Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Jehova Tanúi. Ha nincs...

Kedves Jehova Tanúi. Ha nincs ilyen dátum a Bibliában, akkor mi alapján állítjátok, hogy Jézus egy bizonyos időponttól már a Földön van, már megszűnt Mihály arkangyal lenni és mindezt láthatatlanul?

Figyelt kérdés
Elég ha az Őrtorony azt írja, vagy van konkrét bizonyíték, támadhatatlan érvrendszer, amit másoknak is el kell fogadnia?

2014. febr. 23. 13:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"A demokráciában fog összeomolni a világ gazdasága, az ökológia, és a vezetés, mert igazából az egész világot a kapzsi pénzéhes utólsó senkik kezébe került a világ sórsa a demokrácia által!!!"

Te ezt most komolyan mondtad? Egyáltalán mennyire vagy képben? Jah, hogy neked az kell, hogy egy király/császár/szervezet irányíttassa az életedet...aham.

Csak azért, mert a vallásod belesulykolta a fejedbe, hogy a világ romlott és kapzsi, még nem biztos, hogy igaz. Már sok évszázad óta most van a világ a legjobb állapotban társadalmilag.

A demokrácia maga, semmi rosszat nem tett, ha nem tudnád. A gazdaság pedig végképp nem egy politikai berendezkedés miatt fog összeomlani,, és ebből is látszik, hogy egy cseppet sem tudsz értelmes gondolatokat fűzni a dologhoz, csak összehordtál valamit.

2014. febr. 24. 15:38
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Vidiripi

"Jézus nincs a Földön, és Fizikailag soha nem is fog testet ölteni újra, és a Földre jönni."

Akkor is látható lesz az emberi szem számára.

Máté 24:24 Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is.

25 Íme, előre megmondtam nektek. 26 Azért ha azt mondják majd nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! 27 Mert amint a villámlás napkeletről támad, és ellátszik egész napnyugatig, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is.

Ha támadnak hamis krisztusok akkor azok láthatóak lesznek. Vagy azok sem lesznek láthatóak?

Akkor hogyan hitetik el még a választottakat is? Mik azok a nagy jelek és CSODÁK amivel akár még egy választottat is el lehet hitetni? Mi az? Mi olyan történt amire azt lehet mondani hogy hatalmas csoda? S melyik választott hitte el? Mert én ilyenről nem tudok és te?

Máté 24:28 Mert ahol a tetem, oda gyűlnek a saskeselyűk. 29 Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, a hold nem fénylik, a csillagok az égről lehullnak, és az egek erősségei megrendülnek. 30 És akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen, és sír a föld minden nemzetsége, amikor meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel. 31 És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

Máté 24:39 ,ApCsel 1:9, 11-12 ,ApCsel 3:21 , Filippi 3:20 ,1Thesszalonika 4:16 ,

(Filippi 3:20) Ami minket illet, állampolgárságunk az egekben van, ahonnan megmentőt is várunk sóváran, az Úr Jézus Krisztust,

Ezt az igét hogyan magyarázod? Vagy az alábbit?

(2Tesszalonika 1:7) tinektek viszont, akik nyomorúságot szenvedtek, megkönnyebbüléssel, velünk együtt, amikor az Úr Jézus kinyilatkozik az égből az ő hatalmas angyalaival

2014. febr. 24. 15:47
 13/19 anonim ***** válasza:

3#

Az égben repülők vannak meg madarak. :'DD

Akkoriban amikor az ember még nem tudott a levegőben utazni azt találta ki, hogy a felsőbbrendű lények biztos az égben laknak. Azonban most hogy vannak repülők, helikopterek ez az elmélet megdőlt. Mi ahogy az is, hogy valaki nem szülhet gyereket azért mert megszállta őt a "Szent Lélek".

2014. febr. 28. 00:26
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy ha a Jézus mégis csak eljönne újra kinevetné őt mindenki és valaki úgyis megölné mint régen. Mert a lényeg a hitben van, mindenki csak hisz.

A zsidók is hitték, hogy eljön a Messiás és amikor eljött nem fogadták el. Vagy ott van az hogy a "Szent Lélek" megszállt egy csajt és ezért született meg a Jézus. Ha jönne egy Apáca hogy a "Szent Lélek" megszállt senki se hinné el akár igaz akár nem. Mert az ember csak ilyen, hisz és hisz meg vár, de ha eljön az amire várt arra csak legyint. A múltkor is gyereket szült egy Apáca aki állítása szerint nem volt senkivel, nem lehet hogy ő hordta ki most Jézust? Nem! Szóval ha eljönne a csoda, sem törődne vele senki és megint ugyanaz lenen mint régen. Ennyit erről.

2014. febr. 28. 00:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

De most nem emberként fog eljönni és nem egyedül hanem az angyal seregek élén.

2014. febr. 28. 15:50
 16/19 anonim ***** válasza:
9%

"De most nem emberként fog eljönni és nem egyedül hanem az angyal seregek élén."

Ha ez megtörténik rád iratom a házamat, majd leöntöm magam benzinnel és magamra dobok egy gyufát. Erre becsület szavamat adom! Amúgy érdekes, hogy aki 2012-ben azt várta, hogy Jézus eljöjjön de nem jött el az még mindig hisz abban hogy elfog. A hit mikre nem képes. Nekem is volt egy ismerősöm aki azt hitte magáról, hogy ő előző életében Atlantiszon élt, de amint látta hogy nem történt semmi érdekes 2012-ben már nem is foglalkozott a "Szellemi Kamutudományokkal". Még 2012-ben Jehovás vénasszonyok kopogtak be hozzám, hogy ők a Világvége miatt jöttek, sajnos a vasvilla a kert hátsó felében volt...

Na de mindegy.

Nekik is elmondtam és elmondom bárkinek hogy az Istenek csak a mitológiában, a mesékben és a történetekben avatkoznak bele a halandók dolgába. Szépek ezek a mesék, de ezek csak mesék. És itt az a lényeg hogy a tudást fantasztikus történetekbe rejtik, hogy élvezetesebb legyen olvasni. De mivel ez mitológia, azaz mítosz ez sosem fog megtörténni természetesen. Ez ugyanolyan dolog mint a Mikulás vagy a Húsvéri Nyúl. De komolyan ha megtörténnek és itt angyalok fognak repkedni én neked adom a házam. És akkor ejtsünk szót a filozófiáról. Miért ér sokkal többet mint a vallás. Nos azért mert a filozófia nem kitalált történetekre alapoz és fantasztikus elemekre, hanem a megtapasztalásra. És a filozófia nem hitet el képtelen dolgokat az emberekkel, hogy majd eljön a Jézus az angyalokkal, meg ő lesz a Föld meg az Ég Királya.

És akkor kérdezik, hogy miért vagyok a Kereszténység ellen? Pont ezért... mert kihasználják az embereket és ostobaságokat hitetnek el vele. Ez pedig agymosás, volt ilyen gyilkosság is Amerikában. Hogy valamilyen vallási szektás ürge elhitette a követőivel, hogy ő a Megváltó és azok mindent megtettek neki, egyszóval elhittek neki mindent. A gyenge jellemű emberek már olyannyira megtörtek hogy minden képtelenséget elhisznek. Egyszer dolgoztam együtt egy nővel, aki a családját elvesztette egy autóbalesetben. Jobban járt volna ha ő is meghal szerény véleményem szerint. Már 2010-ben is azt hangoztatta hogy pár éven belül eljön Jézus fehér lovon és a holtakat feltámasztja majd és az emberek halhatatlanok lesznek itt a Földön és a testük... akinek csúnya a teste az majd megszépül. És olyanokat mondott még, hogy szerintem ha azt egy pszichológus előtt mondta volna már rég bedugták volna a gyogyóba. Szóval nem kellene az ilyen angyalos-sereges ostobaságokat terjeszteni meg hirdetni, egyrészt marhaság másrészt úgysem történik meg. És ez nem hit kérdése, ha én azt mondom hogy nem történik meg akkor nem fog és kész.

És én nem hiszek.

Kétféle ember van, van aki tud és van aki hisz.

Azt is megmondtam, hogy 2012-ben nem jön el se a Sátán, se a Jézus. Se senki más... ebbe a körbe az UFO-kat is beleértem persze. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy felnőtt ember hogy hihet ilyesmikben. Mert ha egy 5 éves hisz ebben akkor azt mondom hogy rendben van, de egy felnőtt? És akkor jöjjön a lényeg. A szellemi tudományok lényege a szellem és a lélek fejlesztése lenne. De attól hogy valaki a Bibliából idézget és betartja a parancsolatokat azzal nem lesz se bölcsebb se erősebb. A Kereszténység Jézus útja volt, minden embernek megvan a saját útja és nem a más által kitaposott utat kell járnia. Másrészt az Apostolokról is lehetne szólni. Vajon mennyi bölcsesség szorulhatott egy olyan emberbe aki megtagadja a Mesterét? Én kapásból nem olvasnék semmi olyasmit amit ez a Péter írt (jó nem ismerem a történetet, de állítólag a legbölcsebb Apostol a Péter volt aki megtagadta a Jézust, mert félt a haláltól). Mert az a férfi nem férfi aki féli a halált és megtagadja a Mesterét. Gondoljunk csak a szamurájokra, ők bátran vállalták a halált, pedig az uruk csak egy egyszerű földesúr volt és nem "AZ ISTEN FIA".

Másrészről a tudást mindenkinek magának kell megszereznie. Harmadrészről pedig nem családi tragédiák miatt kellene vallásosnak lenni. A szellem fejlesztését egész kis korban kell elkezdeni fejleszteni, nem úgy hogy nem hiszek semmiben és senkiben, aztán 40 éves vagyok és meghal anyu és akkor én mától Isten Útját járom. Szóval nem úgy kell hozzáállni a dolgokhoz, hogy meghalt az anyám, nem tudom elviselni ó Istenem segíts! És itt jön a lényeg. Ez valójában menekülés, a papok azt mondják, hogy halálunk után találkozunk elhunyt szeretteinkkel. Meg minden szép lesz és jó. Meg hogy ez meg az Isten akarata (hát ha az Isten személyesen mondta nekik akkor oké). Ez csak hitegetés. Én Taoista vagyok, elfogadom a dolgok elmúlását, mert ami élt az meg is hal. Ugyanúgy ahogy nappal után jön az éjjel. Jó idő után jön a rossz idő. És ehhez nem kellett nekem semmilyen Istenben hinnem, se imádkoznom, meg híresztelnem hogy majd eljönnek az angyalok és megmentenek a rossztól. Ha a lélek már elég fejlett akkor kibír bármilyen tragédiát és nem viseli meg a halál, mert a bölcs ember tudja hogy mindennek megvan a maga ideje és a maga rendje. Ha egy embernek lejár az ideje azt azt jelenti, hogy elvégzett minden feladatot amit halandó életében el kellett végeznie. Az élet, a halál, a jó, a rossz, a világ és minden ami benne van tulajdonképpen nagyon egyszerű. Csak sajnos az emberek és a vallások szeretnek mindent túlkombinálni. Isteneket és egyéb lényeket kitalálni, parancsolatokat és könyveket alkotni. Persze nem mellékesen a vallások papjainak nem igen van anyagi problémájuk és nem is hadkötelesek. Ehhez hozzá merészelem tenni azt is, hogy a vallásokkal a legkomolyabb az, hogy elhiszi az ember a történeteket amiket bele írnak. Ennek a következménye hogy számos pap és apáca belebolondult már a Szentírásba. Nos beszéljünk akár vallásról akár filozófiáról, ha ebbe a dologba aminek a szellemet és a lelket kellene fejleszteni bele lehet bolondulni, kétséges hogy hasznára van e egyáltalán az emberiségnek. Ki tudja? Ha nem az lenne a Keresztények dilije, hogy minden ember egyenlő és hogy bocsássunk meg ellenségeinknek akkor talán nem fogadtunk volna be az országunkba mindenféle alacsonyrendű népet (cigány, zsidó, cseh, anyám kínja) és nem kegyelmeznénk meg a gyerekeket legyilkoló elmebetegeknek se. És persze akkor nem segítenénk a szomszédos országokon akiknél az elfoglalt országrészek vannak, hanem visszafoglalnánk azokat. Bár ez engem nem nagyon érint mert Japánba fogok költözni, ott meg a népesség 1%-a Keresztény, de ők is csak divatból azok. Csak le akartam írni, hogy szerintem ez a vallás nincs nagy hasznára az emberiségnek sem a fejlődés szempontjából, se semmilyen más szempontból.

Én nem is kívánom hogy valaki megváltson és megvédjen a rossztól. Szeretek a dolgokkal egyedül szembenézni, ha az a sorsom hogy a Pokolba jutok (már ha létezik ilyen hely) akkor az a sorsom. De nem kérem senki védelmét és ha már itt tartunk szerintem fontos a rossz. A rossz dolgok által teszünk szert tapasztalatainkra és leszünk egyre bölcsebbek, a jó által pedig el tudjuk fogadni a kegyetlen dolgokat mert erőt ad nekünk. Így tehát mindkét őselemre szükség van fejlődésünk érdekében. De az aki folyton csak egy olyan könyvből idéz ami tele van a "Bölcs Apostolok" írásaival és ezeket ismételgeti az nem tesz szert se bölcsességre se tudásra. A bölcsesség tapasztalás révén jut el hozzánk és nem új nevezett Megváltók, Istenek Fiai, Szent Emberek által vagy bizonyos Parancsolatok betartásával.

2014. márc. 1. 00:58
 17/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha ez megtörténik rád iratom a házamat, majd leöntöm magam benzinnel és magamra dobok egy gyufát. Erre becsület szavamat adom!"

Ha most íratnád rám akkor még lenne értelme de ha akkor akarod amikor megérkezik akkor már nincs értelme.

2Péter 3:10 Az Úr napja pedig úgy jön majd el, mint a tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig égve felbomlanak, és a föld és a rajta levő dolgok is megégnek.

Nem sokra megyek egy elégett házzal.

"Amúgy érdekes, hogy aki 2012-ben azt várta, hogy Jézus eljöjjön de nem jött el az még mindig hisz abban hogy elfog. A hit mikre nem képes."

Neked még nem tűnt fel hogy a világvégét mindig pontos időponthoz kötik?

Ezzel szemben mi áll a Bibliában?

ApCsel 1:7 Mire ő azt válaszolta: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett.

Na a világvége időpontja pont ilyen dolog.

"Még 2012-ben Jehovás vénasszonyok kopogtak be hozzám, hogy ők a Világvége miatt jöttek, sajnos a vasvilla a kert hátsó felében volt..."

Így jártál ,de mint már írtam. ApCsel 1:7

A világvége miatt nem jöhettek. Kivéve akkor ha ott laksz. Akkor érthető a dolog. :)))

"Szépek ezek a mesék, de ezek csak mesék."

Szerintem is vannak szép mesék.

"De mivel ez mitológia, azaz mítosz ez sosem fog megtörténni természetesen."

Ez nem mitológia. Hogyan lehetne az mitológia hogy a Római császár kivégeztette a keresztényeket. Ez történelem és nem mitológia. Ha csak a régészetet és ágait nem tartod mese kutatásnak.

"Ez ugyanolyan dolog mint a Mikulás vagy a Húsvéri Nyúl."

Persze mert a mikulásért meg a nyúlért emberek adják az életüket. Dehogy ugyan olyan. Te még a dolog történelmi részével sem vagy tisztában sajnos.

" Nos azért mert a filozófia nem kitalált történetekre alapoz és fantasztikus elemekre, hanem a megtapasztalásra. És a filozófia nem hitet el képtelen dolgokat az emberekkel, hogy majd eljön a Jézus az angyalokkal, meg ő lesz a Föld meg az Ég Királya."

Mi vagy te időutazó hogy tudod mit tapasztaltak meg az első században az apostolok?

Nem tudod mert nem voltál ott. Így vagy hiszel benne vagy nem. De nem állíthatod azt hogy teljes bizonyossággal tudod hogy mit tapasztaltak meg.

Volt idő amikor azt állították hogy a nagy sebesség miatt az ember elveszíti az eszméletét. Napjainkban meg 800-900 km/órával is száguldoznak utasszállító repülőgépek.

"És akkor kérdezik, hogy miért vagyok a Kereszténység ellen? Pont ezért... mert kihasználják az embereket és ostobaságokat hitetnek el vele."

Költözz Észak-Koreába! Ott nem használják ki az embereket meg államilag üldözik a keresztényeket. Ez csak egy javaslat.

"Ez pedig agymosás, volt ilyen gyilkosság is Amerikában. Hogy valamilyen vallási szektás ürge elhitette a követőivel, hogy ő a Megváltó és azok mindent megtettek neki, egyszóval elhittek neki mindent."

Igen van ilyen meg olyan is van hogy a politikusoknak hiszünk el dolgokat. Aztán még sem úgy lesznek a dolgok ahogyan ígérték. Azt is elhitették a világgal hogy Iraknak vannak tömegpusztító fegyverei. Felsorolod milyenek voltak?

Vagy itt a deviza hitel. Váltig állították hogy ugyan már nem fog 170 fölé menni a svájci frank.

A "megváltóról" meg leírok egy történetet.

Egy személy azt állította magáról hogy ő Jézus.

A misszionáriushoz futva érkeztek emberek. S azt kiabálták neki hogy: - Itt van Jézus! Itt van Jézus!

A misszionárius pedig azt mondta hogy vezessék oda hozzá mert szeretne vele beszélni.

Erre azt mondták neki az emberek hogy előbb szerezni kell egy tolmácsot mert csak úgy tud vele beszélni.

A misszionárius azt mondta hogy akkor ő már nem is akar ezzel az emberrel beszélni.

Mit gondolsz a misszionárius miért nem akart beszélni azzal a személlyel aki azt állította magáról hogy ő Jézus?

"És ez nem hit kérdése, ha én azt mondom hogy nem történik meg akkor nem fog és kész."

Legyen neked a hited szerint. Te ebben hiszel oké nincs ezzel baj. Az a nő meg abban hisz hogy megtörténik. Ezzel sincs semmi baj. Mindenki abban hisz amiben akar.

"És én nem hiszek."

Pedig épp az előbb írtad le a hitvallásodat.

"...ha én azt mondom hogy nem történik meg akkor nem fog és kész."

Ebben csak és kizárólag hinni tudsz mert bizonyítani nem tudod.

"Kétféle ember van, van aki tud és van aki hisz."

Meg aki hisz és tud is.

"Azt is megmondtam, hogy 2012-ben nem jön el se a Sátán, se a Jézus. Se senki más... ebbe a körbe az UFO-kat is beleértem persze."

Helyes nagyon igazad van. Mint ahogyan már említettem a Bibliában nincs világvége időpont. Bármit is mondanak egyesek vagy kettesek.

"Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy felnőtt ember hogy hihet ilyesmikben."

Én sem tudom elhinni hogy felnőtt emberek hogyan hihetnek még a politikusok ígéreteiben. Pedig ciklusokként megtörténik. De ilyen világban élünk.

Ja meg azt sem értem hogy hogy van az hogy az emberek akik olvasták a bibliát azok mégsem hisznek. Ezt sem értem hogy hogy lehetséges. Bár erről van egy sejtésem.

"Mert ha egy 5 éves hisz ebben akkor azt mondom hogy rendben van, de egy felnőtt?"

Az semmi. Képzeld el hogy vannak olyanok akik egyetemre vagy főiskolára járnak és ott lesznek hívő emberré. Orvos ,mérnők ,turbinagépész ,tanár ,pilóta s ilyen társadalmi rétegben is megtalálhatóak a hívő emberek. Hisznek abban hogy létezik Isten és a fia Jézus Krisztus Bibliát olvasnak és igehirdetésekre járnak a gyülekezetekbe.

"De attól hogy valaki a Bibliából idézget és betartja a parancsolatokat azzal nem lesz se bölcsebb se erősebb."

Mondod ezt úgy hogy nem ismered a Bibliát. S most nem azt mondom hogy nem hiszel hanem azt hogy nem ismered. Már hogy a tartalmát részleteiben. Tehát a benne található adattömeget vagy információt. Nevezed ahogy akarod. (nem összekeverendő a vallásokban lévő információval)

Ebből kiindulva azt állítom hogy tévedsz.

"Mert az a férfi nem férfi aki féli a halált és megtagadja a Mesterét."

Tudod hogyan halt meg Péter?

"Másrészről a tudást mindenkinek magának kell megszereznie. Harmadrészről pedig nem családi tragédiák miatt kellene vallásosnak lenni."

Hát azért jobb ha jár iskolába és tanul. Szerintem.

S aki nem az miatt lesz vallásos ugyan is ilyenek is vannak rengetegen. Akkor velük mi a helyzet?

"A szellem fejlesztését egész kis korban kell elkezdeni fejleszteni, nem úgy hogy nem hiszek semmiben és senkiben, aztán 40 éves vagyok és meghal anyu és akkor én mától Isten Útját járom."

Tanárnak kellene menned olyannak aki felkészíti a szülőket a gyermeknevelésre. Tanítsd őket.

"Ez valójában menekülés, a papok azt mondják, hogy halálunk után találkozunk elhunyt szeretteinkkel."

Igen az Amerikai elnök meg anno azt mondta hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak.

Javaslom nézd meg a Zöld zóna című filmet.

"Meg hogy ez meg az Isten akarata..."

Mi Isten akarata?

"Én Taoista vagyok, elfogadom a dolgok elmúlását, mert ami élt az meg is hal."

Igen én meg keresztény vagyok és én is elfogadom a dolgok elmúlását.

2Péter 1:14 Mint a ki tudom, hogy hamar leteszem sátoromat, a miképen a mi Urunk Jézus Krisztus is megjelentette nékem.

Oké tudom hogy te nem vagy kibékülve Péterrel de ezt talán még elolvasod.

Így kell lennie de majd eljön az ideje amikor a halál eltöröltetik.

"Ha a lélek már elég fejlett akkor kibír bármilyen tragédiát és nem viseli meg a halál, mert a bölcs ember tudja hogy mindennek megvan a maga ideje és a maga rendje."

Igen persze. Ezért szoktak sírni az emberek szerettük elvesztésekor. Mert bölcsek.

Hihető!

"Ha egy embernek lejár az ideje azt azt jelenti, hogy elvégzett minden feladatot amit halandó életében el kellett végeznie."

Hm...ez nagyon vallásosan hangzott. Tisztelendő uram. De mi a helyzet a halott csecsemőkkel?

"Csak sajnos az emberek és a vallások szeretnek mindent túlkombinálni. Isteneket és egyéb lényeket kitalálni, parancsolatokat és könyveket alkotni."

Szabályok és törvények mindenütt vannak. Használati utasítás ,kresz ,jogi szabályozás ,mit ehetünk és mit nem (pl. gomba)Gömbhal nem mindegy hogyan van elkészítve stb.

"Persze nem mellékesen a vallások papjainak nem igen van anyagi problémájuk és nem is hadkötelesek."

Szerintem egy paradoxon amikor egy pap a katonákat és fegyvereiket megáldja. Kvázi arra biztatja őket hogy menjenek és öljenek. Na de a Bibliában az áll hogy ne ölj! Az Újszövetségben meg pláne ez van vagy is a kereszténységben. Akkor most hogy is van ez?

"Ehhez hozzá merészelem tenni azt is, hogy a vallásokkal a legkomolyabb az, hogy elhiszi az ember a történeteket amiket bele írnak. Ennek a következménye hogy számos pap és apáca belebolondult már a Szentírásba."

Ha egy kicsit jobban felkészülsz és beszélgetsz egy pappal vagy egy apácával akkor még te is tudsz nekik olyat mondani a Biblia alapján hogy bizony komoly gondok vannak némely szokásukkal. S nem tudják majd megvédeni az álláspontukat a Biblia alapján csak és kizárólag emberi okfejtéseket fogsz majd hallani. Mivel nem bibliai alapokon nyugszanak azok a szokások.

De a puding próbája az evés nem hidd el hogy így van. Próbáld ki!

"Nos beszéljünk akár vallásról akár filozófiáról, ha ebbe a dologba aminek a szellemet és a lelket kellene fejleszteni bele lehet bolondulni, kétséges hogy hasznára van e egyáltalán az emberiségnek."

Nem mindegy? Kiirtani nem tudod már a rómaiak sem tudták az első században pedig akkor aztán tényleg ment a gyilok minden formában. A kövezéstől kezdve az oroszlánnal való széttépésig.

"Ha nem az lenne a Keresztények dilije, hogy minden ember egyenlő és hogy bocsássunk meg ellenségeinknek akkor talán nem fogadtunk volna be az országunkba mindenféle alacsonyrendű népet (cigány, zsidó, cseh, anyám kínja) és nem kegyelmeznénk meg a gyerekeket legyilkoló elmebetegeknek se."

Genetikailag ők is emberek ez tudományos tény. De hát az ember simán legyilkolja faj társait.

Gyerekgyilkoló elmebeteg. Mi a különbség az abortusz és a gyermek gyilkosság között? Az áldozat életkora?

"És persze akkor nem segítenénk a szomszédos országokon akiknél az elfoglalt országrészek vannak, hanem visszafoglalnánk azokat."

Hát persze mert a politikusaink azok keresztényi szeretetből irányítják az országot. S amikor döntést hoznak akkor azt a Bibliára alapozva teszik.

Te most egy fantasztikus története akarsz írni vagy engem hülyítesz? Esetleg mind kettő?

"Bár ez engem nem nagyon érint mert Japánba fogok költözni, ott meg a népesség 1%-a Keresztény, de ők is csak divatból azok. Csak le akartam írni, hogy szerintem ez a vallás nincs nagy hasznára az emberiségnek sem a fejlődés szempontjából, se semmilyen más szempontból."

Igen ezt az érvet már számtalanszor hallottam.

De akkor magyarázd meg nekem hogy ahol nem volt kereszténység ott miért nem lett nagyobb fejlődés?

Mert ami azt illeti a Kínaiak előbb ismerték a fémkohót meg a kereket a nyomtatást meg lehetne sorolni. De napjainkban ahhoz értenek csak nagyon hogy lekoppintsák a dolgokat.

A kereszténység elterjedt Európában. De Amerika felfedezéséig nem igazán terjedt el sehol másutt. De a világ más helyein mégsem volt fejlődés.

Míg Európában elkezdtek iskolák és egyetemek kialakulni s bizony sokukat az egyház hozta létre. Persze volt inkvizíció meg a többi de akkor is itt fejlődtek ezek a dolgok pl. a matematika és a mérnöki tudományok. Ment a verseny ki tud nagyobb templomot katedrálist építeni. Ehhez viszont számolni és mérni kell. Amit tanulni kell minnél nagyobb és bonyolultabb valami.

Aztán lett ipari forradalom is meg a női egyenjogúság eszméje is Európából indult. S az összes főbb tudomány ág gyökerei is idevezethetők vissza. Talán a matek az egyetlen ami nem. Pl. Hajóépítésben is simán leköröztek a Kínaiak. Aztán még is Európából indultak a legnagyobb expedíciók. Bár a Kínaiak is eljutottak Afrikába de ezzel le is zárult a kínaiak expedíciós hulláma. Európa ahol megjelentek tömegével az első keresztények Európa ahol a technikai civilizáció fejlődésnek indult. Pedig az egyház ügyködött rendesen. De még is a könyvnyomtatás ami szintén a kínaiaktól való itt nálunk került tovább fejlesztésre. Guttenberg! De az is igaz hogy a reformáció is itt indult el Luther Mártonnal az élen és ő óta van az hogy egy nemzet igényt formál arra hogy anyanyelvén olvashassa a Bibliát. Vajon ha ez az igény nem születik meg akkor hol tartanánk? Ha megvizsgáljuk a történelmet számomra az tűnik ki belőle hogy a Biblia gondolkodásra ösztönözte az embereket. A nagy gondolkodók is Európaiak. Most nem a görög filozófusokra gondolok. Hanem akik már utánuk következtek. Persze hogy ők mit alkottak az egy másik kérdés. De érdekes hogy a világ más tájain nem történtek ilyen dolgok meg ekkora fejlődés. Miért? Ha nem volt jelen a Biblia és azok az információk amelyek benne találhatók.

"Én nem is kívánom hogy valaki megváltson és megvédjen a rossztól."

Jogod van hozzá. Szabad akarat.

"De az aki folyton csak egy olyan könyvből idéz ami tele van a "Bölcs Apostolok" írásaival és ezeket ismételgeti az nem tesz szert se bölcsességre se tudásra. A bölcsesség tapasztalás révén jut el hozzánk és nem új nevezett Megváltók, Istenek Fiai, Szent Emberek által vagy bizonyos Parancsolatok betartásával."

Idéztek nekem filozófusoktól. Akik idéztek nekem azok sem tettek szert sem bölcsességre sem tudásra? Nem gondolod hogy ez nagyon egysíkú gondolkodás?

Jártál iskolába tanítottak téged? Volt tankönyved amiből tanultál? Mert ha igen akkor baj van de hatalmas. Mivel nem tettél szert sem bölcsességre sem tudásra. Mivel ha ezeket az ismereteket felhasználod az nem a tied nem te tapasztaltad vagy tanultad meg a tapasztalás útján illetve felismerésből hanem valaki más. Te csak ezt olvastad el.

Azért ennyire ne süllyedjünk már le még a végén könyvégetés lesz a dologból. Azért ne dobjuk már el amit Newton felfedezett csak azért mert nem mi jöttünk rá.

A bölcsesség nem csak tapasztalás révé jut el hozzánk. Mások által leírtak vagy elmondott tapasztalatából is tehetünk szert tudásra és igazából tudásunk legnagyobb része innét származik. Nem voltál ott amikor felfedezték az elektromos áramot de még is használod és okulva elődeid tapasztalataiból vizes kézzel nem babrálsz az elektromos árammal. (gondolom én)

2014. márc. 1. 12:31
 18/19 anonim ***** válasza:
綸言汗の如し
2014. márc. 1. 18:06
 19/19 Holba László válasza:

Elöljáróban:

Nem vagyok tanú, soha nem is voltam és inkább nem hiszek isten létezésében (legalábbis a bibliában leírt formájában). Viszont ~3 évig(!) rendszeresen beszélgettem a tanúkkal a bibliáról, mert érdekelt a téma és mert kölcsönösen kellemesen el tudtunk beszélgetni egymással.

(Pedig az első reakcióm nekem is az volt amikor kiderült hogy ők tulképpen "Jehova tanúi", hogy akkor most kellene fel- és odébbállnom:) )

Tehát talán vmivel több fogalmam lehet róluk és az elképzeléseikről, mint azoknak akik reflexből elhajtják őket. És ez most nem vmiféle szemrehányás akar lenni bárki irányába, inkább csak a tény leszögezése.

Na szóval:

ennek fényében én nehezen tudom elképzelni, hogy az őrtorony olyasmit írt volna, hogy Jézus már újra itt lenne a földön. (Már ha jól értettem a kérdezőt.)

De ennek viszonylag könnyen a végére járhatunk, ha hajlandó vagy belinkelni ezt a cikküket...

A másik, hogy a "világvége miatt" jöttek volna a vénasszonyok. Amennyire én tudom ha már vannak annyira "kiképezve" hogy egyáltalán elindulhatnak házalni, akkor ilyesmit sztem megint nem állíthattak. Max a világvégét szerintük közvetlenül megelőző és 1 hosszabb időszakot felölelő "nagy nyomorúságról" beszélhettek. Ami viszont - legalábbis szerintük - már valóban elkezdődött. Tehát élnék a gyanúperrel, hogy itt megint csak 1 igen "rövid" beszélgetésről lehetett szó és ebből adódhatott ez a félreértés.

2014. márc. 13. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!