A keresztények miért tartják rossznak, hogy Ádám és Éva bűnbe esett?
Kedves filoszmen!
"...annál nagyobb hiba nincs is, ha valaki ezeket a történeteket eredetinek, vagy valósnak hiszi."
Nem állítottam, hogy ezek a történetek valamilyen megtörtént eseményre vezethetőek vissza, úgy vélem félreértelmezted az üzenetemet. Ahogy leírtam, szerintem szimbolikus tartalmuk van ezeknek a leírásoknak, ami eleve kizárja, hogy történelmi eseményeken alapuljanak. Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy nem csupán a kérdésben felemlegetett keresztények, hanem más vallások tagjai között is hasonló mondanivalóval találkozunk. Hogy ezt az évszázadok során adtuk át egymásnak, vagy sem, az lényegtelen (bizonyos szempontból). Úgy vélem ezek a motívumok nem maradtak volna fent ennyi időn át, ha az ember nem látna benne valamilyen rejtett igazságtartalmat.
"...nem is lehetnek eredeti gondolatok, semmilyen vallásban, ráadàsul a természeti népek sok-sok ezer évvel korábbi bármelyiktől, az 5 világvallás közül, miközben tőlük is loptak gondolatokat. Ma egyik vallásba sincs eredetiség. És a hasonlóságuk ezt csak megerősíti."
Én nem látom miért kellenének "eredeti gondolatok" bármilyen vallásba, de különben sem egészen tiszta nekem mit értesz ez alatt. Nem tudom számodra mitől lenne "eredeti" egy vallás. Persze ezen kijelentésemet azonnal szét lehetne szedni, hogy "engem nem érdekel a haladás, az újítás, a fejlődés stb." pedig nem erről van szó, csak arról, hogy sok vallásban megfigyelhetőek azonos elemek, amelyek rólunk, emberekről mesélnek. Ezek nem változnak, mivel mi sem változunk. Az ember történelme során nem sokat változott (és itt most nyilván nem majom-elődeinkre gondolok), így nem valószínű, hogy a vallások valaha változnának.
Előre szeretném bocsátani, hogy ez nem valamilyen Isten-érv akar lenni, szóval ezen az alapon ne "támadjatok".
Írta valaki, hogy nem lenne számítógép, meg satöbbi. Melyik gonosz szellem tanította ezt? Szerintem sokkal hamarabb felfedezte volna az emberiség ezeket a dolgokat, ha nincs bűnbeesés. Azon még nem gondolkodtál, hogy az Isten találta ki azokat a törvényszerűségeket, anyagokat, amikkel ezeket a dolgokat meg lehet csinálni? És nem kell jönni a környezetszennyezéssel, mert egyrészt kezelhető probléma lenne, ha odafigyelnének rá, másrészt, bármilyen közhelyes is, ez is a bűnbeesés következménye (a diszharmónia).
Az unalom egyrészt ökörség, másrészt azt mondom, égjen el a gyehenna tüzén minden szellem, aki miatt "izgalmas" a földi élet.
De gyönyörű is lenne ha Jézus nem lenne megváltó.
Nemhogy rövid lenne, nem is lenne biblia, sokkal jobb lenne. Egyébként az új Földön nem lesz biblia.
Egyébként igen, egy megalkuvó meztelen csiga vagyok, ahhoz megyek aki boldoggá tud tenni. És ez csak Isten. Azért vagyok ilyen, mert szeretem, ha jól érzem magam, és gyűlölöm, ha rosszul. Ha csak az Isten lenne, nem lenne sátán, meg az őt követő szellemek, mindig jól érezném magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!