Hogy lőhetett az Egyház akkora öngólt, hogy elismerték az evolúciót?
"Ha a Föld valóban 4,6 milliárd éves és csak képletesen kell értelmezni a Teremtéstörténetet, akkor ennyi erővel az egész Bibliát értelmezhetjük képletesen, nem?"
De igen. Ha mégis szó szerint értelmezzük, akkor az a fundamentalizmus.
"Akkor az egész csak képletes?
Akkor lehet komolyan venni?"
Miért ne lehetne ettől még komolyan venni? La Fontaine tanmeséi is képletesek, mégis komoly dolgokról szólnak.
A napokban olvastam az evolúcióról.
Megint vitatkoznak az elvtársak, mert annyi a véletlen, hogy sokkal több idöre lett volna szükség ahhoz, hogy az élet ilyen csodálatos formában létrejöjjön.
..és elég komoly a vita köztük. No most melyiknek van igaza? Kinek ki a szimpatikusabb, nem is annyira az igazságon múlik..... ugye?
nekem egy kicsit vicces, hogy akik olyan hevesen hadakoznak, igazából nem is tudnak sok mindent. Bocsánat nem sértésként, de bemagolnak valamit az iskolában, felnéznek a tudós evolucionistákra, elolvasnak egy-két "szakkönyvet" és máris olyan okosak. Mindent tudnak, mindenhez értenek.
Ugye egy-két csontból még azt is tudják, hogy a majomféle ösük szörös volt. :-D
Hát jó, az én öseim szép emberek voltak :-)....akinek a majomféle kell, hát higgye úgy
Katy
Katy!
Kár, hogy te egy-két 'szakkönyvet' sem olvastál el. Borzalmas, hogy valami olyasmin nevetsz, amivel egyúttal magadat is kineveted.
Katy!
Nem akarlak megsérteni de amit leírtál az öntelt és ostoba.
És egy keresztény ember számára ez nem erény, már ha annak tartod magad. :)
Tévedsz Sörpocak nagyon-nagyon.
Sok tudományos folyóíratot járatunk a férjemmel is, sok szakirodalmat is elolvastam, de ez nem mondható a komentárjaitok alapján ti rólatok /bocs, nem séretni akarok, csupán hogyan lát titeket a másik oldal/
Nem is tudjátok, hogy a barátainkkal mennyit nevettünk egyes számotokra nagyon tudományos dolgokon. Ti ezt halálosan komolyan veszitek, de ti észre vettem, fogalmatok sincs mennyit tévedés, mennyi csalás van az egészben.
Jól van higyjétek, legyetek rá büszkék a tudásotokra, de öszintén mivel vagytok sikeresebbek, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak az életben, mint azok akik hisznek a Teremtö Istenben?
Figyeljétek csak meg, vezessétek vissza a figyelmeteket azokra az országokra, amelyek az evoluciót tartották az egyetlen elfogadható világnézetnek. Mit bizonyítottak be? Ott talán nem voltak depressziósak az emberek? Boldogan éltek amíg meg nem haltak?
Öszintén, figyeljétek meg, hogy a híres tudósok, akik valamit tettek az emberiségért, többnyire hittek Istenben. Ezt hogyan tudjátok elfogadni?
Fel tudtok hozni, csak egyetlen egy hatalmas tévedést, csalást az evolúcoval kapcsolatban? És ha igen, honnan tudjátok hogy amit veletek etetnek a "tudósaitok" , holnap nem lesz csalás? És csupán csalás áldozatai lehettek?
Miért vált ki belöletek agresszivitást, ha valaki nem hisz a ti hitetekben?
Katy :-)
Kedves Katy!
Haboztam, hogy válaszoljak e, de azt hiszem nem árt tisztázni néhány dolgot.
Nem hinném, hogy pofonok csattantak volna, beszélgetünk, semmi komoly bunyó és az hatásos beszólásból Te is kivetted a részed.
Az nagyszerű, ha sok tudományos folyóiratot járattok a férjeddel, de ha el is olvassátok, az általánosságban nem tükröződik az írásaidban.
Ha a barátaitokkal nevettek ezeken, akkor nem csoda, hogy tudatlanok maradtok, mindenesetre vicclap helyett jó szórakozás lehet, csak most azt nem értem, hogy azt akarod bizonyítani, hogy Te "tudományosan", vagy azt, hogy humorosan vagy képzett?
Az, hogy ki sikeres, ki nem, az nem függ össze azzal, legalább is szerintem, hogy milyen eszméi, téveszméi lehetnek. Illetve nekem az a véleményem, hogy egy megalapozott sikerhez fontos az alapokat is rendesen lefektetni és a világnézet az alapokhoz tartozik.
Depresszió a vallásos országokban a leggyakoribb, az USA híres erről, de szerintem a vallásos neveltetés jelentősen okozhatja ezt. A csalódás, ami akkor éri egy volt hívőt, amikor rádöbben, hogy maszlagban hitt, nem lehet elhanyagolható ok, de aki vallásos neveltetése folytán tévesen áll a világhoz, pl.: a párkapcsolatokhoz, azt más súlyos lelki trauma is könnyebben érheti.
Ami a tudósokat illeti, azok vagy hittek, vagy nem. A gondolkodó embernek mindig voltak ezekkel a mesékkel problémái, csak nem volt módjuk kifejezésre juttatni és lehet disztingválni, valakit tisztelhetek valamiért, másért meg nem.
A tudomány azért elfogadható, mert nem törekszik csalásra, nem akar becsapni, ellenkezőleg, fel akar világosítani, tisztázni akarja a dolgokat.
Ezekben a kérdésekben nem lehet hinni, nem a megfelelő szót használtad és szerintem a Te harsogó véleménynyilvánításod inkább az agresszív, amit még keresztény körökben is sokallanak kissé, lásd fentebb.
Mindent összevetve, nem kötelező harciasan vitába szállni a valláskritika rovatban, de ha ezt megteszed és netán alulmaradsz az érvekkel szemben, akkor talán helyesebben tennéd, ha siránkozás helyett leszűrnéd a tanulságot.
Sajnos nem hinném, hogy képes lehetsz erre, de legalább a következő alkalommal is lesz kivel vitatkozni.
üdv
Nézd utolsó, igazán nem tudtál semmi érvet sem felhozni, ez csupán kritika, de nem érv.
Nem tudod mit olvastunk a barátainkkal, de már tudod, hogy el vagyunk maradva. Hát nagyon tudományos. :-D
Hallottál valamikor a gulagokról?
Tudod miért van Amerikában annyi depressziós? Mert ök mindennel régóta a psychiáterhez járnak.
Mit mondolsz miért van olyan sok öngyilkos Japánban? Fejlett ország, de ök még szégyenlik, hogy psychiáterhez járnak.
Még a mi országainkban is sokan sajnos szégyenlik a betegségüket, inkább otthon kínlódanak.
Így persze a statisztika egészen mást mutat, mint a valóság. )
A múltkor olvastam, hogy Angliában már a gyerekekkel is járnak a psychiáterhez, mert mobiltelefon függök....
Hát Magyarországon mennyi lenne, ha elmennének vele az orvoshoz?
Hogy te hiszel, vagy nem hiszel, az a te dolgod, csak az az érdekes, hogy olyan borzalmasan sértödékenyek vagytok.
Miért?
Katy
Kedves Katy!
Persze, hogy kritika, mit vársz egy kritikai rovatban?
:)
Nem azt írtam, hogy elmaradott vagy, hanem azt, hogy nem tükröződik az írásodban, hogy komoly tudományos folyóiratokat tanulmányozol. Te nem lehetsz elmaradott, legfeljebb azok a gondolatok, amikben hiszel, na tessék, ezt gondolom.
Szerintem nem azért lesznek az amik depressziósok, mert pszichiáterhez járnak, hanem fordítva, azért járnak oda, mert azok lesznek, de mindegy, hagyjuk, nem bonyolítom.
A japánokon nem csodálkozom, egy olyan kultúra, ahol a harakiri a legnagyobb dicsőség, vagy a kamikáze pilóták, akik a szamuráj hagyományok alapján azt tartották, hogy a kötelesség súlyosabb, mint a (már nem emlékszem pontosan, valami bazi nehéz dolog), de a halál könnyebb a tollpihénél. Na szóval náluk az öngyilkosság nem olyan rettenetes.
A depresszió meg nem a szégyennel függ össze, hanem az életkedv elvesztésével, régen is volt ez, csak másképpen hívták. Az ókorban a melankólia, később az életuntság szavak jelenthetik. Igazából annyiban hasonlít az AIDS-hez, hogy pont az beteg, aminek a betegséget meg kellene gyógyítani, az egyiknél az immunrendszer, a másiknál pedig az a valami, ami az életkedvvel és az akaraterővel összefügg, nem vagyok orvos, ennyit tudok róla.
Részemről nem vagyok kifejezetten sértődékeny, sőt kijelentem, szívesen olvasom a kommentjeidet, most is határozottan jó a kedvem, azt is mondhatnám, hogy nevetek.
:D
üdv
tzolko
A gulag hogy kerül ide?
(Volt szovjet munkatábor)
"Sok tudományos folyóíratot járatunk a férjemmel is, sok szakirodalmat is elolvastam, de ez nem mondható a komentárjaitok alapján ti rólatok /bocs, nem séretni akarok, csupán hogyan lát titeket a másik oldal/"
Katy, nagyon érdekelne, hogy mégis mik voltak azok a tudományos folyóiratok, szakirodalmak, amiket ebben a témában olvastál. Tudsz fejből mondani egy pár címet?
a gulagot azért írtam le, hogy ateista rendszer
"forgalmazta" .... sajnos
OLvassuk a csillagászattal kapcsolatos, az archelógiával, természettudománnnyal foglalkozó könyveket és folyóiratokat
Én nagyon szeretem a történelmet, különösképpen érdekel az egyiptomi, babiloni, asszir, és a görög történelem. Már a római nem annyira....a középkorit sem szeretem, mert nagyon felbosszat, a sok keresztes háború, meg a papok gyalázatossága :-(
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!