Istennek mi célja volt a dinoszauruszokkal?
Isten nem létezik, tehát célja sem volt.
A dinoszauruszok ugyanolyan élőlények, mint a hatalmas rovarok a karbon korban, halak a devonban, stb..
Ember a jelen korban.
Feltehetnéd mindegyikre a kérdést, de csak egy választ kaphatsz ezekre a hívőktől: Mert Isten így akarta. Ennyi. Nem válaszol meg semmit, de jól hangzik, és ez sokaknak elég.
Én annyit mondanék, egyszerűen kifejlődtek, és mivel az óriáshüllők kihaltak, kifejlődhettünk mi, emberek is.
Mindennek azon az úton kellett történnie, amin történt, hogy kialakuljunk mi emberek. Vagy úgy is mondhatnám, a lezajlott események végén mi alakultunk ki.
Tehát a dinoszaurusz nem cél volt, hanem egy megálló a fejlődésben.
"Jób könyve 40:15 fejezetében található leírás a Behemótról, a másik a 41. fejezetben a Leviathánról."
Csakhogy a Bibliában lábjegyzet szerint az egy mitologikus állat volt, tehát nem dinoszaurusz. Nyilván ez elmondható a másikra is.
#6: "míg az ember állítólagos fejlődéséről meg semmit"
Na ne mondd, ezt honnan veszed?
"Csakhogy a Bibliában lábjegyzet szerint az egy mitologikus állat volt, tehát nem dinoszaurusz. Nyilván ez elmondható a másikra is."
Ja hát így mindjárt más! El kellett volna olvasnom azt a lábjegyzetet. :))))
L.B.T:
A vallásosság valószínűleg több mint 50 ezer éve jelen van.
Mai fejjel, iskolában szádba rágott tudással könnyű azt mondani, hogy hülyeség volt nem foglalkozni a tudománnyal az akkor élő Neandervölgyi embereknek.
Nem volt elegendő tudásuk, sem eszközük a légköri események, és a fizika megfigyelésére, az egyetlen "reális" magyarázat számukra egy felsőbb hatalom beavatkozása lehetett.
A fizikát és a biológiát jóval később kezdték el tanulmányozni, és ekkor már erősen vallásorientált társadalmak voltak.
Leegyszerűsítve: Az eszközök és tudás hiányában a vallás előbb jelent meg, mint a tudomány, így szélesebb körökben terjedt el, évezredekig háttérbe szorítva pl. a biológiát, és a fizikát.
"Leegyszerűsítve: Az eszközök és tudás hiányában a vallás előbb jelent meg, mint a tudomány, így szélesebb körökben terjedt el, évezredekig háttérbe szorítva pl. a biológiát, és a fizikát."
Teljesen egyet értek veled.
Ismét egy csöppet trollkodtam:D
A tudásomat nem rágták a számba. A biológia felé elég komolyan nyitok. Főiskolán vagyok, majd úgy tervezem egyetemre megyek miután végeztem ezzel a szakkal.
A Neandervölgyinek természetes, hogy csodának tűntek.
De egy csöppet felháborítónak tartom, hogy (nem csak akkor, nem csak most) az ember mennyivel felsőbbrendűnek tartja magát egy hangyánál, mégis istenségekben hisz. Már elég fejlett volt az agyunk 1000 éve, hogy egy csöppet belegondoljunk a dolgokba. Nem volt meg a megfelelő fejlettség és még a vallás is hátráltatott minket, de azért azt se felejtsük el, hogy Darwin is úgy írta könyveit, hogy mindenhol a vallás volt jelen. El is ásták, viszont a tevékenysége szikra volt az erdőtűzhöz!
És igen tudom felhozhattam volna Galileit meg stb akik sokkal előbb éltek de számomra Darwin az evolúció atyja (bár mondjuk az is:D) és ha lehet inkább vele példálódzok.
Bár úgy látom nem éri meg "viccelődni":D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!