Mi lenne, ha isten valóban létezne?
"Tökéletes Isten miért is teremtene bármit, ami tökéletlen?
Bár persze hasonlóan érdekes kérdés, hogy miért teremtene bármit is egyáltalán, ha a jelek szerint bármit is teremt, az szükségképpen tökéletlen lesz, mert tökéletes csak ő maga lehet? " Édes Istenem egy ekkora hülyeköltői kérdés, most mi döntsük el nektek, Isten mit akar... Ó Istenem... Sic transit gloria mundi.
Isten valóban létezik.Átmentem borzasztó dolgokon,nekem elhiheted.Sokszor éjszakákon át virrasztottam és dühöngtem vagy sírtam aztán meg imádkoztam.
És akkor...Rádöbbentem valamire....
Én annyira hiszek Istenben hogy ha nem találom meg az igazit apácza leszek és ennek jelképeként levágom mindkét gyűrüsujjamat,hogy arra már senki emberfia ne húzzon gyűrűt...
Ha Isten létene lesza*na minket. Nem mi vagyunk ebben az Univerzumban az egyetlenek, van még kb 1000.000000 a 1000.000.000.-ediken bolygó amin élet lehet (van). Szóval azt nekem ne mesélje be senki,hogy egy bazinagy térben mi vagyunk az egyetlenek akikkel foglalkoznia kellene.
Különben is ,Isten mit tett az emberiségért (ha egyáltalán létezik) ?
Mi lenne ha Isten nevét nagy kezdőbetűvel írnád...
Te ennyire meg vagy bizonyosodva róla,hogy nem létezik?
Én úgy gondolom,hogy létezik,és a 'mi lenne ha' kérdésekre sosincs semmi értelmük válaszolni.
Igazad van - talán pontosabban kellett volna a kérdésben fogalmaznom: az "isten" egy összefoglaló név; amit, ha konkretizálok, akkor pl úgy kellett volna írnom, h "a kereszténység istene"... ámbátor itt sem lenne indokolt a nagy kezdőbetű. A kereszténység kisajátította az isten-fogalmat, és isten szóval csak a biblia istenét szabadna illetni szerintük; felteszem te is erre akartad felhívni a figyelmemet.
Nos, kevés dologról vagyok olyan bizonyossággal meggyőződve, h a bibliában leírt istenképnek megfelelő valami nem létezik, pontosabban a KÉP az persze létezik, mint ahogy bármien fantáziaalakról lehet képet készíteni, a valóságosság leggyengébb követelményét is mellőzve.
A "Mi lenne, ha..." kérdés tehát az én szemszögemből nagyon is indokolt.
Isten azért teremtett minket szabadnak, hogy szabad akaratunkból válasszuk őt, ne azért, mert erre vagyunk "programozva".
Ezzel gyakorlatilag leírta, hogy Ő nem fogja senkire ráerőltetni magát, ha valaki be akarja őt fogadni, akkor befogadja, ha nem, akkor nem.
Ez válasz arra, hogy miért ilyen a világ. Megpróbál Isten nélkül élni.
Had idézzek valakit: "A világban annyi a szappan, mégis mennyi a koszos ember?!"
Ha a szappant nem veszed magadhoz, hogy tisztálkodj, nem is leszel tiszta.
"Isten miért halt volna meg értünk?" Mert annyira szeret minket, hogy az ő egyszülött fia emberré lett értünk, hogy ha valaki hisz benne, ne vesszen el, hanem örök élete legyen ott fenn vele.
Bizonyítékot akarsz Isten létezésére? 500 írásos dokumentum van, amiben leírták, hogy látták Jézust a halála után, akiket abban az időben meg is ölhettek volna ezért.
Az időszámításunk előtti dolgokat olyan szépen elhiszi mindenki, ami meg "csak" 2000 éve történt, abban meg kételkednek.
Ha számotokra hihetőbb az a történet, hogy ennyi milliárd évvel ezelőtt ez meg ez történt, akkor higgyetek abban. Ti lehet, hogy a majomtól származtok, én biztos hogy nem. Egyszer kiderül az igazság, csak nehogy akkor már késő legyen.
Előző vagyok.
Sokan, akik elég magas szintre eljutnak a tudományban megtérnek, mert rájönnek, hogy annyi minden "véletlen" kell ahhoz, hogy itt élet lehessen,, hogy az magától nem jöhetett volna létre, azt valakinek meg kellett teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!