Ha szabad akaratunk van, miért van szó Isten büntetéséről a bibliában?
T. Kerdezo!
Igen, szabadon donthetunk sok mindenben eletunk folyaman.
De ahogy a vilagban is megvannak a torvenyek, ugy Istennek is megvannak a torvenyei, amiket be kell tartan. Az emberek ismerik a vilag torvenyeit. Szabadon eldonthetik, hogy megszegik, vagy betartjak azokat. Ha ugy dontenek, hogy megszegik, akkor vallalniuk kell a kovetkezmenyeket is. Hiszen ha mindenki azt tenne, amit csak akar, akkor a vilagban kaosz es anarchia lenne.
Tehat a szabad akarat nem azt jelenti, hogy mindenki azt tesz amit akar. Valaszthat a jo es rossz dontes kozott, viszont ahogy irtam, a kovetkezmenyeket viselnie kell.
Udv: Judit!
"Ez a következmény. De a büntetés megint egy külön dolog,amit még ráadásnak kaptak. De miért szükséges ez,ha már megfizettek érte?"
Nem kapnak külön büntetést, következmény van, ha úgy tetszik, ezt lehet büntetésnek hívni. Isten ugyanis nem bocsájt az emberre semmi rosszat, pusztán megengedi, hogy szembesüljön avval, ami a törvényszegő életéből adódik az életében. Így lényegében nem Isten bünteti az embert, hanem az ember bünteti meg saját magát. Isten csak jóváhagyja az ember által kívánt döntést.
Tévedés!
Annak, hogy ettek, következménye az, hogy megtudták a jó és a rossz közti különbséget.
Az összes többi mind büntetés!!!
Szervusz!
Ha teszem fel, a gyermeked rosszat cselekszik, nyilvan te is megbunteted, mert abbol fog tanulni.
Az okorban az Izraelitak sokszor eltertek az igaz imadattol. Ilyen esetben buntetest kaptak, pogany nepek leigaztak oket. Ez kovetkezmenye volt a helytelen eljarasuknak, de egyben buntetes is. Remelem igy mar ertheto? Vagy reszletezd jobban, mire gondoltal pontosan a kerdeseddel? Udv: Judit!
Kedves kérdezö,
most mond meg, nem lett volna jobb kiskutyának születni?
Nem kéne a szabad akaratról gondolkodni. A gazdi betanít, és parancsszóra visszahoznád a labdát, lefekükdnél, leülnél stb.
Én nagyon értékelem, hogy ember vagyok, szabad akarattal. Eldönthetem mit fözök vagy nem fözök az ebédre, hová megyek, kivel barátkozok, mit öltök magamra, hogy rendezem be a lakásom..... Eszem ágában sincs roszat tenni és az Istent hibáztatni érte
Katy
# 13/17
Elolvashatod a történetet,és meglátod,hogy nem így van.Nem én találtam ki.
"Ha teszem fel, a gyermeked rosszat cselekszik, nyilvan te is megbunteted, mert abbol fog tanulni."
Imádom ezeket a gyermekes példákat:-)
Ha a gyerekem hozzányúl a forró vasalóhoz,annak ellenére,hogy én szóltam neki,hogy fájni fog,nem fogom még ráadásul meg is pofozni,hiszen elég volt neki az is,hogy öt percig sírt.Ha felpofozom,attól csak még hülyébb lesz...
# 16/19
Igen,ez világos.Hívhatjuk karmának is.De Bibliai szempontból kicsit többet nyal vissza a fagyi a kelleténél..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!