Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki mesének tartja hogy a...

Szeressük egymást kérdése:

Aki mesének tartja hogy a makitól származunk, és nem fogadja el az evolúciót, az hitetlen?

Figyelt kérdés
2014. febr. 25. 11:17
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%

"Igen, az is hívő, aki az evolúcióban hisz.

Nem tudták még bizonyítani, aki ezt állítja, az nézzen utána. "

Tudták bizonyítani. Elég furcsa is lenne, ha egy hipotézist csak úgy hukk-mukk-fukk beleillesztenének a gyógyászatba.

Az evolúció, mint biológiailag, mint pszichológiailag bizonyítva van. Nézz utána.

2014. febr. 25. 17:35
 12/39 anonim ***** válasza:

Úgy van, kedves Kérdező, bizony, bizony, hitetlen kutya, mondhatnám azt is, hogy gyalázatos eretnek, aki nem fogadja el, most mindegy, hogy mit is pontosan.

Enyhébb esetben százszor elmondja a kötelező fohászt:

- Tudomány, ki vagy a lombikban, mérettessék meg a Te neved..."

Sajnos, ha visszaeső a megátalkodott, akkor izzó atommáglyán hamvad el az örök és fényességes, mindent bevilágító Tudomány dicsőségére és az atomjai, amelyek fertőzöttek a gonosz kételkedéssel, egy fekete lyukban fognak sínylődni, örökkön - örökké és soha többé nem kerülnek az eseményhorizonton kívülre.

2014. febr. 25. 19:02
 13/39 anonim ***** válasza:
32%

"mint pszichológiailag bizonyítva van."

Pffff...

A pszichológiában pont nincs.

Legfeljebb Richárd Dawkins ratyi evolúciós pszichológiájában.

De az meg olyan nulla, hogy nagyon nulla.

2014. febr. 25. 20:15
 14/39 anonim ***** válasza:
87%

Nem lehetsz egy tanult ember, ha erről nem tudtál. Már csak a nonverbális kommunikáció egyes sajátosságai az evolúciónkból adódik. Majd akkor írogass ilyen témában, mikor nem csak Dawkins nevét tudod ide firkantani, hanem a többi olyan tudós nevét is (akiből nem egy-két tucatnyi van) akik szintén ezen a pályán tevékenykednek és ezt kutatják.

Meg fogsz lepődni, hogy milyen eredményeket értek el ezen témával kapcsolatban, sőt lemerem fogadni, hogy magadon is tapasztalni fogod a kutatási eredményeket. Csak ugye aki lusta, az az is marad.

2014. febr. 25. 21:13
 15/39 anonim ***** válasza:
23%

"Már csak a nonverbális kommunikáció egyes sajátosságai az evolúciónkból adódik."

Ennyi hozzáértéssel én nem mertem volna ilyen fölényes hangnemben fröcsögni.

A nonverbális kommunikáció személyenkénti eltérését jobban meg lehet magyarázni a személy "tudatalattijával".

Persze ha nagyon akarjuk ráhúzhatjuk az evolúciót, csak hát minek?

Semmin nem változtat, teljesen jelentéktelen.

Az evolúciós pszichológia pusztán kis légypiszok.

Még csak köszönő viszonyban sincs az olyan nagy pszichológiai irányzatokkal mint Sigmund Freud Pszichoanalízise, vagy Carl Gustav Jung analitikus pszichológiája.

Hol kap szerepet az evolúció ezekben a nagy pszichológiai irányzatokban?

Hol kapott szerepet az evolúció Carl Rogers humanisztikus pszichológiájában?

Hol az evolúció Alfred Adler individuálpszichológiájában?

Ezek az irányzatok képezik együtt az igazi pszichológiát.

Az evolúciós pszichológia nem igazi pszichológia.

És köszöni szépen, de nagyon jól megvan az evolúció nélkül is.

2014. febr. 25. 22:31
 16/39 anonim ***** válasza:
59%

Aki mesének tartja, hogy a gravitáció létezik, az hitetlen?

...most már én is támogatom, hogy csak az írhasson ide, aki egy IQ teszten legalább 80% eredményt elért.

Már csak azt kellene kitalálni, hogyan szűrjük ki a lustákat és a szándékos rongálókat.

2014. febr. 26. 01:40
 17/39 anonim ***** válasza:

"Ennyi hozzáértéssel én nem mertem volna ilyen fölényes hangnemben fröcsögni. "

Remélem ezt egy tükör előtt állva írtad...

"A nonverbális kommunikáció személyenkénti eltérését jobban meg lehet magyarázni a személy "tudatalattijával"."

Én a minden emberben hajlamos gesztusokra és viselkedésmintákra gondoltam. Gondoltam az érintésekre (haptika) a test mozgásán (kinetikára) a hangmélyedésére és erejére. Ezek tényleg erősen tudatalattiak és személyenként változóak, de megtalálni bennük az evolúciós hátteret. Ezen irányzat vél összefüggést találni ember és állat tudatalatti viselkedésében, ami magával hordozza azt az elmélkedést, hogy evolúció szempontjából mi is csak állatok vagyunk. Gondolok ilyenkor az emlősagyra(limbikus rendszer), mikor az adná ki a jeleit (sőt adja is ki) de mi azzal a fránya neocortex-ünkel olykor-olykor megakadályozunk.

A pszichológia inkább a neocortex-el foglalkozik, de ami az evolúció mellett áll, az a limbikus rendszer, ami ősidőktől kezdve elkísért minket, még ha annak idején önkéntelen idegrendszeri mechanizmusként is reagált.

"Az evolúciós pszichológia pusztán kis légypiszok. "

Attól még az evolúciót támasztja alá, ami ellen semmit sem tudsz tenni. Ez van. De nem fogom most azért koptatni a klaviatúrát, mert valaki lusta olvasni és megérteni.

De, ha a nonverbális kommunikáció ennyire kis légypiszok, akkor adj már valami jó kis eredet magyarázatot a következő 3 válaszreakcióra, ami nem csak az emberekre, hanem az állatvilágnak (főképp emlősök) jelentős részérénél is megfigyelhetőek: megdermedés, megfutamodás, megküzdés. (nem kell válaszolni)

2014. febr. 26. 16:34
 18/39 anonim ***** válasza:

"Ezek az irányzatok képezik együtt az igazi pszichológiát. "

Jah, erre még azt akartam reagálni, hogy a nonverbális kommunikáció, hivatalosan is a rendfenntartás és igazságszolgáltatás részét képezi. Szóval nem hiszem, hogy ez amolyan semmiség lenne.

És, ha itt most konkrétan az "evolúció pszichológiai" használhatatlanságára gondolnál, akkor szólok, hogy az evolúciót a pszichológia jelentős részében eredetmagyarázatként használják, és eddig beleillett a puzzle-be.

2014. febr. 26. 16:40
 19/39 anonim ***** válasza:
25%
Az evolúcióhoz ma már (biokémiai ismeretek) sokkal nagyobb hit kell,mint a teremtéshez.
2014. febr. 28. 00:57
 20/39 A Tengerész ***** válasza:
100%
Hehe. Nem hitetlen, csak tudatlan. 1.Nem a makiktól származunk. 2. Az evolució nem erről szól.
2014. márc. 1. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!