A r. katolikusok azután is fognak dohányozni, hogy túlélik Armageddont?
"szerintem a kérdés ilyeténforma feltevése nem igazán helytálló, amennyiben az igazság érdekel, nem csak azt az illetőt, és/vagy a római katolikusokat akarod elítélni."
A kérdés lényege, hogy lesz-e dohányzás az Isten új világában, amiről Ézsaiás beszél. Vagyis lesz-e ott olyan ember, aki mások orra alá fog füstölni, mint most és emiatt passzív dohányzás és tüdőrák lesz-e osztályrésze azoknak, akik kénytelenek mások füstjét elviselni.
Hogy a katolikus példát hoztam fel, ez azért van, mert konkrét esetről van szó, és ők állításuk szerint hisznek Istenben és az Ő igéjében. Nekik kell erre választ adniuk, hogyan gondolják, nem pedig hitetleneknek, akik nem hisznek az ilyesmiben.
Szia
Remélem, hogy nem vagy Jehova Tanúja. Mert ilyen kérdést nem teszünk fel embereknek.
S félő, hogy az Armageddon szót, mivel mi használjuk gyakrabban, velünk azonosíthatnak.
Így is szidnak minket, s ez csak olaj a tűzre.
Ha valaki dohányzik X vallás tagjaként az az Ő dolga.
A Biblia viszont leírja, amiért nem értem hogy miért kérdezel ilyet, hogy kik nem öröklik Isten országát.
Eleve oda csak azok juthatnak be akik már most gyakorolják a keresztény életet az élet minden területén.
Ott pedig esélye se lesz rosszat tenni.
Katy Weaver
Az Utolsó Ítélet után megdicsőült test leszünk egy transzcendenciális állapotban, tehát magyarul megszűnnek ezek a földi dolgok, mint pl. dohányzás. Egyszerűen nem lesz rá szükségünk, mint sok másra (étel, ital) sem.
Egyébként római katolikus vagyok és nem dohányzom, tehát ne általánosítsunk, vagy tanuljunk meg pontosabban fogalmazni.
" megszűnnek ezek a földi dolgok, mint pl. dohányzás. Egyszerűen nem lesz rá szükségünk, mint sok másra (étel, ital) sem."
Ézsaiás nem földi körülményekről beszél az idézet szerint?
A dohányzásra most szükség van? Na és hogy szűnnek meg, Isten kiveszi a szájukból a cigarettát, akkor most miért nem veszi ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!