Tényleg elitélik az embert a nagy katolikusok, ha más vallásban keresem a hitem?
Figyelt kérdés
Rokonaim nagy katolikusok, vallásosoak. Én már vallás iránt kezdtem nyitni (buddhizmus) Mikor ezt megtudták a nagy katolikus rokonok, azonnal megvoltak botránkozva, hogy merem ezt megtenni, én katolikus vagyok stb. Miért voltak így felháborodva? Katolikusok szerint ez az egy vallás az igaz hit?2013. máj. 20. 16:50
11/16 anonim válasza:
A családon van leginkább a felelősség, mert ők voltak azok, akik nem tanították meg neked a lényeget, ahogy írta a 8-as válaszoló is.
Áttérés előtt fuss neki még egyszer a kereszténységnek, mert valószínűleg nem ismered.
12/16 anonim válasza:
Az úgy valószínűleg nem igaz,hogy minden katolikus elítéli a más vallásúakat/vallásokat,de alapvetően minél buzgóbban gyakorol egy vallást valaki,jellemzően annál inkább szűkül a látótere,és a toleranciaszintje.Én muterom katolikus hitoktató volt,és mondta nekem,mikor kicsi voltam,hogy a katolikus az egyetlen igaz vallás.Szerencsére voltam olyan önálló,hogy később már nem hittem el neki ilyeneket.
13/16 anonim válasza:
Halottad már ezt a szót: eretnek?
14/16 anonim válasza:
Bizony, nem elítéltek, csak szomorúak, mert elfordultál Istentől. Egyébként szerintünk a katolikus a legtökéletesebb felekezet, aztán jönnek az ortodoxok, aztán az evangélikusok, aztán a reformátusok, aztán a többi keresztény egyház, a többi pedig már totál tévút.
Egyébként egyetlen igazság van, és így aztán egyetlen igaz hit.
15/16 anonim válasza:
"legtökéletesebb felekezet"? Ez se olvassa a különböző országokban a katolikuys egyházat megrázó óriási botrányokról szóló híreket.a katolikusok inkább a legellenszenvesebb felekezet lassan szerintem.
16/16 anonim válasza:
A "nagy katolikusok" biztos elítélnek.A nem annyira nagyok nem biztos.
"Katolikusok szerint ez az egy vallás az igaz hit?"
Lehet,hogy naiv vagyok,de szerintem minden vallás ezt hiszi magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!