Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg elitélik az embert a...

Tényleg elitélik az embert a nagy katolikusok, ha más vallásban keresem a hitem?

Figyelt kérdés
Rokonaim nagy katolikusok, vallásosoak. Én már vallás iránt kezdtem nyitni (buddhizmus) Mikor ezt megtudták a nagy katolikus rokonok, azonnal megvoltak botránkozva, hogy merem ezt megtenni, én katolikus vagyok stb. Miért voltak így felháborodva? Katolikusok szerint ez az egy vallás az igaz hit?
2013. máj. 20. 16:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A családon van leginkább a felelősség, mert ők voltak azok, akik nem tanították meg neked a lényeget, ahogy írta a 8-as válaszoló is.

Áttérés előtt fuss neki még egyszer a kereszténységnek, mert valószínűleg nem ismered.

2013. máj. 21. 07:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Az úgy valószínűleg nem igaz,hogy minden katolikus elítéli a más vallásúakat/vallásokat,de alapvetően minél buzgóbban gyakorol egy vallást valaki,jellemzően annál inkább szűkül a látótere,és a toleranciaszintje.Én muterom katolikus hitoktató volt,és mondta nekem,mikor kicsi voltam,hogy a katolikus az egyetlen igaz vallás.Szerencsére voltam olyan önálló,hogy később már nem hittem el neki ilyeneket.
2013. máj. 21. 18:53
 13/16 anonim ***** válasza:
Halottad már ezt a szót: eretnek?
2013. máj. 22. 14:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Bizony, nem elítéltek, csak szomorúak, mert elfordultál Istentől. Egyébként szerintünk a katolikus a legtökéletesebb felekezet, aztán jönnek az ortodoxok, aztán az evangélikusok, aztán a reformátusok, aztán a többi keresztény egyház, a többi pedig már totál tévút.

Egyébként egyetlen igazság van, és így aztán egyetlen igaz hit.

2013. máj. 27. 17:47
 15/16 anonim ***** válasza:
"legtökéletesebb felekezet"? Ez se olvassa a különböző országokban a katolikuys egyházat megrázó óriási botrányokról szóló híreket.a katolikusok inkább a legellenszenvesebb felekezet lassan szerintem.
2013. máj. 28. 21:29
 16/16 anonim ***** válasza:

A "nagy katolikusok" biztos elítélnek.A nem annyira nagyok nem biztos.

"Katolikusok szerint ez az egy vallás az igaz hit?"

Lehet,hogy naiv vagyok,de szerintem minden vallás ezt hiszi magáról.

2014. máj. 13. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!