévalóságot jelentené. Szent Ágoston és Jeromos az ezer évet Jézus megtestesülésétől számítják. - A sátán elvesztette hatalmát Jézus megváltásával, és a keresztények a kegyelem révén valóban "királyok és papok" lettek. János ezenkívül beszél első és második halálról, valamint első és második feltámadásról. János a másik halált az örök kárhozatra értette, így az első feltámadást lelki feltámadásra kell érteni, amikor valaki elhagyja bűneit, s kegyelmi életet él. Így Krisztus ezeréves országának tagjai a keresztények, akik a kegyelem állapotában élnek, vagyis feltámadtak a bűnből a keresztség révén. Az ezer év tehát Krisztus születésétől egészen második eljöveteléig tart. A világ végén a sátán teljes hatalommal fogja támadni az Egyházat, de csak rövid ideig, három és fél napig (vö.: Jel 11,9). Góg és Magóg minden egyházellenes hatalmat, kegyetlenséget szimbolizál. Ezekiel 38-39. fejezetében ír Gógról és országáról, Magógról. Góg különben Lídia királya volt. - A szeretett város Jeruzsálem, illetve az Egyház.
miért foglalkozik az ember egész életében a halállal, ahelyett, hogy az élettel foglalokozna? Amikor azon morfondíroznak mi lesz az után, annyi mindent csinálhatnának...
ráadásul, még ha rá is jönnének se tehetnének ellene semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!