Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen nagy a mennyország? Ha...

Milyen nagy a mennyország? Ha az egy másik világ és ott mindenki örökké él, akkor egy idő után nem lesz "túlnépesedés"? .

Figyelt kérdés
2008. dec. 3. 02:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Ott soha. A pokolban talán. Az még zárt is. És főleg több az ismerős :P
2008. dec. 3. 06:58
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem jópár lelket időről időre visszaküldenek a Földre(vadiúj tudattal persze...),hogy megnézzék,mihez kezdenek az új "feladattal".Tehát van körfogás és lehet,ezért van az,hogy sokan úgy érzik,volt előző életük!
2008. dec. 3. 11:38
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem korlátozza le egy kicsit ezt a kérdést a materialista világszemlélet? Nem materiális dologról van szó! Nincsenek fizikai korlátok!
2008. dec. 5. 16:20
 4/13 anonim ***** válasza:
71%

A Mennyország nem fizikai,megfogható "dolog",mint ahogy a Pokol sem.Az angyalok és démonok szellemi teremtmények,negatív és pozitív tulajdonságokkal vannak felruházva.

Jézus mondta:"Íme,az Isten országa bennetek van!" illetve "Ne gyűjtsetek ti kincseket itt a földön magatoknak..hanem gyűjtsetek mennyei kincseket,mit se a rozsda,se a moly nem emészt el,s a tolvajok nem rabolnak ki."Azaz:maradandó (lelki/szellemi) értékekkel kell betöltekezni,ami nem enyészik el.

A legpontosabban Assissi Szent Ferenc tudta bemutatni,mi is az igazi Mennyország.Nem vagyok vallásos,de ő valóban hiteles figura,mert el tudott szakadni az Egyház fizikai síkon megvalósított Mennyország-elméletétől,ennek ellenére mégsem vált eretnekké.

2008. dec. 13. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

Erről csak elméletek léteznek, tudattal még senki nem jött vissza XD.

Viszont a világ lakosságának kb. 1/10-e hisz a menyországban. A hinduk lélekvándorolnak, az indiánok vadászni mennek, a buddhisták a Nirvánába, a mohamedánok meg Allah trónusa mellé(asszem). Tehát azt akarom kihozni, hogy ha a test nélkül megmarad a tudatod, az irányítja magát, tehát amiben hiszel, az lesz. Szóval ne félj attól, hogy nem férsz be. Ha más nincs, talán bférsz a Nirvánába...

Egyébként ezt tényleg nem akadályozzák a fizika evilági szabályai, ugyanis ott valószínűleg nincs is fizika (nem úgy mint az iskolába...), vagy teljesen más törvényszerűségek uralkodnak.

További szép napot.

2008. dec. 18. 18:16
 6/13 anonim ***** válasza:
24%

Olvassátok el a biblia legelejét, érdekelne a véleményetek!

Isten Ádám orrába leheli a Lelkét

aztán nincs elég lelke, ezért az ember életkorát maximálja 120 évben

ekkor még óriások éltek földön, és elvették az emberek lányait

???!!!!???!!!!???!!!!???!!!! ???!!!! ???!!!!

2008. dec. 20. 12:03
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Utolsónak: az utoló előtti sorodat nem igazán értem. Óriásokról a Biblia nem igazán tesz említést, ha figyelmesen olvastam...
2008. dec. 22. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:
64%
Nincsen menyország meg másvilág, stb... Ezt mind kitalálta a sok hülye vallás.
2008. dec. 27. 01:12
 9/13 anonim ***** válasza:
65%
Egyébként szerintem ha a testem meghalóban lenne de még az agyamat áttennék másik testbe, akkor az ugyanúgy én lennék csak másik testben és élnék tovább. Nem létezik lélek meg ilyenen. Ki tudja, majd fejlődik-e addig az orvostudomány...
2008. dec. 27. 01:16
 10/13 anonim ***** válasza:
60%
nem lesz tulnépesedés mert ott ojan kis hangya faszányiak lesztek hogy elfértek majd a templom pincéjében ahol a patkányok rátok pisál majd
2009. jan. 8. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!