Milyen Isten az, aki megpróbálja rákényszeríteni akaratát az emberekre?
A keresztény Isten elvárja, hogy mindenki őt imádja és istenítse, máskülönben egy olyan létet helyez kilátásba ahol csak szenvedés és bánat várja az ellenszegülőt. Ez olyan, mintha kijelenteném: Csak az az ember léphet ki a háborúból aki nem hisz semmilyen istenség
létezésében. A szabadság ára az, hogy a hívőnek fel kell adnia eddigi hitét, máskülönben "örökre" a szenvedés, azaz a háborjú rabja lesz. Igazságos e a vallási nézetet rákényszeríteni olyanokra, akik valamely meggyőződésből (vagy csak mert egyáltalán nem érdekli) nem hisznek istenben azért, hogy elnyerhessék az örök élet jutalmát? A háborús példa jól bemutatja, hogy mi az amitől szeretné megfosztani az Isten az embert(Szabad akarat és választás lehetősége) és mi az amire kényszeríteni akar.
A példában említett kérdésre is jó lenne ha válaszolnának a vallásosak: Kilépnének e a háborúból a hitük megtagadásáva, vagy választják inkább az örök szenvedést és a saját meggyőződésüket? Ez pontosan az amire az Istenetek a nem hívő embereket kényszerítené.
Ismét várom a választ MINDEN kérdésre.
Miért szaggatod külön a szavaimat?Szabad
választani ,de nem a bűnt szeretni."
Tehát, ha nem imádom Istent, akkor automatikusan a bûnt szeretem? Miféle beteges elõítélet ez?
És akkor ezekszerint, aki szereti Istent, az automatikusan bûntelen lesz? Akkor ez ilyen ingyen jegy a mennyországba?
"Sajnálom hogyha nem akarod őket
szeretni ,pedig te sem vagy bűntelen."
Tessék? Mi alapján állítod te ezt, honnan ismersz te engem? Te bûntelen vagy, amúgy, ha már az istened helyett ítélkezel? Mi a bûn egyáltalán? Definiálnád pontosan?
"Isten
mindenkit szeret és minden egyes ember után
fáj a szíve aki visszautasítja a mennyet.És a
Pokol felé halad.Ez az ő döntésük amely
Léleknek szabad választani milyen úton kíván
haladni.Mindenkinek megvan mit kellene
cselekednie ,sokszor tudják mi lenne a helyes
mégis a rosszabbikat választják."
ó gondolom azokat a csecsemõket, ártatlanokat, állatokat is mocskosul szerette, akiket a történelem során elpusztított. Már jeleztem, én ebbõl a szeretetbõl nem kérek.
"És Igen "betegesen" szeret téged ha neked ez
nem kell van út amelyen még haladhatsz ....Ez
a te döntésed nem kényszer,de ne feledd én
szóltam...."
Ismét a szokásos fenyegetés, zsarolás.
"Csinálhatsz mást, mint amit én mondok, csak akkor k#rvára megszívod apukám!"
Hmm, ez a túláradó szeretet...
"Ez egy üzenet amely nem fenyegetés ,csak
figyelmeztetés a helyes irányba tereléshez.Én
ezt átadtam .."
Ohh, tehát én szenvedhetek az idõk végéig, te mosod kezeidet. Ez is bele illik abba a csudálatos keresztény erkölcsbe.
"Ne feledjük a harc folyik az emberek
Lelkének megmentéséért,és még nagy öröm a
mennyben ha csak egy is elérkezik oda
amelyet szántak neki."
Hát ahhoz képest, hogy mindenható a te istened, elég töketlennek tûnik, ha még az is ekkora csoda, hogy egy teremtményét sikerül a "jó" útra téríteni...
"Miért lenne olyan nagy
gond ha szeretni és Imádni kell egy olyan
Istent aki a gonosz hatalma alól akar
megmenteni."
Hogy, hogy miért lenne gond? Mert én nem akarom imádni. Isten tényleg ekkora egoista, hogy nem bírja ki, ha nem rajongja körül mindenki? Elég gusztustalan egy tulajdonság. Szoktatok emlegetni valamiféle szabad akaratot, az hova tûnik ilyenkor?
"A bűn nem lehetséges így
választanunk kell..."
Ezt nem is értem. Miért ne lenne lehetséges? És ha nem lehetséges mi közül kell választani?
Kérdező,
Azért vagyunk a Földön hogy tanuljunk.Nem mernek sokan hinni mert félik az Igazságot.Gyümölcséről ismerszik meg a fa.Isten szeretetét meg lehet ismerni.Ez nem hamisság.Mert a szeretet igaz.Isten szövetsége velünk, Jézussal megtörtént ,így az Újszövetség erről szól.Jézus tanításai igazak.Újjászületés és megváltás.A Múlt ,Jelen és Jövő.Mi most a Jelenben vagyunk így kell gondolkodnunk.Jézus itt van a Jelenben is velünk.A Szentírás nem csak egy Könyv.Benne van az Élet....A bűn megbocsájtatik és elfelejtetik..
Isten a bűnt nem szereti ,de az ember választhat.Istenben van az Igazság mi csak részben ismerjük őt.Ha meg akarjuk ismerni teljesen igaz szívből kell szeretnünk és hinnünk benne.Nem lehetsz bizonytalan .Ha vele akarsz lenni teljes lélekkel kell átadnunk az életünket...
21/!
Tehát, ha nem imádom Istent, akkor automatikusan a bûnt szeretem? Miféle beteges elõítélet ez? És akkor ezekszerint, aki szereti Istent, az automatikusan bûntelen lesz? Akkor ez ilyen ingyen jegy a mennyországba?
Aki Istent választja ,annak be kell tartania a törvényt.Jézus tanításai rávezetnek.Újjá kell születnünk.Meg kell változnunk és a szeretet útján kell járnunk.A Szent szellem segít ebben.
Tessék? Mi alapján állítod te ezt, honnan ismersz te engem? Te bûntelen vagy, amúgy, ha már az istened helyett ítélkezel? Mi a bûn egyáltalán? Definiálnád pontosan?
Minden ember aki Isten ellen van ,nem mehet be a mennyek kapuján."Mert aki nem velem van az ellenem"."Nem szolgálhatsz két úrnak.Ezt tudja minden ember ,nem ítélkezés...
A Bűn(aSátán), az Igazság (Isten)ellen van...Aki pedig az igazságot keresi ki akar lépni a bűnből...
ó gondolom azokat a csecsemõket, ártatlanokat, állatokat is mocskosul szerette, akiket a történelem során elpusztított. Már jeleztem, én ebbõl a szeretetbõl nem kérek.
Mit olvastál a történelemből vagy mit tudsz?Az Ószövetségből és a terjengő bűnből amely nem pusztult el ?Aki bűnben születik ,jobb lenne annak az embernek ha meg sem születik...Isten oly jó hogy a lelkünk nem vész el Jézussal...(Nem kaparintja meg az ördög)
Tégy hát te Igazságot te biztosan jobban cselekedtél volna.
Hát ahhoz képest, hogy mindenható a te istened, elég töketlennek tûnik, ha még az is ekkora csoda, hogy egy teremtményét sikerül a "jó" útra téríteni...
Van akit lehet ,de nem kényszerből...
Ezt nem is értem. Miért ne lenne lehetséges? És ha nem lehetséges mi közül kell választani?
"Ezt nem is értem."Magad mondod...
Én azt mondom kérem Istent hogy legyen idő hogy rájöjj mit miért teszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!