A vallásosak szerint Isten miért van?
Még a teremtés oka sincs tisztázva, csak elméletek vannak rá, Isten létének miértje már jóval meghaladja a mi képességeinket, fogalmaink sem lehetnek rá. Mintha azt mondaná magáról, hogy ő az alfa és az omega, tehát az ok és az okozat egyben. Emberi nyelven még talán ez áll a legközelebb az igazsághoz.
Igazából nem tudom, de szeretném látni a többi választ. :) Én a magam erejéből eddig jutottam.
ezt nem lehet megválaszolni. Ahogy Heidegger kérdését sem, melyet ő is csak feltesz metafizikai töprengései végén:
„Miért van egyáltalán létező és miért nincs inkább semmi?”
Ugyanazért nem lehet megválaszolni. Vagy neked erre a heideggeri kérdésre van válaszod?
Minden kérdésre van válasz.
Csak nem mindegy, hogy mikor tesszük fel.
Nem a legnehezebb kérdésekkel kell kezdeni.
Persze el lehet játszani ilyen kérdésekkel, és nyilván az olyan emberek, akik kicsit tovább akarnak látni az orruknál, időről-időre tesznek fel ilyen és ehhez hasonló kérdéseket.
Mi az élet értelme, stb.
De ezek a kérdések még nagyon messze vannak tőlünk.
Nincsenek meg azok a szellemi képességeink, melyek szükségesek ahhoz, hogy ilyen kérdéseket megválaszoljunk.
Fejlődnünk kell még, hogy egyáltalán megértsük a kérdést, teljes mélységében.
Persze becsapós, hiszen nyelvtanilag teljesen érthető a kérdés. Sőt, egyszerűnek is tűnhet akár, nem egy bonyolult mondat. De a kérdés értelme talán a legnehezebb témakörök közé tartozik.
Szerintem az lenne a fontos, hogy az ember megtalálja azt a kérdést a saját életében, ami a legközelebb van hozzá és ami számára a legfontosabb.
Mert ha azt megtalálja, akkor már tett egy lépést az ilyen típusú kérdések megválaszolása felé, mint amit a kérdező feltett.
Szerintem A MAG maga Isten.
És Isten = Szeretet
Nem is olyan bonyolult csak ,az bonyolult,hogy ezt be kell látni,hiszen tükör által homályosan látunk.
Van még egy kérdés.Talán így volna kerek az egész.
Hogy képes az élet/élővilág alulról szerveződni?
Szubatom ==> atom ==> aminosav ==> (DNS probléma) ==> fehérje ==> működőképes fehérje kombinációk ==> funkcionális életfenntartó szervrendeszer egysejtűeknek (iontranszport,szaporodás,kemo-szenzorika,hozzá intelligencia,stb...) ==> egysejtű (ami képes szaporodni is) =====> innentől kb.az evolúció vonala a "fajunkig".
Szépen néz ki a tankönyvben,de ha belenézünk a részletekbe,akkor áthidalhatatlan ellentmondásba kerül az egész folyamat,olyanba,amit még extrém pontosan beállított környezetben se tudtak áthidalni.A Miller–Urey-kísérletet meg hagyjuk,mert még viccnek is rossz volt (főleg a végeredményt tekintve).
Egy nem vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!