Tényleg elitélik az embert a nagy katolikusok, ha más vallásban keresem a hitem?
Nem ítéllek el, mert nincs hozzá jogom. Sőt, az Egyház sem ítél el. Mi csak azt mondjuk, hogy a buddhisták között nagyon sok értékes ember van és azt gondoljuk, hogy Isten örömmel fogadja azt is, ha valaki Buddha tanításai szerint él. Viszont ez azokra vonatkozik, akik buddhistának születtek és nem ismerhetik Jézust. Ha egy keresztény hirtelen buddhista lesz, akkor kicsit olyan, mintha visszalépne. Elítélni nem fogom, mert szíve joga abban hinni, amiben akar. Arról nem is beszélve, hogy mi európaiak vagyunk, teljesen más kultúrkör, mint amiből a buddhizmus kinőtte magát. Eddigi tapasztalataim során, aki itt buddhista lett, az kb. abban nyilvánult meg, hogy kiszemezgette a buddhizmus tanításából azokat, ami neki tetszett, a többi, mint pl. a roppantul szigorú önmegtartóztatásuk (véleményem szerint ilyen téren sokkal szigorúbbak nálunk) az meg smafu.
Viszont itt ebben a kérdésnek az esetében ez a mi felelősségünk, vagyis a rokonoké: most már "botránkozhatnak", de esetleg ha korábban megismertették volna a kérdezővel Jézust, akkor most nem akarna áttérni.
Én Odinban hiszek.
Akkor most pogány vagyok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!