Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosak szerint Isten...

A vallásosak szerint Isten miért van?

Figyelt kérdés
A kérdés roppant egyszerű, mégsem tudja senki meghatározni. Vagy mégis? Kíváncsian várom...

2014. febr. 11. 20:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Sokszor leírtam már: ISTEN = AZ INTEGRÁCIÓ LEGMAGASABB FOKA.

Tehát:

Minél integráltabbak (=egyesítettebbek) vagytok, „Isten“ annál inkább „megjelenik“ közöttetek.

Értelmezésem szerint, amit átéltem, az a Jivanmukta-hoz vezető út első fokozata.

Jegyezzétek meg! Tényleg létezik egy Misztérium... tényleg létezik egy Beavatás.

A Bibliát és a kereszténységet én azóta kizárólag Egyiptomhoz tudom kötni.... mert a beavatás szerintem nem más, mint „Egyiptom Misztériuma“.

Nekem így jelent meg.

2014. febr. 20. 00:22
 32/37 anonim ***** válasza:

Erőszakkal nem lehet benneteket egyesíteni (az egyházak ebben tévednek / tévedtek). Kizárólag Felelős és Értelmes emberek képesek Közösséget alkotni / létrehozni.

Jegyezzétek meg és gondolkozzatok el rajta! :

Most olyan időszak van, amikor jelen van egy magas (=beavató) „rezonancia“ a Földön - pontosabban a finomabb testeitekben.

Most van egy esélyetek. (!!!)

...de: ez az időszak el fog múlni. (!!!)

Utána (talán) hosszú ideig nem lesz esélyetek.

...

Az „Ébredésnek“ különböző szintjei lehetnek, attól függően, hogy (kb.) melyik testben zajlik / történik:

Melyik képes felvenni a magasabb (=számunkra isteni szintű) energiát (?!) „rezonanciát / rezonanciákat“.

A férfi és a nő, ha képesek szeretetteli PÁR-t alkotni, akkor „Eggyé“ válnak és a magasabb „Isteni Kinyilatkoztatás“ így tud kb. behatolni / megjelenni.

Ennek szerintem ANTITÉZIS-e a tantrikus „ugorjatok neki egymásnak és élvezzetek minél többet!“.

Itt pl. arra a tantrikus-mágikus gyakorlatra gondolok, amit Aleister Crowley is csinált.

(a nők úgy hullottak körülötte, mint a legyek... ez is mutatja, hogy nem volt rajta semmi áldás)

(felidézte ÖNMAGA ÁLTAL a tudat mélyének erőit és elsodorták !!!)

Szabály:

Az, ami a tudat mélyén elrejtve van, önmaga által fog felmerülni benned, ha eljön az ideje. (!!!)

Kapcsolódó mítoszok:

Tűz a Víz mélyén.

Elrejtett / Elrejtezett Tűz (Szent Tűz) a Vizek mélyén.

A mi Istenünk (a Dialektikában = a Kétpólusú Világban) : Emésztő Tűz (!!!) - mivel HIÁNY.

A mi titkos Istenünk valójában Egyesítő Szent Tűz.

„Amíg a Kettőt Eggyé nem teszitek (a Harmadik által), addig nem mentek be (a Királyságba).“

Jelenleg 2 Oszlop van: „Jákin“ és „Boáz“. A 3. Oszlop: rejtett potencialitás.

Jelenleg Kettősségben éltek, de amikor a Világ helyre lesz állítva, akkor Szent Háromságban fogtok élni. (és mindannyian testvérek lesztek (talán))

Isaac Asimov:

A civilizáció (újabb) alkonyán Hari Sheldon 2 alapítványt, két, egymást nem ismerő és egymásról nem tudó Alapítványt hozott létre,

hogy ez a Két Alapítvány a civilizáció összeomlása után rövidítse le a Káosz és barbarizmus éveit (korát).

Mekkora idea ez!

Ti is ezt látjátok.

...

Nem 2 „állatnak“ kell egyesülnie „állati módon“, hanem 2 ember (két fél) egymást tisztelő és emberi egyesülése / együttélése adhatja meg az alapot egy ilyen „kinyilatkoztatáshoz“.

Itt nem a nemiség dolgairól van szó, hanem szeretetről.

Nekem is meg kellett tanulnom szeretni, mert valamilyen szinten én is „vad“ voltam.

„A vadak kinn maradnak.“ (és előbb-utóbb megölik egymást)

2014. febr. 20. 00:52
 33/37 anonim ***** válasza:

A nemiség dolgai az "állatra" tartoznak, a "szeretet" az "Isten-emberre".

Az alkímiában az "Állatot" választják le és így tisztítják meg az Embert.

Az Ember jelenleg össze van keveredve BENNÜNK az "Állattal".

Ez a Keveredés Bűne.

Elválasztom az Embert az Állattól = az "állati dolgoktól" = az összes "állatiságtól" : így kapom meg TISZTÁN az Embert.

"Embert keresek."

"Íme, az ember!"

Két ember él bennünk: egy külső és egy belső. Melyik az igazi?

Két világban élünk: egy külsőben és egy belsőben. Melyik az igazi világ?

Válasz:

Az, amelyik előbb keletkezett.

(az határozza meg a másikat)

(és nem fordítva)

(külső) "Szemeitek által csalattok meg."

Egy tanácsom:

Ha az "Istent" (KÍVÜL) meglátjátok, meneküljetek!

2014. febr. 20. 01:02
 34/37 anonim ***** válasza:
Isten: szeretet-gyűlölet, vonzás-taszítás... és ez által van világ. Abszolútumok nem léteznek. Az abszolútumok illuzórikusak. Lenni látszanak, de nincsenek. Az én megvilágosodásom is csak egy újabb illúzió volt, hogy higgyek ebben a létben (ami itt van). Egyiptom varázstudománya volt.
2014. ápr. 13. 21:19
 35/37 anonim ***** válasza:
Egyiptom hitet el mindenkit. Egyiptom a varázsvilág forrása.
2014. ápr. 13. 21:20
 36/37 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Babilon és Egyiptom!

2014. ápr. 14. 10:15
 37/37 anonim ***** válasza:
India, Babilon és Egyiptom!
2014. ápr. 14. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!