Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lenne, ha isten valóban...

Brain Storming kérdése:

Mi lenne, ha isten valóban létezne?

Figyelt kérdés
2009. dec. 20. 02:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Isten létezését vagy nem létezését nem lehet bizonyítani, ezért felesleges is vele foglakozni. A lelki fejlődéséért és a tetteiért mindenki saját maga felelős Istentől függetlenül.

12-23 17:59 -nak. Nem tudom hogy komolyan írtad-e, hogy levágatnád a gyűrűsújjaidat, de ha igen akkor neked pszichiáterre van szükséged. Egyszer ha lesz időd olvasd el a Bibliát és nézd meg, hogy Isten vagy Jézus mikor mondta, hogy csonkítsd meg magad ha nem találod meg az igazit.

tegnap 22:34-nek.

Az M-elmélet szerint mivel végtelen sok párhuzamos univerzum létezik, ezért akármilyen sok véletlenre is van szükség mindenféleképpen lesznek olyan univerzumok amelyekben ezek a véletlenek egyszerre jelentkeznek. Mi pedig pont egy ilyenben vagyunk.

Habár az M elméletet jelenleg kísérlettel nem tudtuk bizonyítani, de a többi tudományos eredménynek nem mond ellent, vagyis cáfolni sem lehet.

Ezzel viszont azért érdemes foglakozni, mert előbb utóbb lehet olyan kísérlet amivel cáfolni vagy bizonyítani lehet viszont Isten létezésére sosem lesze egyértelmű bizonyíték vagy cáfolat.

2009. dec. 26. 11:30
 32/40 anonim válasza:
Isten nem a fizikai világban hanem a szellemvilágban létezik, ezért h mi aggyal próbálunk érvelni semmire sem megyünk, fölösleges. Isten megteremtette ezt a világot bele az állatokat is akik ösztönösen cselekszenek nincs semmi tudatosság benne, nekünk viszont saját akaratunk van és a bűn megfertőzött minket. A sátánisták azok akik a szellemvilágot a legjobban ismerik, teljesen bizonyítható létezése, a fizikai világ alacsonyabb rendű a szellemvilágnál és mi mégis csak ezzel vagyunk elfoglalva. Akik nem hisznek Istenben, nem is tapasztalhatják meg szeretetét hiszen elfordulnak Tőle, de akik igazán hisznek benne mindennél természetesebb az ő segítsége, Istent nem aggyal kell keresni hanem szívvel amíg csak érvelgettek itt nem találjátok meg az IGAZSÁGot. Ha valaki nem akarja hinni nem is fogja.
2009. dec. 26. 11:56
 33/40 anonim ***** válasza:

ha valaki nem akarja hinni,nem is fogja?Ha hiszik,ha nem,ez van!

És miért csak sátánista lehet,aki ismeri a szellemvilgot???

a látnoki képességgel született emberek,akik közel sem gonoszgy akik érzik???Pl én??Én nem vagyok sátánista!!Nem viselem el a gonoszságot,sem a rossz embereket,és elég sok szellemmel is találkoztam már ahoz,hogy tudjuk,hogy léteznek!(természetesen nem voltam egyedül,így nem vagyok dilis!)

az aki ezzel foglalkozik,tanul róla,olvassa,stb,de nem idézget,nem piszkálja a szellemvilágot,csak olvas róla,még nem feltétlen sátánista!!Ugyanis a sátánizmus sem feltétlen azzal foglalkozik,ha jól tudom ők a földi javaknak adják a lényeges dolgot,pl ők maguk istenek,és a fizikai világot ki kell élvezni,meg ilyenek...természetesen nekem ez sem tetszik.

2009. dec. 26. 12:11
 34/40 anonim ***** válasza:

Előzőnek

Isten leírta egyértelműen: vele vagy, vagy nem.

Sátánt nem úgy kell elképzelni, mint aki elkapja az embereket, és üdítős dobozként felnyitja, majd megissza a tartalmát, hanem akinek az a célja, hogy elválasszon téged Istentől. Valakinél ezt úgy éri el, hogy elhiteti vele, hogy jó, tökéletes, mert ő segít a szegényeknek, nem beszél csúnyán, nem hazudik, stb... valakinél meg úgy, mint amit a sátánistáknál látni lehet (most 2 végletet írtam, értelemszerűen van még egy csomó lehetőség). A sátánisták ugyanúgy elhiszik Isten létezését, de ők direkt nem Őt szolgálják, mint ahogy mi keresztények is tudjuk, hogy létezik sátán, és direkt nem őt szolgáljuk.

Egy kérdést tennék fel. Ha te nem Istennel vagy, akkor tulajdonképpen kivel is tartasz kapcsolatot?

2009. dec. 26. 19:36
 35/40 anonim ***** válasza:

nyugodj meg . LÉTEZIK !

a bizonyítékot követelőknek üzenem:

Az a szép a hitben, hogy nem kell hozzá bizonyíték,...elég ha hiszel!

2009. dec. 27. 20:24
 36/40 anonim ***** válasza:

Ha beleülsz az autódba, vagy épp a számítógép billentyűzetét nyomogatod, eszedbe jut-e, hogy ezek az eszközök nem a semmiből keletkeztek? Hanem egy tervező (vagy több) kigondolta, megálmodta, majd sok- sok ember megalkotta őket, és most léteznek. És ez a minket körülvevő mesterséges tárgyak millióira egyaránt igaz. Vajon mi van azokkal, amelyeket nem az ember alkotott? Azok csak úgy maguktól jöttek létre???

Az, hogy Isten (bármit is értünk ez alatt a név alatt) létezik, az a világon a legbizonyosabb dolog, hiszen az általa alkotott világot mindannyian érzékeljük! Az, hogy mit jelent az a szó, hogy Isten, (egy- vagy több-, materiális-, vagy szellemi-, mindenható-, vagy nem mindenható, tökéletes-, vagy nem teljesen tökéletes, jó-, vagy nem teljesen jó ...stb. LÉNY) arról sajnos halovány fingunk sem lehet! De mi mégis (szinte mindannyian) egészen bizonyosak vagyunk benne, hogy isten csakis olyan lehet, ahogyan elképzeljük (a vallásunk, vagy világnézetünk által leírtakkal megegyező tulajdonságokkal). Pedig egyetlen dolgot kellene csak észrevennünk: azt, hogy az ember TÖKÉLETLEN LÉNY! A tökéletlen lény pedig hajlamos a tévedésre (nemhogy hajlamos rá, de elkerülhetetlen tulajdonsága a tévedés!!!) A cselekvéseink, döntéseink, világképünk mind- mind az általunk megszerzett információhalmaz alapján jönnek létre, az információ értelmezésének egyénre szabott képességét figyelembe véve, mindenkinél másként! Két fontos dolog: 1. Vajon rendelkezünk-e minden szükséges információval, ami Isten pontos meghatározásához szükséges? 2. Vajon rendelkezünk-e azzal a képességgel, hogy az összegyűjtött információt hibátlanul értelmezve eljussunk Istenhez? KI MERI NAGYKÉPŰEN AZT ÁLLÍTANI MAGÁRÓL, HOGY Ő KÉPES RÁ, HOGY TÖKÉLETESEN MEGHATÁROZZA: KICSODA ISTEN, ÉS EGÉSZ PONTOSAN MIT IS VÁR TŐLÜNK?

Na persze találgatni, azt lehet. A valóság úgyis egészen más!

2009. dec. 28. 10:39
 37/40 A kérdező kommentje:

Természetes, h egy magát tökéletlennek érző lény kitalál egy tökéletest, ahonnan származtatva önmagát legalább forrásában tökéletesnek képzelheti magát.

Az önmagát gyengének érző ember ezt az érzését egoteista módon rávetítve az egész emberi nemre azt feltételezheti, hogy kell h legyen vki, v vmi, ami gyengeségében megvédi.

Az istenképzetnek tehát megvannak a pszcihológiai alapjai, de ez még csak a szükségletet igazolja, de az isten-fogalom tartalmának valóságosságát nem.

2009. dec. 28. 19:43
 38/40 anonim válasza:
100%
ugyanaz ami most..
2009. dec. 28. 20:53
 39/40 anonim ***** válasza:
bizonyára az, ami most van ... ugyanis Isten létezik
2009. dec. 31. 14:35
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

Isten valóban létezik!

Ha nem veszed ezt magadtól észre, akkor elborítja a szemedet a bűnök homálya!

2010. jan. 3. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!