Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúitól kérdezném, az...

Jehova Tanúitól kérdezném, az Őrtorony folyóirat most " Isten gondolatközlő csatornája ", vagy nem?

Figyelt kérdés
Csak azèrt, mert erre sosem adnak egyértelmű választ, hogy Isten irányítja ezt a tevékenységet, vagy nem? Csak mert vezetői szinten erre egyèrtelmű kijelentések vannak...

2014. febr. 21. 11:56
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Akkor erre a kérdésre sem kaptam választ...

Miért hiszik a vallásos emberek, hogy az értelmezési, megértési képesség attól függ, hogy hívő valaki, vagy nem? Minden hívő jártas a logikában, nyelvi elemzésekben, vallásfilozófiában, vallástörténetben, hermeneutikában, evolúcióbiológiában...csak azért,mert ezeket a területeket magyarázzák a Bibliával, miközben sokszor helyesen fogalmazni sem képesek. Egy szakmunkás körzetfelvigyázó akarta egy biológia tanár ismerősömnek megmagyarázni az evolúció lehetetlenségét és a kormeghatározási módszerek tévedéseit...Ez értelmes gondolkodásra vall?

Azaz, ha valaki nem hisz, akkor soha nem jut el semmiféle megértéshez, míg mások puszta hittel egyből az értelmezés művészei? Nem érzitek ennek a disszonanciáját, lehetetlenségét? Mindig azt sulykolják, add át magad, és majd megérted...miért, onnantól okos leszek, addig meg buta voltam? És aki leválik a vallásról annak megszűnik az értelmezési képessége? Amíg nem hívő valaki, addig nem érti meg a leírtakat? Ez több, mint vicces, nem gondoljátok? Egy olyan bigott vallási országban is mint Amerika, a Tudományos Akadémia tagjainak 93%-a ateistának vallja magát, de ténytudományokkal foglalkozó tudósok között csak elvétve fordul elő vallásos.

2014. febr. 22. 18:24
 12/12 anonim ***** válasza:
0%
Én erre mind azt tudom javasolni, hogy vizsgáljátok meg, hogy az Őrtorony folyoírat szavai öszhangaba vannak-e aval amit a Biblia ír és ésszerűek-e a tanításai.
2014. febr. 23. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!