Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan tudnék végre megszabadu...

Hogyan tudnék végre megszabadulni Istentől?

Figyelt kérdés
Elegem van már abból, hogy mindig éri az embert rossz dolog, így engem is, és próbálom felfogatni vele, hogy én már nem szeretem, mert már nagyon kihúzta a gyufát, de hiába, ő egyszerűen falra hányt borsó, és csak csinálja! Komolyan, Isten süket vagy csak egy utolsó szem*tláda?? Az meg, hogy ez azért van, mert Éva és Ádám ettek a "bűnbogyóból", az erre nem kifogás!! Arról, hogy az a két hülye r*hadék bűnbe esett, arról mi nem tehetünk, és én sem tehetek. Ez szerintetek igazságos úgy, hogy kettőjük miatt ártatlan generációk százai viselik Ádám és Éva bűnbeesését?! Mert szerintem NEM!!!!!!

2014. márc. 1. 21:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Ha azt vártad Istentől, hogy ha hiszel benne téged nem fog érni baj, hát jó nagyot tévedtél. Érdekből nem lehet Istent szolgálni és ő sem akarja.
2014. márc. 2. 12:31
 12/29 A kérdező kommentje:
Ezt hívják igazságtalanságnak. Isten elvárja, hogy higgyek benne, meg ilyeneket, azonban nekem is vannak elvárásaim! Csak az a baj, hogy Isten el van kényeztetve, és ezért van az, hogy a mi elvárásaink már nem igen teljesülnek! Elég szomorú! :(
2014. márc. 2. 13:24
 13/29 anonim ***** válasza:
Nem isten várja el, hogy higgy benne, hanem a papok. És gondolkodás nélkül menj arra, amerre ők mondják, mint a birka! Ja és tartsd el őket!
2014. márc. 2. 13:46
 14/29 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utolsónak a válaszát! Egyébként én is sejtem, hogy ez az, mert anyukám is megmondta, hogy a vallást azért találták ki, hogy az emberek féljenek és lehessen irányítani őket, meg erre bizonyos jelek is mutatnak. Úgyhogy ez tényleg nagyon könnyen meglehet!
2014. márc. 2. 14:18
 15/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A terrorizmust találták ki erre. Meg a gazdasági válságot.

2014. márc. 2. 17:16
 16/29 anonim ***** válasza:

Istent nem kitalálták, mert van, hiszen Ő hozta az életet létre.

s hogy némelyek hogyan élnek vissza Isten szavával az egyéni felelősségük, megfogják kapni érte a "jutalmukat" a tetteik szerint.

Bár a kérdésemre nem adtál választ, de elmondom, hogy Isten senkit nem bánt, és senkinek a bánatában nem gyönyörködik.

Mivel nem válaszoltál, hogy milyen értelemben akarsz megszabadulni tőle ezért nem tudok válaszolni,

Más különben pedig Ő halhatatlan életű, és mindenható, és Ő nem fog "meghalni" azért, hogy megszabadulj Tőle.

2014. márc. 2. 18:02
 17/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, te/ön (vagy) az ötös válaszoló, ugye? Ha igen, holnap leülök a géphez, és írok. Ma a választ leírtam egy papírra, mert kicsit hosszú, és majd onnan begépelem, mert most mobilon vagyok, és itt kicsit lassabb lenne, mert pötyögtetni kell. Amúgy most megmondom, hogy nem azt kívántam, hogy Isten meghaljon, hanem csak hogy szálljon le rólam. De most például megint kihúzta Isten a gyufát nálam, mert az történt velem, hogy elfelejtettem a hosszú választ megírni, pedig nagyon meg akartam.
2014. márc. 2. 22:18
 18/29 A kérdező kommentje:
*Vagy a hatos számú válaszoló vagy/ön?
2014. márc. 2. 22:26
 19/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"De most például megint kihúzta Isten a gyufát nálam, mert az történt velem, hogy elfelejtettem a hosszú választ megírni, pedig nagyon meg akartam."

S ez Isten hibája? Már ne is haragudj de ezt még is hogyan képzeled el? Hogy Isten "miniamnéziát" idéz elő nálad csak azért hogy elfelejtsed leírni?

Meg miért tenne ilyet?

Nem áll össze. Vagy inkább arról van szó hogy mindenki hibás kivéve téged? Nem akarod felvállalni a felelősséget?

2014. márc. 3. 10:53
 20/29 A kérdező kommentje:

Kedves hatos válaszoló!

Most megírom a válaszomat, amit már tegnap meg akartam írni.

"Persze azt engedd meg, hogy hozzá tegyem, hogy ezeket a rossz dolgokat nem Isten csinálja, ezért nem hagyhat abba olyasmit, amit nem Ő tesz."

Akkor miért tanítják azt (pl. templomban vagy hittanórán), hogy a kellemetlen dolgok is Istentől vannak? És ha mégsem Ő teszi ezeket, akkor is, miért nem akadályozza meg?

"Az öröklött bűnről pedig, hiába kapálóznak ellene létezik, mert a Biblia ami Isten szava kerek perec leírja.

az tény kedves, hogy Jézus meghalt, De a halálának jogi érvényessége még nem lépett életbe,

s egyébként is csak azokra vonatkozik akik nem csak Hisznek Jézus halálában, hanem élik is a keresztény életet melyet Jézus példaként hagyott."

Elég szomorú, hogy hiába kapálóznak, ugyanis láthatná Isten, hogy ez nem igazságos, hisz egy bűnt nem lehet örökölni, ez most olyan, mint hogyha az apa elment volna lopni, amit be is vasalnak rajta, és akkor a fián is bevasalják a lopást, amiről ő még csak nem is tehet?? Ugyanúgy mi sem tehetünk Ádámék bűnéről, ezért igazságtalan ez, hogy nekünk is viselnünk kell ennek a bűnnek a következményeit!

"Azután gondolkodj el azon is kérlek, hogy Istennek is vannak jogai, és neki ugyan olyan rosszul esik, hogy semmibe veszik Őt mint ahogy neked is, hogy mások helyett még rossz dolga van azoknak akik szeretnének szépen Isten törvénye alatt élni."

Én elhiszem, hogy neki is vannak jogai, de ugyanúgy nekünk is. Én csak úgy nem veszem semmibe. Kb. két évvel ezelőtt voltam a legvallásosabb az életemben, nagyon sokat imádkoztam, hittanra is jártam, csak erre mit kaptam: mindenki hülyének nézett és még csak meg sem akadályozta Isten ezt, és amikor meg imádkozom, akkor a dicsőítésért a rosszat kapom, a kérésnek pedig a visszáját, azaz ahelyett, hogy jó dolog történne velem az imádságért, mindig rossz dolog ér engem, és én ezek után is mindig adtam neki újabb és újabb esélyt, de sajnos már én is elértem azt a azt a kritikus szintet, hogy ezeket az igazságtalanságokat megelégeltem, és így már csak én is erre jutottam, azaz a semmibevételre.

"S "marhajó" hogy örökké Ő van gonosszá kiáltva, amíg az aki miatt az egész történik lapít, és semmi "bántása" nem esik.

Még soha nem hallottam hogy valaki tett volna az ellenségnek szemrehányást. Szépen megússza még a káromló szavakat is.

Persze ezt nem is javaslom, mert nagyon bosszút tud állni azokon akik próbálkoznak ezzel."

Ehhez annyit tudok írni, hogy eléggé sajnálom Istent, hogy ahelyett, hogy azt érezné, és elgondolkodna azon, hogy miért próbálkoznak egyesek azzal, hogy megszabaduljanak tőle, inkább neki áll feljebb, fel van háborodva, és bosszút kell állnia mindenképp! Kezet foghatott volna Hitlerrel vagy Sztálinnal!!! Ők is olyan véres diktátorok voltak, mint Isten!

"Előre bocsátom, hogy mélyen együtt érzek veled, mert nekem sem könnyű, tudnék mesélni.

Viszont az érdekelne, hogy milyen elképzelésed van, mit jelent neked, hogy Istentől megszabadultál?

Hogyan gondolod?"

"Zár szóként:

Mit jelent nálad az, hogy Istentől megszabadulni?

S akkor talán tudnék is válaszolni...."

Az, hogy "megszabadulni Istentől" azt jelenti, hogy elegem van a "próbatétel" nevű provokációiból. Miért kell ezt csinálnia az emberekkel, mikor mindenhatósága révén úgy is belelát az emberekbe? Valószínűleg a "próbatétel" csak egy álcanév, amivel félre tudja vezetni az embereket, de engem azonban nem tud félre vezetni, mert ha Ő mindenható, akkor úgyis rájövök erre! A lényeg viszont az, hogy elegem van ebből és szeretném, ha Ő végre leszállna rólam! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat/válaszát! Am ha tudnál/tudna mesélni, akkor nyugodtan mesélj/meséljen csak akár nyíltan, akár privát levélben, hátha tudnék én is segíteni, ha meg kérdése is van, válaszolni rájuk! :)

2014. márc. 3. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!