Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosak szerint Isten...

A vallásosak szerint Isten miért van?

Figyelt kérdés
A kérdés roppant egyszerű, mégsem tudja senki meghatározni. Vagy mégis? Kíváncsian várom...

2014. febr. 11. 20:55
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
a roppant egyszerű kérdésedre itt a roppant egyszerű válasz: a vallásosok szerint isten azért van, hogy mindig megmondja mikor mit és hogy és meddig és kinek és minek kell csinálni. Ha meg nem követik az utasításait akkor a pokolban fognak megrohadni ami állítolag nem jó dolog, mert ott az ördögök basz tatnak.
2014. febr. 12. 01:04
 12/37 anonim ***** válasza:
55%

Az a probléma, hogy Isten semmiképp sem létezhet úgy, mint mi. Saját magunkat sem értjük, sem a Biblia, sem a tankönyvek nem adják meg a létünk miértjét, csak egy lehetőséget mondanak a létezésünk okozójára.

Isten nem ember, és amíg magunkat sem értjük, ilyen kérdésekhez hozzá sem tudunk szagolni.

2014. febr. 12. 05:59
 13/37 anonim ***** válasza:
A probléma az,ha a világ Isten nélkül is működik,akkor miért kell léteznie..
2014. febr. 12. 09:04
 14/37 anonim válasza:

Aki közelebb akar kerülni istenhez az olvassa el ezt:

Hinni mindig is kevés volt ebben a valóságban ahhoz,hogy történjen valami vagy megvalósuljon valami pont ez miatt ebben a valóságban csupán hittel nem kerülhetsz közelebb hozzá(ez tapasztalat).

De akkor,hogyan érthetjük meg őt és kerülhetünk közelebb hozzá?Így:

Isten a tudománnyal próbálja megértettni magát velünk.

Minnél többet értesz a világ mindenség működéséről(Istenről) annál jobban érted Istent.És ezáltal már közelebb is kerültél hozzá.

Mit halhatnánk tőle ha eléggé értenénk őt:

Ha meg akarjátok tudni ki vagyok,akkor hagyd a hitet és tegyél érte.Azért épül a valóságotok összefüggésekre a

világotokban amit teremtettem,hogy legyen értelme a tudománynak és ezáltal majd egyszer képesek legyetek elérni a

karomat amit még nem láttok hatalmasságom miatt de az égből már nyújtom felétek de vigyázzatok el ne késsetek felismerésével,meglátásával mert akkor eljő a pokol és akkor végetek.

Egyébként kit nem szeret isten(ettől még akar):

A világotok amit teremtettem sokszor igazságtalan,kegyetlen,brutális,fájdalmas,kíméletlen,könyörtelen de ez nem véletlenül van így mert ha ezek nem volnának,akkor honnan tudná a lényem nagy része,hogy ki a gyenge és ki az erős részem.

Én vagyok a minden mert a lényem egy része minden és az is amin éltek és amit teremtettem azon tapasztalhatjátok,hogy kit hagyok meg és ki élhet tovább.A természet amit alkottam legyen bizonyíték számtokra arra,hogy a gyenge elbukik az erős baszik.

A gyengék nem leszenk méltóak az örök életre a jövőben mert könnyen gyűlölet,irigység stb költözhet beléjük csak azért mert nem sikerült elérniük azt amit akartak mert gyengék voltak és feladták az álmaikat vagy a belém vetett hitüket,hogy megértsenek.

Ne válaszd a könnyebb utat! Mert az nem vezet ki a szenvedésből légy erős és ne csak akarj megérteni hanem csinálj is valamit,hogy megérthess.Röviden ne csak higyj bennem akarj is.

2014. febr. 12. 09:29
 15/37 A kérdező kommentje:
Bocs, de ki írta ezt az ezoterikus katyvaszt? Ez csak az író gondolata marad, nem látni benne a valóságot.
2014. febr. 12. 10:07
 16/37 anonim ***** válasza:
0%

Isten az Egyetlen létező,minden érte,és általa áll fenn.

A kozmikus INTELIGENCIA.

2014. febr. 12. 12:17
 17/37 pelgrim ***** válasza:
Erre a kérdésre a vallások nem adnak választ, de ha tőlen kérdezed, akkor azt mondom, hogy azért van mert Én Vagyok. Mert ha Én nem létezem, akkor (számomra) nemlétezik semmi. És ez minden ön-tudatra érvényes.
2014. febr. 12. 12:35
 18/37 A kérdező kommentje:
Mármint számodra azért van, mert te elképzeled és ezt azért tudod megtenni,mert létezel. Az általad teremtett Isten általad van és ezáltal érted. Jól értelmezem?
2014. febr. 12. 13:36
 19/37 anonim ***** válasza:

A kérdés nem roppant egyszerű, csak annak látszik. És azért nem - mint a válaszok is tükrözik - mert a "miért" többféle értelemben használatos.

A teremtésvitába nem szállnék be, mert szerintem a kérdés nem erről szól. Ebben a mondatban a "miért" jelentése számomra "mi célból", közönségesebben "mire jó".

A válasz az ember fejlődésében keresendő, és a mai ember - természetesen kellően átértelmezve - számára ugyanazért szükséges.

Induljunk ki abból, hogy az ember kíváncsi lény, ugyanakkor elviselhetetlennek érzi a bizonytalanságot. A két tulajdonság jól kiegészíti egymást. Csakhogy a kezdetekben - és ma is - az ember (egyén) számos olyan jelenséggel találkozik, amelyet nem ért, és ezért fél tőle. Ezt az elviselhetetlen érzést ki kell küszöbölni. Ha alkotunk egy okos, mindent tudó, sőt, mindenre hatni tudó lényt, akkor megnyertük a csatát. Amit nem értünk, ő alkotta, nyilván oka volt rá. Amitől félünk, ő megóvhat tőle, ha - számára - jól viselkedünk. Mint a gyerek, amikor az ismeretlentől megijedvén, az anyjához fut, arcát eltakarja, és ha kedves szót, simogatást (megnyugtatást) kap, elmúlik a rettegése.

Az idők során ez cizellálódott, volt több-isten hit, aztán letisztult, és kialakult egyfajta szervezettség, rituálé, szervezet is a dolog köré.

Ma, amikor az élet bonyolódik, sok az ismeretlen tényező, nő a bizonytalanság, az egyén félelme nő, a felsőbb lény szerepe is nő. Ettől független kérdés, hogy erre rá is lehet játszani, mert a vallásban (a kihasználásában) sajnos nagyon nagy haszonszerzési lehetőség is van. Ennek belátásához elég végignézni a történelmen.

2014. febr. 12. 14:39
 20/37 anonim ***** válasza:

roppant egyszerü az én kérdésem is amit feleletnek szánok.

Miért vannak a szüleid? :-)

2014. febr. 12. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!