Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért tartotta rossznak...

Isten miért tartotta rossznak az állatokat, és a halakat miért nem pusztította el?

Figyelt kérdés
Noé bárkája,özönvíz...
2014. ápr. 16. 19:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk a kérdezőben sem teng túl az ész.

Ezt kérdezte: Isten miért tartotta rossznak az állatokat,

és a halakat miért nem pusztította el?

Tehát akkor az állatokat elpusztította? Ezért kérdeztem, hogy miért, mivel volt tele a bárka? Látszik, hogy megint szünet van, jön a sok troll.

2014. ápr. 17. 23:19
 12/17 anonim ***** válasza:
10-es kolléga! Tévedsz. A 7-es felvetette, hogy esetleg a barkán lehetett víz is, ahol halak lehettek,...sok ha...erre írtam, hasonló komolysággal, hogy akkora emlősök, mint esetleg egy kékbálna...de be is fejeztem, mert ha végiggondoljuk, abból kettő, annak a kajája a kalmár, általában, ha csak hetente egyet eszik kb. 40 kalmár...ezután beszéltem a ladikról. Nem a fő kérdésre válaszoltam. Arra mit lehet válaszolni. Ez értelmes kérdés?
2014. ápr. 17. 23:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Isten nem tartotta rossznak az állatokat, csak semminek sem tartotta, eledel, egymásnak és az embereknek. Mivel emberek mindenhol éltek, ezért a Földgolyót kellett elárasztani és mivel Isten teremtő ereje elfogyott, már nem tudott állatokat varázsolni a cilinderből, csak arra futotta, hogy megnyissa a vízcsapokat ami 40 nap alatt 8 kilométeresre duzzasztotta a vízmagasságot. Mivel emberek a víz alatt nem éltek, azért a vízi világot nem kellett kifingatni. Az állatok pedig a vízözön után, miután lekóvályogtak a bárkáról és leszédültek az Ararátról, ahelyett, hogy éhesen egymásnak estek volna és beteljesítették volna a táplálékláncot Á-tól Z-ig, elkezdtek gombamód szaporodni, megvárták míg újra sokan lesznek és csak utána kezdték újra felfalni egymást. Ennek így kellett történnie, így volt.
2014. ápr. 17. 23:58
 14/17 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, nem kell túl komolyan venni egy relative kis nép eredetmítoszát. De sajnos túl mélyen ivódott a kultúrába.

325-ben a niceai zsinaton alaposan átdolgozták a keresztény tanokat és hozzácsapták az Ószövetséget, ami alaposan megzavarta a hívőket, és a nyugati kereszténység azóta se tud normálisan dönteni a "fogat-fogért" és a "dobd vissza kenyérrel" között.

Végülis... A szintén tesvérgyilkosságon (Romulus meggyilkolta ikertestvérét Rémust) alapuló Római birodalom ideológiájára valahogy jól illik a Káin és Ábel történet, ahol szintén a gyilkos volt a győztes.

Az Ószövetség tele van felsőbb parancsra elkövetett gyilkosságokkal, hazugságokkal, csalásokkal...

Ennek sajnos katasztrofális üzenete van a nyugati világban.

Az Újszövetség kevesebb súlyt helyez a történelmi háttérre, inkább az emberek közötti viszony szabályozásán, és annak magyarázatán dolgozik.

Sokkal kevesebb ellentmondással állnánk szemben a keresztény vallást illetően, ha sűrűbben utalnánk rá, hogy az Újszövetség felülírja az Ószövetséget (a nyilvánvaló zsákutcái miatt), és nem annak egy hozzátoldott függeléke, ahogy sokan próbálják értelmezni.

2014. ápr. 18. 13:58
 15/17 anonim ***** válasza:

"de az állatok nem ölnek kéjből"

Dehogynem. A ragadozóknak például mind izgi a vadászat.

2014. ápr. 19. 00:39
 16/17 A kérdező kommentje:

"Mondjuk a kérdezőben sem teng túl az ész.

Ezt kérdezte: Isten miért tartotta rossznak az állatokat,

és a halakat miért nem pusztította el?

Tehát akkor az állatokat elpusztította? Ezért kérdeztem, hogy miért, mivel volt tele a bárka? Látszik, hogy megint szünet van, jön a sok troll."

Igen,az állatokat elpusztította,mivel özönvizet engedett rájuk.Nem a bárkán lévő állatokra értettem.A halakat azért nem pusztította el,mert azok vízi állatok.és a bárkában pedig nem víz volt,ezért oda nem vihetett halakat.

Így már érthető?

2014. ápr. 19. 06:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez biztosan nem igaz.

Ha jönne egy akkora szökőár, ami annyi vizet tartalmaz, hogy a tengerszintet kapásból 5000 méternél is magasabbra emeli(merthogy az Ararát hegy cirka ilyen magas), akkor az a meglévő vizekben is akkora örvényléseket okoz, hogy semmi nem éli túl.Az nem érv, hogy víz-víz, szóval mi baja lehetne.Ha valahol cunami pusztít, akkor az is csak elpusztult halakat hagy maga után, mert a felszín alatt is teljesen felkorbácsolja a tengert.

Ergo ha nem volt a bárkában hely a tengeri élőlényeknek, akkor vagy nem lenne szabad, hogy létezzenek napjainkban, vagy a bárkás dolog hülyeség.Én az utóbbira tippelek.

2014. ápr. 19. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!