Valóban van említés a bibliában a tanukról! Kíváncsi vagy rá?
"Példabeszédek 6:
16. .....amit gyûlöl az Úr, s hét, ami utálattal tölti el szívét:
18. az álnokságot tervezõ szív, a gonosz ügyben járó láb,
19. a hazudozó, hamis tanú, s végül, AKI VISZÁLYT KELT a TESTVÉREK között."
Itt pont meg is említi a tanuk hamis tanításait. Végülis tényleg voltak tanuk már a kezdetektől és már akkor is felhívta a figyelmet rájuk a biblia, hogy ők NEM az igaz hitet vallják.
Úgy érzem bocsánat kéréssel tartozom, mert eddig alaptalanul vádoltam/vadoktuk őket azzal, hogy csak később szerveződtek szektává.
Na hódoljatok csak meg a mélység angyalának, azt érdemlitek.
Én nem fogok és egyetlen épeszű keresztény sem fog,ebben biztos vagyok.
Egyetlen angyalnak sem!
Gal.1,6 Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok.
1,7 Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. [Csel. 15,1.]
1,8 De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, [1 Kor. 2,2.15,3.] legyen átok. [1 Kor. 16,22.]
1,9 A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen.
T. Kerdezo!
Igen, valoban ir a Biblia a tanukrol. Ajanlom elolvasni az alabbi idezeteket, es hogy ne legyen ketseg a forras felol, a Karoli Bibliat hasznalom.
Esaias 43:10-12,21 vers ezt irja: "Ti vagytok az en tanuim, igy szol az Utr; es szolgam, akit elvalasztottam, hogy megtudjatok es higyjetek nekem es megertsetek, hogy en vagyok az, elottem Isten nem alkottatott, es utanam nem lesz!
En, en vagyok az Ur, es rajtam kivul nincsen szabadito!
A nep, amelyet magamnak alkotek, hirdesse dicseretemet!"
Jeremias 23:27,28 - "Akik el akarjak az en nepemmel felejtetni az en nevemet az o almaikkal, amelyeket egymasnak beszelnek, mikeppen az o atyaik elfeledkeztek az en nevemrol a Baalert. A profeta, aki alomlato, beszeljen almot; akinel pedig az en igen van, beszelje az en igemet igazan.Mi koze van a polyvanak a buzaval? - ezt mondja az Ur."
Mikeas 4:5 - "Mert minden nep a maga istenenek neveben jar, es mi is a mi Urunk Istenunk neveben jarunk orokkon orokke."
Kinek a neveben jarunk, es kirol tanuskodunk?
Mozes II. 15:3 - "Vitez harcos az Ur, az O neve Jehova."
Mozes II. 6"3 - "Abrahamnak, Izsaknak es Jakobnak ugy jelentem meg mint mindenhato Isten, de az en Jehova nevemen nem voltam elottuk ismeretes."
Zsoltar 83:19 - "Hogy megtudjak, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felseges Isten az egesz foldon."
Tehat mi "tanuskodunk" Isten neve mellett. Ezert hivnak minket "Jehova tanujanak". Az "Isten" szo nem szemelyes nev, hanem rangot jelent.
Es meg egy lenyeges dolog. Azok az idezetek amiket te itt felsoroltal nem mirank vonatkoznak. Pal apostol megjovendolte, hogy a halaluk utan lesznek hamis tanitasok amik beszivarognak a gyulekezetekbe. Ez meg is tortent. Hiszen a II.szazadtol kezdve elkezdodott a hamis tanitasok atvetele. Igy a "haromsagtan, a lelek hallhatatlansaga...stb."
Mert ezeket az apostolok nem ismertek. Ok a haromsagtan fogalmat meg csak nem is hallottak. Hiszen nagyon is tisztaban voltak azzal, hogy ki a teremto Isten, es ki a Fiu. A lelek halhatatlansagaban sem hittek, mivel ezt meg Platontol vette at az egyhaz.
Mi viszont azt tanitjuk, amit az apostolok is. Nem emberek altal bevitt filozofiakat, hanem a Szentiras tiszta tanitasat. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!