Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten valóban ismeri a...

Openyoureye kérdése:

Ha isten valóban ismeri a jövőt, akkor mire vár?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ha ismeri a jövőt, és azt, ki hogyan fog dönteni bizonyos helyzetekben, akkor minek megvárni míg a sorozatgyilkos végez az áldozataival, miért nem küldi azonnal a pokolra(vagy ahova való)? Vagy nézhetjük távolabbról is a kérdést: Ha isten tudja, hogy az embereiség elbukik vagy épp nem, minek kivárni a végét? Ez olyan mintha csinálnék egy filmet majd leülnék megnézni, hogy milyen lett és majd aztán döntök, hogy

kidobom e vagy sem. De hisz már úgyis tudjuk a végét, minek végigülni és megnézni mind a 2 és fél órát?

2014. ápr. 3. 16:19
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

moonlightsentinel-nek:

"Nem vár semmit. Illetve azt várja, azt szeretné, ha mindenki a jó úton járna."

- Figyu, csak elbeszélünk egymás mellet. Nem isten elvárásaira vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy ha mindenható és ismeri az emberek jövőbeli döntéseit, akkor már most a jelenben is meg tudja mondani, hogy ki ki hova fog kerülni halála után. Azaz, meg sem kellene várnia semmit, hisz attól teszi föggővé, hogy dönt, hogy az emebr miként élte le az életét. Most visszakanyarodok az elejére: Mindenható=mindent tudó(jövőt is). Eddig remélem világos. Mindent tud(ismeri a jövőt)= meghozhatja a döntését, hova kerül a delikvens.

A kérdés: Miért kell kivárni az ember életének végéig, ha már akár a fogantatás pillanatában is tudja, milyen ember lesz belőle és hogyan fog dönteni a dolgokban egészen élete végéig?

Bocs, hogy ilyen szájbarágósan magyaráztam, de nekem nem tűnt ennyire bonyolultnak a kérdés, hogy ne lehetne elsőre megérteni.

2014. ápr. 3. 18:26
 12/39 moonlightsentinel ***** válasza:
42%

"Mindent tud(ismeri a jövőt)= meghozhatja a döntését, hova kerül a delikvens."

De nem érted :):) Isten nem hoz döntést, ő nem küld senkit sehova, ezért maximum azt a döntést hozhatná meg, hogy mindenki kerüljön a mennybe, de azt nyilván nem hozza, mert nem az a célja ennek az egésznek! Értsd már meg nem ő dönt, és azt viszont ki kell várnia, hogy az emberek maguk döntsenek a sorsukról, ő helyettük nem hozhatja meg a döntést, mert ez a szabad akarat lényege! Az nem volna túl igazságos, ha helyettük előre döntene! Még akkor sem, ha tudja, mi lesz a vége!

Láttad a Különvélemény című filmet? Abban van, hogy a bűnözőket hamarabb elkapják, mint hogy a bűnt elkövetnék, de aztán ebből a filmben is mindenféle morális kavar keletkezik. Persze nem akarom a filmhez hasonlítani a vallást, csak ez egy jó példa rá!

2014. ápr. 3. 18:32
 13/39 anonim ***** válasza:

"azt várja, azt szeretné, ha mindenki a jó úton járna."

Erről szó sincs, sőt!

A Biblia leírása szerint nagyon kevesen fognak üdvözülni, még a hívők többsége is megy a levesbe. Már előre tudja, hogy csak rendkívül kevesen jutnak át a keskeny ösvényen, hiszen meg is van prófétálva, nincs mire várni, legfeljebb csak annyira, hogy fogyjon a hívek száma, mert még mindig túlságosan kevesen taszították el maguktól Istent, amit ugyan nem pontosan így ir a Biblia, de ez jön le belőle, ez a konklúzió.

Hogy mire vár Isten?

Talán arra, hogy megteremtse valaki...

2014. ápr. 3. 19:38
 14/39 anonim ***** válasza:
90%

"Értsd már meg nem ő dönt, és azt viszont ki kell várnia, hogy az emberek maguk döntsenek a sorsukról, ő helyettük nem hozhatja meg a döntést, mert ez a szabad akarat lényege!"

Te nem érted még mindig. Isten előre látja a jövőt, hiszen mindenható. Tehát ő már tudja azt, hogy Te hogyan fogsz dönteni. Tökmindegy hogyan teszel Te a szabad akaratodból, ő már most tisztában van vele, hogy mennylakó vagy pokollakó leszel-e... Akkor miért nem helyez oda azonnal? Sőt, minek kell egyáltalán a Föld, meg az ittlétünk, ha már előre lejátszott meccs, hogy ki hová fog kerülni életét követően?

2014. ápr. 3. 20:01
 15/39 anonim ***** válasza:
39%

Kedves kérdezö, a valóság másképpen van mint ahogyan azt te leírod. Ez a te nézeted, egy elterjedt nézet, olyan predesztinációféle.

Van egy Bibliai vers, most hirtelen nem jut eszembe hogy hol, de ha akarod megkeresem. Most csupán leírom miröl szól.

Hogy Isten nem türelmetlen, hanem vár, hogy a gonoszok megtérjenek rosz útjaikról.

Tudod, hogy mi az Isten terve? A Biblia szerint Jehova Isten aki az anyagi és élö dolgok Teremtöje, nemsokára leszámol a gonossszal, a rosszal és végrehajtja eredeti szándékát a Földdel kapcsolatban és az egész Föld édenné fog válni.

Nem tudom van-e Bibliád? Ha van kérlek keresd ki a Jelenések 11:18-at. Figyelmesen, átgondolva olvasd el kérlek

Katy

2014. ápr. 3. 20:04
 16/39 anonim ***** válasza:
20%
A kérdésedben ott a hiba, hogy Isten nem létezik.
2014. ápr. 3. 21:28
 17/39 anonim ***** válasza:

"Hogy Isten nem türelmetlen, hanem vár, hogy a gonoszok megtérjenek rosz útjaikról. "

De minek vár? Hiszen előre látja a jövőt, vagyis azt, hogy ki fog megtérni és ki nem, mire meghal. Ha viszont előre látja, minek kivárni a végét?

2014. ápr. 3. 21:32
 18/39 A kérdező kommentje:

12-nek:

"De nem érted :):) Isten nem hoz döntést, ő nem küld senkit sehova, ezért maximum azt a döntést hozhatná meg, hogy mindenki kerüljön a mennybe, de azt nyilván nem hozza, mert nem az a célja ennek az egésznek!"

- Komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehezen érthető az amit kérdeztem.

Képzeld, tudom, hogy mindenki saját maga dönt, mégpedig szabad akaratából.

"Értsd már meg nem ő dönt, és azt viszont ki kell várnia, hogy az emberek maguk döntsenek a sorsukról, ő helyettük nem hozhatja meg a döntést, mert ez a szabad akarat lényege! "

-Tudom, ezt írtam én is az előbb. De azt magyarázd már meg nekem, hogy miért kell várnia? Úgy veszem észre, hogy az idő láncát valahogy nem vagy képes ledobni, még egy pillanatra sem. Természetesen gondolatban. Isten az ídőn kívül áll, remélem ezzel tisztában vagy. Ezért is ismerheti a jövőt még az előtt mielőtt megtörténne. De hogy még világosabb legyen, menjünk le ovis szintre: Tegyük fel Isten tudja, hogy 67 éves korodban fogsz meghalni. Előre megy az időben, megkérdezi önmagát mi az ítélet, majd visszajön a jelenbe, majd közli veled: Bocs, akárhogy is próbálkoztál ezt benézted. Szóval nem kell kivárni semmit, mert egy másodperc sem telt el, az infó viszont átjött. De ha eltekintünk eme gyermeteg magyarázattól, isten időn kívül áll, így a jövőt is ismeri, nem csak a múltat mint mi. Ezalapján bátorkodtam feltenni a kérdést, hogy ha már születésedkor tudja, hogy milyen életet élsz le, akkor minek kivárni ezt a 67 évet?? Bocs de egyszerűbben nem tudom elmagyarázni. Én a magam részéről mindet megtettem.

"Az nem volna túl igazságos, ha helyettük előre döntene! Még akkor sem, ha tudja, mi lesz a vége! "

- De nem dönt senki senki helyett. Az információ számára ugyan úgy elérhető a jelenből mint neked a múltból. Ahhoz, hogy visszaemlékezz hogy mit csináltál tegnap, neked sem kel egy egész nap(vagyis merem remélni) csak egy pillanat. Na most képzeld el, hogy Isten ezt ugyan úgy meg tudja csinálni a jövővel. Akkor mire is kell várni???

A különvélemény tényleg jó film és ott is egy pillanat alatt látnak a jövőbe. Szóval valóban jó példa arra amit magyarázok.

13-nak:

"Erről szó sincs, sőt!

A Biblia leírása szerint nagyon kevesen fognak üdvözülni, még a hívők többsége is megy a levesbe. "

- Levesbe? Ja értem, te a bibliát veszed alapul. Tudod én pont azt cáfolgatom, kisebb nagyobb sikerrel.

14-nek:

Örök hála Sceptic! Köszönöm. Már kezdtem tényleg azt hinni, hogy velem van valami baj és vagy túl intelligens vagyok az átlag emberhez képest(ez a valószínűbb), vagy pedig tényleg én tévedtem és hülyeségeket írkálok. De látom, te érted miről pötyögök már lassan 2 oldala és még mindig nem érkezett semilyen válasz. Megáll az ember esze, hogy egy ennyire egyszerű kérdést mennyire meg tudnak bonyolítani, vagyis inkább menniyre túl bonyolítják úgy, hogy még ők maguk sem értik, de a válasz már előre ott van a borítékban. Szerintem úgy megy ez, hogy leírnak valamit egy darab papírra, majd borítékba teszik és találomra választanak egy kérdést. Bármi is legyen az a válasz a borítékban lévő monológ lesz és sajnos ma mindenkinek az én kérdéseimre sikerült kattintania. Egyébként nézted a többi kérdést? Ott is csak a magyarázkodás folyik, próbálom megértetni a kérdésem, hogy végre választ is kaphassak, de lassan feladom...

15-nek:

Figyelj Katy. Isten mindenható és nem pedig ember. Neki nem kell kivárnia, hogy milyen irányba változik valaki, mert ismeri a jövőt. Ezzel remélem nem mondtam újat. Akár rossz, akár jó, annak válozásáról tud Isten. Azt is tudja, ha az életed utolsó pillanatában fogod megbánni a bűneid és végig szemétkedsz, de azt is, ha holnaptól varázsütésre megváltozol és jóságos tündér válik belőled.

EMBEREK! EZ MOST MINDENKINEK SZÓL:

Próbáljuk már megérteni, hogy Istent nem kötik az idő láncai. Ugyan úgy emlékszik a jövőre, mint a múltra. Nem kell kivárnia semmit. Szóval ennek fényében válaszoljatok már a továbbiakban. Amennyiben valaki nem értette meg amit most írtam, írjon privit, de ide ne jöjjön több ilyen bejegyzés ezzel kapcsolatban!

Köszönöm.

16-nak:

Köszi a választ, te legalább nem az idő fogságával jössz. Komolyan felüdülés volt olvasni amit írtál.

17-nek:

Sceptic, kösz a segítséget, talán ketten többre megyünk és végre eljutunk a kérdésem megválaszolásáig. Sose gondoltam, hogy idáig is fajulhat a helyzet...

2014. ápr. 4. 00:01
 19/39 barátkozó ***** válasza:

Kedves kérdező.

Hogy Isten miért és meddig vár azt nem tudom.

Azt olvastam hogy megtérjenek az emberek.

Szerintem te rád és még sok más emberre vár .

Isten nem változtatja meg a kijelentéseit Ő az állandó. Az ember viszont folyamatosan változik.

Ő tudta hogy megtérek én nem. A filmeket sem az elejéért és végéért nézzük. Ha nem a mi közte van .

Életünk is kezdődik és végződik . Ugye fontos hogy mi és mennyi van közte. Ha jól értem a logikádat meg sem kellene születni hanem azonnal a menybe vagy a pokolba küldené az embereket. Hol van a hozzá való hasonlóság, szabad akarat Igazságosság? Talán tudtam segíteni.

2014. ápr. 4. 09:15
 20/39 moonlightsentinel ***** válasza:

Hm már önmagában logikai baki van abban, amit mondasz. Azt mondod, Isten az időn felül áll, számára nem számít a jelen és múlt, stb. stb.

Mégis "várakozásról" beszélsz. Ha nincs múlt és jelen, nincs idő, akkor maga a várakozás szó is értelmét veszti. Pont ezért nem várakozik Isten, mert egy olyan szférában, ahol nincs idő, nem lehet várakozni.

2014. ápr. 4. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!